26/7/2012
www.musiccorner.gr

D.N.A.
(σε …meeting με την Ανδρονίκη Τσατσαρώνη
)

Είναι πέντε μουσικοί που ονειρεύονται, ταξιδεύουν και κυνηγούν αυτό που ζητούν, όπως οι ίδιοι εξομολογούνται στο νέο τους κομμάτι «Στιγμή». Πέντε νέοι μουσικοί, δυναμικοί, πολύ διαφορετικοί μεταξύ τους (το λένε οι ίδιοι), κι άκρως γοητευτικοί (το λέω εγώ)!

Ως τραγουδοποιοί, οι D.N.A. νιώθουν την ανάγκη να μεταμορφώσουν τα μουσικά τους ερεθίσματα, δημιουργώντας κάτι αλλιώτικο, μη ειπωμένο. Αυτοπροσδιορίζονται ως νοσταλγοί των ροκ μελωδιών της δεκαετίας του ’90 κι επιδιώκουν να γεφυρώσουν με τη μουσική τους το χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στο τότε και το τώρα. Πέντε διαφορετικές σκέψεις έρχονται να συνθέσουν ένα δυνατό ροκ, που είναι συνάμα πλούσιο σε σύγχρονες μελωδίες και στίχους βγαλμένους από όνειρα και καθημερινές ανησυχίες…

Music Corner: Τι σημαίνουν τα αρχικά D.N.A.; Ποιοι είναι οι D.N.A. και πώς φτιάχτηκαν;
D.N.A.: Έχοντας στο μυαλό μας τα χαρακτηριστικά του DNA όπως είναι ευρέως γνωστά, τα συνδέσαμε με την μουσική μας παιδεία. Η χημεία ανάμεσα στα μέλη του συγκροτήματος και η μοναδικότητα του καθενός, φαίνεται πως μπορεί να παρομοιαστεί με τις ιδιότητες του DNA. Επειδή όμως δεν είμαστε γιατροί κρατήσαμε τις ιδιότητες του όρου και αλλάξαμε την σημασία του κάθε γράμματος. «De Novo Art» λοιπόν…!
Το συγκρότημα είναι πενταμελές. Ο Γιάννης στη φωνή, ο Μιχάλης στην κιθάρα, ο Πέτρος στο μπάσο, ο Αλέξανδρος στα πλήκτρα και ο Μίλτος στα τύμπανα. Μαζευτήκαμε για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2011. Μέσα από μια πολύωρη κουβέντα, αναλύσαμε τα πάθη μας, τα γούστα μας και τις εμμονές μας. Όταν βρεθήκαμε για πρώτη φορά όλοι μαζί μέσα στο στούντιο, μία λέξη μπορεί να χαρακτηρίσει το τι ζήσαμε για 2 ώρες… «Έκσταση»! Δημιουργήθηκε λοιπόν το συγκρότημα από την ανάγκη όλων μας για την παραγωγή νέων μουσικών ιδεών στο χώρο της ροκ καθώς και την απίστευτη όρεξη για ζωντανές εμφανίσεις.

Music Corner: Ποια «γονίδια» έχουν επηρεάσει το συγκρότημα σας;
D.N.A.: Ειδοποιός διαφορά για την δημιουργία κάτι νέου ήταν μια όσο το δυνατόν ετερόκλητα ομοιογενής μπάντα. Διαφορετικές μουσικές επιρροές τις οποίες αποφασίσαμε να τις δέσουμε και να τις κάνουμε ένα. Δουλεύουμε πάρα πολύ τις ενορχηστρώσεις μας έτσι ώστε το «πάντρεμα» των διάφορων μελωδιών να ακούγεται στο αυτί σαν παιχνίδι συναισθημάτων.

Music Corner: Τι γεύση έχει η μουσική σας;
D.N.A.: Θα χαρακτηρίζαμε τον ήχο μας σαν το σούσι.Το ωμό ψάρι ειναι το ωμό ροκ που πάντα όμως χρειάζεται την ατμόσφαιρα για να το απογειώσει, όπου στη περίπτωση του σούσι είναι η γλυκόξινη σάλτσα.

