«Με μια αναπνοή»… Μια ξεχωριστή παράσταση, μέσα από την οποία ζωντανεύει με τις αφηγήσεις και την ερμηνεία του Νίκου Ξυδάκη και της Όλιας Λαζαρίδου, το έργο του εθνικού μας ποιητή Διονύσιου Σολωμού, θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στον ιδιαίτερο χώρο του φουαγιέ, από την Τετάρτη 20 ως και την Κυριακή 24 Μαρτίου 2019.

Οι δύο μεγάλοι καλλιτέχνες παρουσιάζουν ένα ποιητικό αφήγημα σε δύο μέρη, μέσα από ένα μοναδικό συνδυασμό Λόγου και Μουσικής.

Στο πρώτο μέρος της παράστασης παρουσιάζεται ο Λάμπρος του Διονυσίου Σολωμού, μια από τις πιο αινιγματικές μορφές του έργου του. Η ηθοποιός Όλια Λαζαρίδου και ο μουσικός Μιχάλης Νικόπουλος θα μας αφηγηθούν τη σκοτεινή ιστορία του σαν ένα λαϊκό τραγούδι.

Στο δεύτερο μέρος της παράστασης, ο Νίκος Ξυδάκης ερμηνεύει, σαν έναν εσωτερικό μονόλογο, ποιήματα του Διονυσίου Σολωμού μελοποιημένα από τον ίδιο. Τον συνοδεύει στο κανονάκι η Έφη Ζαϊτίδου.

Η ανταπόκριση του κοινού ήταν μεγάλη και οι περσινές παραστάσεις στην αυλή του ΜΙΕΤ, στην Αγγλικανική Εκκλησία του Αγ. Παύλου και στον Πολυχώρο του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο της διοργάνωσης “Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου” του Δ. Αθηναίων, ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένες.

Γι’ αυτό το λόγο και μετά από παράκληση πολλών θεατών που δεν κατάφεραν να το δουν, «ο Λάμπρος», η Ευρυκόμη» και άλλες μορφές και εικόνες από το έργο του Διονυσίου Σολωμού, κατηφορίζουν στο λιμάνι του Πειραιά, σε ένα από τα ωραιότερα θέατρα της Ελλάδας.

Τετάρτη 20/03/19 ως και Κυριακή 24/03/19
Ώρα έναρξης: 21:00
Η παράσταση διαρκεί μία ώρα, περίπου.

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά | Φουαγιέ

Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ στην προπώληση και 14 ευρώ στο ταμείο τις ημέρες των παραστάσεων.
Φοιτητικό / μαθητικό / ανέργων 10 ευρώ.

Προπώληση:
https://www.ticketservices.gr/

Εισιτήρια πωλούνται και στο ταμείο του ΔΘΠ και σε όλα τα συνεργαζόμενα, με την ticketservices, σημεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here