19/6/2013
www.musiccorner.gr

ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΑΤΚΙΝΣΟΝ
(σε …meeting με την Ανδρονίκη Τσατσαρώνη
)

Είναι πολύ νέα δημιουργός, τολμηρή και στον τοίχο του δωματίου της κρέμονται δύο πτυχία. Τα «σκίζει» άνετα για ένα πιάνο κι ένα μικρόφωνο, μιας κι από παιδί ονειρεύεται ένα δρόμο πλημμυρισμένο από μουσική. Το ξέρει πως αυτός είναι ο δικός της προορισμός, το θέλει και το προσπαθεί δυναμικά. Έχει ανοιχτά τα αυτιά της σε όλα τα είδη μουσικής, δε φοβάται και δεν σνομπάρει τίποτα…

Η Ιφιγένεια Άτκινσον είναι ένα ταλαντούχο πλάσμα που ξεχειλίζει από αγάπη και πορεύεται με οδηγό της την αλήθεια. Πιστεύει στη δύναμη που έχουν οι άνθρωποι και οι νότες. Δεν απογοητεύεται εύκολα από τις δυσκολίες της ζωής και δεν το βάζει κάτω, καθώς όλοι, όπως λέει, μπορούν να πάρουν αυτό που αξίζουν, φτάνει να το διεκδικήσουν.

If you gonna dream, then you better dream big! Αυτό είναι, μάλλον, το μότο της Ιφιγένειας και με χαρά σας τη συστήνω, εάν δεν την γνωρίζετε ήδη…

atkinson_2013_06_01

MusicCorner: Τι θα μου έλεγες αν σου ζητούσα να αυτοπροσδιοριστείς;
Ιφιγένεια Άτκινσον: Αυτοπροσδιορίζομαι μέσα από την ιδιότητά μου, τη μουσική, την αλήθεια, την αγάπη… Ρομαντικός, χαμογελαστός, καμιά φορά μελαγχολικός διαβάτης της ζωής, που αποζητά με ένταση, αέναα να εξελίσσεται μέσα από τα πάντα με πρεσβευτή την αλήθεια. “Θέλω πάρα πολύ να μοιράζομαι με τους ανθρώπους τις ιδέες, τα όνειρα, τις χίμαιρες που μαζεύω καθημερινά, την αγάπη”…

MusicCorner: Τι σημαίνει για σένα μουσική;
Ιφιγένεια Άτκινσον: Μου είναι απαραίτητη, γεμίζει την καρδιά μου, ταξιδεύει τη σκέψη μου, προάγει την εξέλιξή μου, με κάνει καλύτερο άνθρωπο.

MusicCorner: Πότε μπήκε στη ζωή σου η μουσική;
Ιφιγένεια Άτκινσον: Είμαι 25 χρονών κι επαγγελματικά η ενασχόλησή μου με τη μουσική, με την έννοια της πρώτης δισκογραφικής μου κυκλοφορίας και την αρχή των εμφανίσεων μου σε κάποια σκηνή, πάει πέντε χρόνια πίσω. Είχα την τύχη να καταλάβω από νωρίς ότι το τραγούδι κι η μουσική ήταν κι είναι ο δρόμος μου. Ανατρέχοντας στο παρελθόν, με θυμάμαι ανέκαθεν να τραγουδάω, να αποζητώ όλα όσα είχαν να κάνουν με τη μουσική. Στην ηλικία των 20 συμμετείχα στο άλμπουμ “Persona” ως μέλος του αγγλόφωνου συγκροτήματος FILM. Ακολούθησαν έκτοτε κάποιες συναυλίες ανά την Ελλάδα για έναν όμορφο, καινούριο εμπειρικά για μένα, χρόνο… Αργότερα, συνεργάστηκα με το συγκρότημα No Profile και κυκλοφόρησε το τραγούδι «The Bitter». Η πιο μαγική, βέβαια, στιγμή για μένα, ήταν όταν απέκτησα το αγαπημένο μου πιάνο και δημιούργησα την πρώτη ολοκληρωμένη στιχουργικά και μουσικά σύνθεση. Το πρώτο προσωπικό μου demo.

