Το Γυάλινο Μουσικό θέατρο, με χαρά και συγκίνηση παρουσιάζει μια ιδιαίτερη παράσταση με τη ζωή και τα τραγούδια της Μελίνας Μερκούρη. Πέρασαν 20 χρόνια από τότε που έφυγε απ’ τη ζωή, αλλά οι μνήμες είναι ακόμα νωπές. Αυτή η λαμπερή γυναίκα, αυτή η πεισματάρα Ελληνίδα, αυτή η μοναδική καλλιτέχνης έχει βάλει σκοπό να βρίσκεται πάντα κοντά μας.

Είναι χαρακτηριστικό αυτό που έλεγε στους δικούς της ανθρώπους λίγο πριν πεθάνει: «προσέξτε καλά, δεν θα αφήσετε να με ξεχάσουν, δεν θέλω να γίνω ανάμνηση, θέλω να είμαι καθημερινά μαζί σας… Γιατί πεθαίνεις πραγματικά, όταν σε έχουν ξεχάσει».

melina_darling_2015_03_001

Στην σκηνή θα υπάρχουν μουσικά όργανα και κάποια χρηστικά αντικείμενα και έπιπλα. Μια ηθοποιός και δύο τραγουδίστριες αναλαμβάνουν την εξιστόρηση της ζωής της και την ερμηνεία των τραγουδιών της. Στην οθόνη θα παίζουν video που θα προωθούν την εξέλιξη της ιστορίας της μυθικής Ελληνίδας.

Τα τραγούδια των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Ξαρχάκου, Μαρκόπουλου, Λοϊζου, Κούρτ Βάϊλ και άλλων δημιουργών θα ξαναζωντανέψουν πάνω στην σκηνή, «δεμένα» με την κάθε στιγμή της ζωής της.

Ταυτότητα παράστασης
Κείμενο- Σκηνοθεσία: Νίκος Μουρατίδης
Μουσική διεύθυνση: Λευτέρης Πουλιού
Φωτισμοί: Αργύρης Καλοπίτας
Video: Αλέξανδρος Σεϊταρίδης

Υπεύθυνος Παραγωγής: Άγγελος Σφακιανάκης

Διανομή
Αφήγηση: Μπέσσυ Μάλφα
Τραγούδι: Κρινιώ Νικολάου, Δέσποινα Ολυμπίου

Φωτογράφος παράστασης: Νίκος Καρανικόλας

ΓΥΑΛΙΝΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
Συγγρού 143, Aθήνα,
τηλ. 210 9315600

Παραστάσεις:
Κάθε Δευτέρα στις 21:00 από 30 Μαρτίου
Τιμή εισιτηρίου: 10 €

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here