4/1/2013
www.musiccorner.gr

DISCONNECTED
(σε… meeting με τη Ρόζα Βασιλάτου)

DISCONNECTED είναι μια παρέα που ήρθε κοντά με τον καιρό και ξεκίνησε να παίζει μουσική μαζί. Σύντομα τα παιδιά αυτά κάνανε κάποια live παίζοντας διασκευές και, παίρνοντάς το λίγο πιο ζεστά, κατέληξαν να φτιάχνουν δικά τους κομμάτια ανεβάζοντάς τα στο Youtube και συγκεντρώνοντας όλο και περισσότερο κόσμο!

Τώρα, ασχολούνται πιο πολύ με την δημιουργία δικού τους υλικού και συνεχίζουν τις εμφανίσεις τους ακολουθώντας μια σταθερά ανοδική πορεία.

Πρόκειται για μια μπάντα στην αρχή της ακόμα θα μπορούσαμε να πούμε, που έχει όρεξη για μουσική και σίγουρα ένα καλό μέλλον μπροστά της! Αγγίζοντας πιο Rock διαθέσεις, πάντα με Αγγλικό στίχο, μας μίλησαν σε αυτό το Meeting Point και σας συμβουλεύουμε να τους γνωρίσετε και εσείς!

Music Corner: Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά… Από ποια άτομα αποτελούνται οι DISCONNECTED;
DISCONNECTED:
Oι Disconnected αποτελούνται από 5 άτομα:

Στέφανος (φωνητικά)
Χάρης (πλήκτρα, κιθάρα, φωνητικά)
Νίκος (κιθάρα)
Άρης (μπάσο)
Μάκης (τύμπανα)

Music Corner: Ποια είναι η σχέση του καθενός από εσάς με την μουσική; Δηλαδή πως σας τράβηξε και αποφασίσατε να ασχοληθείτε πιο πολύ;
Μάκης: Ασχολούμαι με τα κρουστά τα τελευταία τρία χρόνια. Ανέκαθεν μου άρεσαν. Από το γυμνάσιο μέχρι το λύκειο έπαιζα κιθάρα. Μετά το λύκειο κάναμε μια μπάντα με κάτι φίλους που θέλαμε να παίζουμε punk και επειδή ήμασταν όλοι κιθαρίστες δοκίμασα να παίξω τύμπανα και αυτή ήταν η αρχή του κακού…
Νίκος: Παίζω κιθάρα από τα οχτώ μου. Είμαι εθισμένος στη μουσική και γι’ αυτό ασχολούμαι όσο περισσότερο μπορώ ανεξαρτήτου είδους. Τα πάντα είναι καλύτερα αν τα κάνεις ακούγοντας μουσική. Τα πάντα!!!
Χάρης: Έκανα κλασσικό πιάνο, θεωρία της μουσικής και σολφέζ για εννιά χρόνια μέχρι που άρχισα να ασχολούμαι και με άλλα είδη μουσικής όπως τζαζ και ροκ. Ερωτεύτηκα πριν από 4 χρόνια την κιθάρα και μαθαίνοντάς την καλύτερα έφτασα να ασχολούμαι τον περισσότερο χρόνο της ημέρας με το να μελετάω πλήκτρα και κιθάρα και με το πώς θα τα χρησιμοποιήσω με τον καλύτερο τρόπο στην δουλειά που κάνουμε με τους Disconnected.
Στέφανος: Πήγαινα ωδείο από τα έξι μου και έχω κάνει πέντε χρόνια πιάνο. Πάντα μου άρεσε να τραγουδάω και έμπαινα σε χορωδίες από μικρός .Από τα δεκαέξι μου άρχισα να τραγουδάω σε μπάντες που φτιάχναμε με φίλους και κάπως έτσι κατέληξα εδώ.
Άρης: Εγώ έπιασα στα εφηβικά μου χρόνια κιθάρα για να μπορέσουμε να κάνουμε μια μπάντα με τους κολλητούς μου αλλά στην πορεία συνειδητοποίησα τι κάνει το μπάσο στη μουσική και από τότε δεν ξεκόλλησα… Συγνώμη Νίκο.

Music Corner: Πως ήρθατε κοντά; Ήσασταν φίλοι ή γνωριστήκατε στην πορεία;
Στέφανος:
Εγώ με τον Νίκο είχαμε μία μπάντα στα δεκαεφτά μας. Διαλυθήκαμε όταν ο Νίκος έφυγε για Θεσσαλονίκη αλλά όταν επέστρεψε Αθήνα το 2010 φτιάξαμε τους Disconnected μαζί με τον αδερφό μου τον Χάρη και έναν φίλο μας μπασίστα. Παίζαμε ακουστικά σε διάφορα μαγαζιά για κανά χρόνο μέχρι που έφυγε ο μπασίστας και τότε είναι που γνωρίσαμε τον Μάκη.

