«Με μια βαλίτσα όνειρα», ονομάζεται η πρώτη δισκογραφική δουλειά με την οποία μας συστήνεται ο Θάνος Σταυρίδης. Τον έχουμε δει να παίζει ακορντεόν τα τελευταία χρόνια δίπλα στην Ευανθία Ρεμπούτσικα, την Άλκηστη Πρωτοψάλτη, τον Σωκράτη Μάλαμα, τον Μάκη Σεβίλογλου, τη Ματούλα Ζαμάνη κ.ά., ενώ έντονη είναι η παρουσία του στα δισκογραφικά δρώμενα τα τελευταία 15 χρόνια μιας κι έχει συμμετάσχει σε πάνω από 80 παραγωγές (cd) σε όλα τα είδη μουσικής.

Πρόκειται για ένα δίσκο με 12 δικές του ορχηστρικές συνθέσεις, ο οποίος μας ταξιδεύει σε μουσικά τοπία που, παρ’ όλο που μοιάζουν ετερόκλητα, πατώντας στο χθες και στο σήμερα, στην Ανατολή και στη Δύση, συνθέτουν το πάζλ της μουσικής του ταυτότητας.

stavridis_2017_04_001

Η «βαλίτσα» κυκλοφόρησε τον Ιούνιο απ’ το ελληνοολλανδικό label Kyklos records και την Galileo music και ήδη κινείται με επιτυχία στο εξωτερικό. Έχει airplay σε ραδιόφωνα που παίζουν μουσικές του κόσμου απ’ την Αργεντινή ως την Αυστραλία (ενδεικτικά: pBs 106.7 fm στην Αυστραλία, kulturradio στη Γερμανία, NDR στη Γερμανία, La Tribu 88.7 fm στην Αργεντινή, les rutes del so στην Ισπανία).

Ψηφίστηκε μεσα τους 10 καλύτερους δίσκους για το 2016 και 2ος καλύτερος για τον Ιανουάριο στο σταθμό Rutes del So της Βαρκελώνης, ενώ είναι υποψήφιος στην κατηγορία “μουσικές του κόσμου” της ένωσης Γερμανών κριτικών (Preis Der Deutschen Schallplatten Kritik).

Στο δίσκο συμμετέχουν 27 μουσικοί, από τους καλύτερους που διαθέτει η μουσική σκηνή της Ελλάδας και των Βαλκανίων, ενώ τραγουδάει σε ένα κομμάτι (Inema) η Ματούλα Ζαμάνη.

Στις 30 Απριλίου θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά ολόκληρος ο δίσκος. Ο Θάνος Σταυρίδης θα συμπράξει με φίλους απ’ τα παλιά αλλά και καινούριους. Κεντρικό σχήμα της παράστασης οι drom, θα συμμετάσχει ο κορυφαίος τζαζ πιανίστας Γιώργος Τζούκας, ο Ηλίας Διμάνος με το νταούλι του και οι αδερφοί Μάλαμα με τους ζουρνάδες τους. Την παρέα συμπληρώνει ο δεξιοτέχνης της κιθάρας Δημήτρης Λάππας ο οποίος μαγεύει το κοινό σε κάθε του εμφάνιση, ενώ δε θα λείψουν και εμφανίσεις έκπληξη. Η βραδιά προμηνύεται εκρηκτική καθώς η βαλίτσα θα μας ταξιδέψει στα 4 σημεία του μουσικού ορίζοντα.

Θα μιλήσουν για τον δίσκο η Αθηνά Τερζή, ο Άκης Σακισλόγλου κι ο Στάθης Παχίδης.

Πληροφορίες:
30 Απριλίου 2017
Ώρα έναρξης 21:30
Τιμή ποτού + Είσοδος: 12 euro

ΒΕΝΤΕΤΑ
Εθνικής Αμύνης 3
Τηλέφωνο Κρατήσεων: 2310 234973

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here