Music Corner: Πόσα χρόνια ενασχόλησης με τη μουσική μετράτε (μαζί αλλά κι ο καθένας ξεχωριστά) ;
D.N.A.: Όλοι μας ασχολούμαστε με την μουσική από την παιδική μας ηλικία, δηλαδή πάνω από 15 χρόνια.

Music Corner: Είστε νέοι δημιουργοί σε ένα χώρο που σιγά σιγά καταρρέει. Πώς το βιώνετε? Είστε αισιόδοξοι;
D.N.A.: Η ροκ μουσική δεν καταρρέει… Η μουσική είναι τρόπος έκφρασης και σύντροφος του ανθρώπου σε ποικίλες στιγμές της ζωής. Μέχρι τώρα έχουμε βιώσει απίστευτες στιγμές πάνω στην σκηνή. Είμαστε νέοι αλλά αγαπάμε αυτό που κάνουμε. Μέσα σε 6 μήνες κάναμε πάνω από 10 live εμφανίσεις, γράψαμε γύρω στα 15 τραγούδια, κερδίσαμε έναν μουσικό διαγωνισμό και συνεχίζουμε με τριπλάσιο πάθος και δύναμη…!

Music Corner: Δισκογραφικά που βρίσκεστε;
D.N.A.: Αν και έχουμε δικά μας τραγούδια και αρκετά από αυτά τα ερμηνεύουμε στις ζωντανές εμφανίσεις μας, δισκογραφικά ακόμη δεν έχουμε κάνει κάποιο βήμα. Ο κόσμος μπορεί να ακούσει την δουλειά μας μέσα από το internet και προς το παρόν αυτός ο τρόπος προώθησης μας αρέσει πολύ.

Music Corner: Έχετε πρότυπα; Μουσικά κι όχι μόνο; Υπάρχουν καλλιτέχνες με τους οποίους θα θέλατε να συνεργαστείτε σύντομα;
D.N.A.: Όλοι οι άνθρωποι έχουν πρότυπα. Θα μπορούσαμε να μιλάμε ώρες για τα πρότυπά μας. Το κύριο χαρακτηριστικό όλων όμως είναι το πάθος. Πάθος για την επίτευξη ενός στόχου, για την ανακάλυψη του αγνώστου και για την δημιουργία κάτι μοναδικού. Βεβαίως και υπάρχουν πάρα πολλοί καλλιτέχνες στην Ελλάδα με τους οποίους θα θέλαμε να συνεργαστούμε. Είτε για την δημιουργία ενός ακόμη ξεχωριστού ήχου, είτε για κοινές ζωντανές εμφανίσεις.

Music Corner: Το πιο τρελό σας όνειρο σαν μπάντα ποιο είναι;
D.N.A.: Συναυλία σε κατάμεστο στάδιο και ο κόσμος να τραγουδάει… «Θέλω να ζήσω την στιγμή…» !

Music Corner: Ποιοι λόγοι λειτούργησαν ως κίνητρο για την ενασχόληση σας με την τέχνη;
D.N.A.: Να μοιραστούμε με τον υπόλοιπο κόσμο τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε εμείς την ζωή…

Music Corner: Πού και πότε μπορούμε να σας δούμε live;
D.N.A.: Προς το παρόν δεν έχουμε προγραμματίσει κάποιο live. Σίγουρα όμως θα ξεκινήσουμε τις ζωντανές μας εμφανίσεις στις διάφορες μουσικές σκηνές της Αθήνας από τέλη Σεπτεμβρίου. Όλες τις ημερομηνίες και τις πληροφορίες θα τις βρείτε στην ιστοσελίδα μας www.dnatheband.gr

———————–

Οι D.N.A. είναι:
Φωνητικά: Γιάννης Κάββαλος
Κιθάρα: Μιχάλης Κάρλος
Μπάσο: Πέτρος Βένιος
Πλήκτρα: Αλέξανδρος Τσαντώνης
Τύμπανα: Μίλτος Καρποδίνης
———————–

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here