Μάκης: Ήμουν φίλος με τον Νίκο και μου είπε αν ψήνομαι να παίξω τύμπανα στην μπάντα τους. Αράξαμε, παίξαμε, γούσταρα και γούσταραν και έτσι δεθήκαμε. Συνεχίσαμε με αυτήν τη σύσταση για ακόμη ένα χρόνο και μετά συνειδητοποιήσαμε ότι θέλουμε επιτέλους να βάλουμε «ρεύμα». Το μόνο που μας έλειπε ήταν το μπάσο.
Άρης: Εκεί είναι που έσκασα κ εγώ. Ήξερα τον Νίκο μέσω ενός φίλου και όλο λέγαμε να παίξουμε τίποτα μαζί. Μου είπε να τζαμάρουμε με τα παιδιά και ο κύβος ερρίφθη. Πέρασε κάποιος καιρός μέχρι να γνωρίσουμε μουσικά ο ένας τον άλλον αλλά για καλή μας τύχη είχαν κανονιστεί κάποια live εκτός Αθήνας μες στο καλοκαίρι που μας έδωσαν την ευκαιρία να δεθούμε σαν μπάντα και να περάσουμε χρόνο μαζί.

Music Corner: Άκουσα ότι υπάρχει μια μικρή ιστορία πίσω από το όνομα της μπάντας. Θέλετε να μας την πείτε;
Χάρης:
Όταν γύρισε ο Νίκος από Θεσσαλονίκη δεν είχαμε στο μυαλό μας τίποτα συγκεκριμένο όσον αφορά την ταυτότητα της μπάντας, το όνομα και τα λοιπά. Είχαμε απλά την ανάγκη να παίξουμε μουσική και να περάσουμε καλά γι΄αυτό και θέλαμε να κλείσουμε ένα live όσο πιο γρήγορα γίνεται. Χωρίς να το σκεφτούμε στείλαμε ένα demo με 3-4 διασκευές και κλείσαμε το πρώτο μας live στο glam bar τότε στο Γκάζι. Επειδή έπρεπε άμεσα να έχουμε κάποιο όνομα για την μπάντα στην ουσία το όνομα μου ήρθε στο μυαλό τυχαία μιας και εκείνη την στιγμή ο καθένας από μας ήταν σε τελείως διαφορετική φάση. Με τον καιρό το συνηθίσαμε και αρχίσαμε να δενόμαστε μ‘αυτό και έτσι έμεινε.

Music Corner: Τι μουσική παίζετε και πώς θα χαρακτηρίζατε το είδος;
DISCONNECTED
: Γενικά δεν μας αρέσουν οι ταμπέλες στη μουσική. Σαν νέα μπάντα που είμαστε ψάχνουμε τον ήχο μας ακόμα και πειραματιζόμαστε. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι κινούμαστε πιο πολύ στο χώρο της alternative rock και χρησιμοποιούμε αγγλικό στίχο. Ο καθένας από μας έχει διαφορετικές επιρροές αλλά πάντα υπάρχει ένα κοινό σημείο που επικοινωνούμε και θέλουμε να πιστεύουμε ότι με αυτόν τον τρόπο βγαίνει κάτι δικό μας που μας αρέσει και μας εκπλήσσει θετικά ταυτόχρονα.

Music Corner: Έχετε δικά σας τραγούδια, ή ασχολείστε μόνο με διασκευές και cover;
DISCONNECTED: Από το καλοκαίρι έχουμε ξεκινήσει να προωθούμε τα δικά μας τραγούδια. Αυτή τη περίοδο έχουμε έξι δικά μας τραγούδια που παίζουμε στον κόσμο μας και καθώς παίζουμε συστηματικά live στην Αθήνα έχουμε και ένα μεγάλο ρεπερτόριο από διασκευές.

Music Corner: Με τι ασχολείστε τον τελευταίο καιρό; Που εμφανίζεστε;
DISCONNECTED:
Αυτό τον καιρό αφιερώνουμε χρόνο κυρίως στη δημιουργία νέων δικών μας κομματιών. Ήδη από τον Οκτώβρη εμφανιζόμαστε για δεύτερη χρονιά στο Santa Botella ‘Upstairs’ (Πανόρμου 115) κάθε Κυριακή. Στις 28 Δεκέμβρη παίξαμε στο Rock στην Κυπαρισσία. Στις 19 Ιανουαρίου παίζουμε στο STEV festival σε έναν φανταστικό χώρο στο Βοτανικό, το Βυρσοδεψείο, όπου εκτός από τα live θα περιλαμβάνει και άλλα events όπως break dancing, dj sets κλπ. Εδώ να πούμε ένα ευχαριστώ στην Stadium Events και συγκεκριμένα στον Ηλία Παπαφλωράτο για την βοήθεια και την στήριξη που μας προσφέρει.

Music Corner: Πώς σκοπεύετε να συνεχίσετε και ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Σκέφτεστε να βγάλετε κάποιον δίσκο;
DISCONNECTED:
Πρωταρχικός στόχος είναι η δημιουργία νέων δικών μας κομματιών. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από τη δουλειά μας μέχρι στιγμής και όταν νιώσουμε έτοιμοι θα ξεκινήσουμε την εγγραφή του πρώτου μας δίσκου. Πιστεύουμε πως αυτό θα γίνει μες στο 2013. Σχεδίαζουμε αρκετές εμφανίσεις εντός και εκτός Αθήνας με την αρχή του νέου έτους όπου ο κόσμος θα μπορεί να ακούσει το νέο μας υλικό. Από την σελίδα μας στο facebook Disconnected (band) μπορεί ο καθένας να ενημερώνεται για τις δραστηριότητες μας και οτιδήποτε νεώτερο προκύπτει.

———————–

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here