MusicCorner: Ποιο είναι το μεγαλύτερο επαγγελματικό σου όνειρο;
Ιφιγένεια Άτκινσον: Να ζω μέσα από το τραγούδι και τη μουσική. Να μπορώ να είμαι αφοσιωμένη μόνο σε αυτό επαγγελματικά. Έτσι θα ζω ήρεμη κι ευτυχισμένη. Θέλω να κάνω live, να γράφω τραγούδια, να εκφράζομαι με απώτερο σκοπό κι όχι αυτοσκοπό μια διεθνή καριέρα. If you gonna dream, then you better dream big! Δεν ξέρω αν το αξίζω ή αν είμαι ικανή για κάτι τέτοιο, μην παρεξηγηθώ. Ξέρω απλώς ότι το θέλω πολύ κι εύχομαι να το αξίζω. Κι όλα είναι δυνατά, λένε, αρκεί να το θέλει κανείς. Υπάρχουν μέγιστα ταλέντα αυτή τη στιγμή που μιλάμε, σε κάθε σημείο της γης. Έχω μεγάλη πίστη, όμως, στη διαφορετικότητα. Είμαι της άποψης πως όλοι μπορούμε να δημιουργήσουμε την ευκαιρία μας, να προκαλέσουμε την τύχη μας, να πάρουμε από τη ζωή αυτό που θεωρούμε ότι μας ανήκει.

MusicCorner: Σχέδια για το φετινό καλοκαίρι υπάρχουν;
Ιφιγένεια Άτκινσον: Αυτή την περίοδο, έχω τη χαρά να συνεργάζομαι με ένα σπουδαίο γνήσιο καλλιτέχνη, που τίποτα δεν του λείπει σε σύγκριση με καλλιτέχνες του εξωτερικού. Μιλάω για το Χρήστο Δάντη και τους επίσης σπουδαίους μουσικούς, φίλους και συνεργάτες του, οι οποίοι απαρτίζουν την μπάντα του. Είναι πολύ όμορφο να μοιράζεσαι στιγμές μουσικής αλήθειας επί σκηνής παρέα του. Κάπως έτσι έχουμε ετοιμάσει για το καλοκαίρι περιοδεία με συναυλίες ανά την Ελλάδα. Θα είμαστε παρέα, αν όχι σε όλα, στα περισσότερα live που θα κάνει.

atkinson_2013_06_04

MusicCorner: Υπάρχουν καλλιτέχνες πρότυπα για σένα αυτή τη στιγμή στη χώρα μας ή το εξωτερικό;
Ιφιγένεια Άτκινσον: Υπάρχουν πολλοί καλλιτέχνες που θαυμάζω για το ταλέντο της φωνής τους, τα τραγούδια, την καριέρα τους. Παραδειγματίζομαι από πολλούς. Ωστόσο, πρότυπο με την έννοια του ότι θέλω να μιμηθώ ή να ακολουθήσω την ίδια πορεία, όχι δεν υπάρχει. Άλλωστε, κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό. Τον δρόμο σου τον δημιουργείς προχωρώντας.
Ακούω κυρίως αγγλόφωνη μουσική και θαυμάζω πολλούς καλλιτέχνες. Από Etta James και Billie Holiday μέχρι Alicia Keys και Beyonce. Από Queen, Iron Maiden, Doors μέχρι Coldplay και πολλοί άλλοι! Από Έλληνες, επίσης πολλοί, Βιτάλη, Γλυκερία, Δάντης, Μάλαμας, Παπάζογλου, Μητροπάνος, Τερζής, Δήμου. Ακούω πολλές και διάφορες μουσικές, χωρίς διαχωρισμούς. Όταν είσαι καλός ακροατής μαθαίνεις από όλα!

MusicCorner: Ποιος άνθρωπος/γεγονός στη ζωή σου ήταν καθοριστικής σημασίας για την ενασχόλησή σου με το τραγούδι;
Ιφιγένεια Άτκινσον: Ωραία η ερώτηση, δεν έχω αναζητήσει, όμως, ποτέ την αιτία. Τυχαίνει να τραγουδάω και να είμαι ελεύθερη γεμάτη αγάπη. Μπορώ να αναγνωρίσω ανθρώπους και γεγονότα της ζωής μου πολύ δυνατά και χαραγμένα μέσα μου, δυσάρεστα κι ευχάριστα, τα οποία εξωτερικεύω σίγουρα μέσα από τη μουσική μου. Όταν ερμηνεύω, νιώθω πως αυτός είναι ο δρόμος μου. Ό,τι έχω ζήσει με έχει φέρει στο τώρα, κι αύριο θα είμαι πάλι μια άλλη. Το ελπίζω δηλαδή, γιατί θέλω να εξελίσσομαι, να μην υπάρχει στασιμότητα. Ευτυχώς έχω στη ζωή μου υπέροχους ανθρώπους που με στηρίζουν και με πιστεύουν αληθινά. Άνθρωποι που με βοήθησαν χωρίς χρήματα αλλά με πλούσια διάθεση να δημιουργήσουμε το παρακάτω video-clip για παράδειγμα.

MusicCorner: Ευχή και μήνυμά σου στη ζωή;
Ιφιγένεια Άτκινσον: Peace in mind and world! And Love…!

atkinson_2013_06_03
Nidodileda outfit – http://www.facebook.com/Nidodileda.officialpage?fref=ts
photos by Dimitri Patri – http://dimitrispatrikios.com/

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here