Σε ένα μουσικό ταξίδι χωρίς διαβατήρια, ένα ταξίδι που περνά μέσα από οικείες μνήμες, αλλά και πρωτόγνωρα και ασυνήθιστα ηχητικά μονοπάτια, θα παρασύρουν το κοινό η Καλλιόπη Βέττα και ο Χάικ Γιαζιτζιάν  στη συναυλία «Στις γειτονιές το κόσμου», που θα πραγματοποιηθεί τη Δεύτερα 3 Ιουλίου στο Λόφο του Στρέφη.
Η συναυλία εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Μουσικές Δευτέρες στο Λόφο του Στρέφη», που παρουσιάζει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων κάθε Δευτέρα έως τις 17 Ιουλίου, με στόχο κάθε γωνιά και γειτονιά τη Αθήνας, να αποτελέσει εστία πολιτισμού και ψυχαγωγίας για τους κατοίκους και τις επισκέπτες της πόλης.

haig_vetta_2017_06_001

Σε μια σαγηνευτική μουσική βραδιά, όπου το έθνικ συναντά αυτοσχέδιες συλλήψεις,  οι δύο καλλιτέχνες αναζητούν τη μουσική τους έκφραση επιδιώκοντας την κατάργηση του χρόνου και των γεωγραφικών συνόρων. Συγκινήσεις και αισθήματα που κατακλύζουν την ατμόσφαιρα, ήχοι φυσικοί και ηλεκτρικοί, φωνές ιδιαίτερες και αισθαντικές, συνυπάρχουν σε μια- γεμάτη ευρήματα- παράσταση, που θα μαγέψει τους ακροατές.

Συμμετέχουν οι μουσικοί: Γιάννης Κιριμκυρίδης (πιάνο), Τάσος Πούλιος (κανονάκι), Γιώργος Κοντογιάννης (λύρα – κρουστά) και Νίκος Σιδηροκαστρίτης (τύμπανα)

Η Καλλιόπη Βέττα με τη μαγική φωνή της, που πάλλεται με έναν ιδιαίτερο, συγκινησιακό τρόπο και τις βαθιά συναισθηματικές της ερμηνείες ,καθηλώνει και συγκινεί το κοινό της με έναν εντελώς νέο τρόπο.  Με μια σημαντική, σε αριθμό και περιεχόμενο, δισκογραφία, καθώς και συμμετοχές σε διεθνείς συλλογές, έχει συνεργαστεί με τους Nicola Piovani, Loreena Mc Kennit, Philippe Eidel, Γιώργο Νταλάρα, Μάριο Φραγκούλη ,Charles Dutois, κ.ά.
Η μακρόχρονη συνεργασία της με το Μίκη Θεοδωράκη είχε σαν αποτέλεσμα το 2016 να κυκλοφορήσει  το cd-βιβλίο με τίτλο «Στους Δρόμους του Μίκη» με τραγούδια  και επιμέλεια του συνθέτη,  ενώ την ενορχήστρωση –παραγωγή έκανε ο Γιάννης Κ. Ιωάννου (εκδόσεις Εύμαρος).

Ο Χάικ Γιαζιτζιάν , γεννημένος στη Συρία από γονείς Αρμένιους, ζει και εργάζεται στην Ελλάδα τα τελευταία είκοσι χρόνια. Η καταγωγή του, οι καταβολές και οι παιδικές του μνήμες, μπολιασμένες από τον πολιτισμό της Ανατολικής Μεσογείου, τον οδήγησαν στο να υφάνει την τεράστια μουσική παράδοση της Αρμενίας και της Μέσης Ανατολής με τους μουσικούς ιδιωματισμούς της Δύσης και διαλέγοντας τα πιο δυνατά στοιχεία των δύο κόσμων, φτάνει τη μουσική του σε υψηλά επίπεδα δημιουργικότητας.
Εξερευνά τους τόπους του αυτοσχεδιασμού και των σολιστικών αναζητήσεων με το ούτι και τη φωνή του, ανοίγοντας νέους δρόμους σε μια μουσική που ορίζεται  γεωγραφικά και παγκόσμια ταυτόχρονα.

Πληροφορίες:

Ώρα έναρξης συναυλίας: 20.30
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Τηλέφωνο: 210 52 84 854

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here