Μια ιδιαίτερη βραδιά γεμάτη καλή μουσική ετοιμάζουν το Σάββατο 28 Οκτωβρίου, στον Σταυρό του Νότου Plus ο συνθέτης Νίκος Πιτλόγλου και η στιχουργός Μαρία Λαλιώτη: την μουσική παράσταση Μεταξύ συρμού και αποβάθρας με τον Βασίλη Λέκκα και τον Παντελή Θεοχαρίδη.
Συμμετέχουν η Αργυρώ Καπαρού και η Πολύμνια Κονδύλη.

Στο πρώτο μέρος της παράστασης θα παρουσιαστούν τα τραγούδια του ομότιτλου άλμπουμ σε μουσική Νίκου Πιτλόγλου και στίχους Μαρίας Λαλιώτη.
Το δεύτερο μέρος της παράστασης είναι αφιερωμένο σε αγαπημένα τραγούδια της ελληνικής δισκογραφίας που έχουν αφήσει εποχή (τραγούδια των Μ. Θεοδωράκη, Μ. Χατζιδάκι, Σ. Ξαρχάκου, Μ. Κουγιουμτζή και πολλών άλλων).

Την επταμελή ορχήστρα διευθύνει ο συνθέτης Νίκος Πιτλόγλου και την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει η στιχουργός Μαρία Λαλιώτη

Το άλμπουμ Μεταξύ Συρμού και Αποβάθρας αποτελεί το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα μιας γόνιμης συνεργασίας: Ο συνθέτης Νίκος Πιτλόγλου συναντά το λόγο της Μαρίας Λαλιώτη και το αποτέλεσμα είναι δεκατρία τραγούδια με πλούσια μουσικά ηχοχρώματα και αναφορές στην τζαζ, στην παραδοσιακή, στην έντεχνη και ροκ μπαλάντα.

Τα τραγούδια ερμηνεύουν ο Βασίλης Λέκκας και ο Παντελής Θεοχαρίδης και συμμετέχουν η Καλλιόπη Βέττα, η Αργυρώ Καπαρού και η Πολύμνια Κονδύλη.

Οι ενορχηστρώσεις ανήκουν στον συνθέτη και στις ηχογραφήσεις συμμετέχουν ο σαξοφωνίστας της τζαζ Τάκης Πατερέλης, ο βιρτουόζος του βιολιού Κυριάκος Γκουβέντας, ο ακκορντεονίστας Ηρακλής Βαβάτσικας και άλλοι κορυφαίοι μουσικοί.

«Μια καθιερωμένη διαδρομή στη ζωή της πόλης, στον μέσα και στον έξω κόσμο μου. Αλλά, αλήθεια, πόσο ρεαλισμό και πόσο λυρισμό έχει η ζωή στο δρόμο! Πώς να προσπεράσεις αδιάφορα μια καθημερινότητα που άλλοτε την ελέγχεις και άλλοτε όχι; Ευθείες, στροφές, αναβολές, ματαιώσεις, αναπάντεχα γεγονότα, μικρά και μεγάλα κενά.
Κενά προσωπικά, συναισθηματικά, κοινωνικά, σταθερά ή μετέωρα, που η εποχή τα υμνεί, τα καλλιεργεί αλλά και τα φοβάται.»
Μαρία Λαλιώτη

«O λόγος που μελοποίησα τα στιχουργήματα – ποιήματα της Μαρίας Λαλιώτη είναι η συναισθηματική ευφυΐα που χαρακτηρίζει την γραφή της και η ικανότητα να σκηνοθετεί τα νοήματα με τέτοιον τρόπο που οι μουσικές εικόνες έρχονται αναπόφευκτα.
Μεταξύ συρμού και αποβάθρας λοιπόν. Μεταξύ χαράς και λύπης, μέρας και νύχτας, αγωνίας και ελπίδας, εκεί στην κόψη των πραγμάτων βρίσκεται η δύναμη της ζωής.»
Νίκος Πιτλόγλου

Σάββατο 28/10/2023
Ώρα έναρξης: 22:30

Σταυρός του Νότου Plus
Φραντζή 14 – Νέος Κόσμος
Τηλ 210 9226975

Εισιτήρια από 12 ευρώ

Προπώληση: more.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here