Με ένα μακροσκελές, εντυπωσιακό βιογραφικό και μορφή που έχει αποτυπωθεί στο ελληνικό κοινό από τις θεατρικές, τηλεοπτικές και κινηματογραφικές του εμφανίσεις, ο Μάριος Ιορδάνου δεν χρειάζεται συστάσεις.

Το “Έτσι κι αλλιώς” είναι η πρώτη του μουσική κυκλοφορία, που κυκλοφορεί μαζί με το συγκρότημα “Μικρές Νοθείες“, σε μουσική και στίχους του ιδίου.

Πρόκειται για μια ρομαντική rock μπαλάντα, στην οποία η απαλή μελωδία του πιάνου εναλάσσεται με κιθαριστικά περάσματα ενώ στο ρεφρέν ενώνονται οι φωνές του Μάριου Ιορδάνου και τις Σοφίας Καζαντζιάν, πλαισιώνοντας την εξαιρετική ενορχήστρωση.

Ο πολυτάλαντος Μάριος Ιορδάνου είναι ηθοποιός, σκηνοθέτης, μουσικός και σεναριογράφος με πολλές θεατρικές παραστάσεις στο ενεργητικό του, μεταξύ πολλών άλλων στο Εθνικό Θέατρο και το Μέγαρο Μουσικής. Παράλληλα έχει εργαστεί σε πληθώρα κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών (ενδεικτικά αναφέρονται ο Μεγάλος Θυμός, Ο Τελευταίος Άρχοντας των Βαλκανίων, Η εξαφάνιση, Για την καρδιά ενός αγγέλου). Έχει συμμετάσχει με τις ταινίες μικρού μήκους Gone with the sea και Το μυστικό του Θησέα σε διεθνή φεστιβάλ του Χόλιγουντ και του Λονδίνου και έχει βραβευτεί για τη δεύτερη, η οποία αποτελεί και τη μοναδική κινηματογραφική πρόσληψη της “Ασκητικής” του Νίκου Καζαντζάκη, στη Μεγάλη Βρετανία.

Τα τελευταία δύο χρόνια η παράστασή του “Δε φοβάμαι. Δεν ελπίζω. Είμαι…” – μια θεατρική διασκευή από τα μεγαλύτερα έργα του Ν. Καζαντζάκη, η οποία περιλαμβάνεται και στην εισαγωγή της τελευταίας έκδοσης της “Ασκητικής” – έχει ανέβει σε σκηνές της Αθήνας αλλά και του Βερολίνου, ενώ φέτος ανεβάζει σε δική του σκηνοθεσία και κείμενο του ιδίου και της Σοφίας Καζαντζιάν το θεατρικό έργο “Η Μέριλιν σου πάει πολύ…”.

Έχει συνθέσει πιανιστική μουσική για το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης με αφορμή την παράσταση “Νίτσε” το 2009-10, ενώ υπογράφει και τη μουσική επένδυση των ταινιών και των παραστάσεών του από το 2010 μέχρι και σήμερα.

Τώρα ετοιμάζει την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με το συγκρότημα “Μικρές Νοθείες”. Ο δίσκος θα κυκλοφορήσει από την Final Touch και θα περιλαμβάνει rock συνθέσεις σε στίχο και μουσική του ίδιου, τις οποίες ερμηνεύει παρέα με τη Σοφία Καζαντζιάν.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here