Μετά από προετοιμασία που πήρε πάνω από ένα χρόνο και με ενδιάμεσες ψηφιακές κυκλοφορίες τραγουδιών του, το πρώτο ολοκληρωμένο album του τραγουδοποιού Θανάση Σκαργιώτη είναι γεγονός.

Ο Θανάσης Σκαργιώτης με καταγωγή από τα Ιωάννινα και τη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε από μικρή ηλικία να ασχολείται με τη μουσική. Μετά από πολύχρονες μουσικές σπουδές –και ένα πτυχίο Φυσικής- παρουσιάζει το album «Με του τρελού τα σύνεργα», με εφτά δικές του συνθέσεις σε στίχους δικούς του αλλά και της Νάντιας Δουλαβέρα, της Ησαΐα Παπαδοπούλου και του πατέρα του Μάνθου Σκαργιώτη στο ομώνυμο τραγούδι.

Σημαντική ήταν η συνεισφορά στην ενορχήστρωση και την καλλιτεχνική επιμέλεια του album από τον συνθέτη Γιώργο Ανδρέου. Μια σχέση πολύχρονη που τον βοήθησε να πραγματοποιήσει το όνειρο του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Όλη αυτή η πολύχρονη δημιουργική διαδρομή καταγράφεται σε μια σειρά από τραγούδια που αντλούν την ανάσα τους από την παράδοση αλλά και τον σύγχρονο ηλεκτρικό ήχο που είναι έντονα παρόντας σε κάθε ένα απ’ αυτά.

Τα ηπειρώτικα κλαρίνα, οι ζουρνάδες και οι τσαμπούνες ηχούν μέσα μου και οι μνήμες που έχω από αυτούς τους τόπους δένουν το χθες με το σήμερα. Όταν η αυθεντικότητα του δημοτικού τραγουδιού μπολιαστεί με σύγχρονα στοιχεία που αφορούν την καθημερινότητά μας, έρχεται μέσα μου βαθιά ισορροπία και γαλήνη.

Τραγούδια όπως τα Μην Ξεγελαστείς, Με του τρελού τα σύνεργα και Σειρήνες, δίνουν μια σαφή εικόνα για το ύφος και την ερμηνευτική ικανότητα του Θανάση Σκαργιώτη.
Στο τραγούδι Φωτογραφία συμμετέχει η Ευτυχία Μητρίτσα ενώ στα φωνητικά συμμετέχει και η Χριστίνα Σαμαρά.

Το album κυκλοφορεί σε cd και ψηφιακά από την MINOS EMI – A UNIVERSAL MUSIC COMPANY

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here