Το JGM παρουσιάζει το ολοκαίνουριο τραγούδι με τίτλο “Λυπάμαι” από το μουσικό σχήμα “Μέτοικοι”. Οι Μέτοικοι είναι ένα μουσικό σχήμα από το Μεσολόγγι, που συγκροτήθηκε το 2014

Το όνομα Μέτοικοι έχει τη σημασία του μετανάστη και στην Αρχαία Ελλάδα ήταν εκείνος, που κατοικούσε στα όρια μιας πόλης-κράτους χωρίς να κατάγεται από αυτή, κατά κύριο λόγο δεν είχε πολιτικά δικαιώματα αλλά ήταν υποχρεωμένος να πληρώνει φόρους.

metoikoi_single_2014_09

Το σχήμα αποτελείται από τέσσερα μέλη: πρόκειται για τους Κώστα Πλακίδα, Γιώργο Καλόκληρο, Γιώργο Μεταξά και Έφη Σκεύη.

Γύρω στα τέλη του 2012 ξεκίνησαν να παίζουν μουσική σε διάφορους χώρους της περιοχής τους με επιθυμία και στόχο να εκφραστούν μέσα από δικά τους τραγούδια γεγονός που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2014 κυκλοφορώντας διαδικτυακά το πρώτο τους τραγούδι με τίτλο “καληνύχτα σου μιλάω” σε στίχους και μουσική του Κώστα Πλακίδα.

Με αρκετό υλικό για τη συνέχεια οι Μέτοικοι δεν εντάσσονται σε συγκεκριμένο είδος μουσικής και “παίζουν” με ετερόκλητα στοιχεία μουσικής και λόγου.

Σήμερα κυκλοφορούν το δεύτερο τραγούδι τους με τίτλο “Λυπάμαι” ένα τραγούδι διαφορετικού τύπου από το “Καληνύχτα σου μιλάω” το οποίο στιχουργικά υπογράφει η Έφη Σκεύη ενώ μουσικά το υπογράφει ο Κώστας Πλακίδας.

Λυπάμαι για σένα παιδάκι δικό μου, λυπάμαι για μένα για το λογαριασμό μου…” μας λένε οι Μέτοικοι στο ολοκαίνουριο τραγούδι τους!

Ανάμεσα στο τίποτα και μεταξύ των πάντων
το όραμα παραπατά στα μάτια των αμάχων
του νέου πλούτου η χαρά μας έφυγε και πάει
παλιά η φτώχεια του παρά το παρελθόν βρωμάει
Λυπάμαι για σένα παιδάκι δικό μου
λυπάμαι για μένα για τον λογαριασμό μου
Καμένη γη αφήνουνε γκαζόν για να φυτρώσει
επαύλεις καταπίνουνε προτού να ξημερώσει
στα μουλωχτά δειπνήσανε με τα στραβά μας μάτια
για λίγο ξαποστάσαμε κι δόξα μας κομμάτια

Καλή Ακρόαση!

Λίγα λόγια για τα μέλη του συγκροτήματος:
Ο Κώστας Πλακίδας από την Κατοχή Μεσολογγίου ερμηνευτής του σχήματος παίζει έγχορδα μουσικά όργανα με δεξιοτεχνία στο μπουζούκι και στην κιθάρα. Αυτοδίδακτος ως τα είκοσι χρόνια του εργάζεται ως μουσικός με μεγάλη αγάπη για την σύνθεση και παράλληλα διδάσκει μουσική. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα αρμονίας, αντίστιξης, φούγκα, φωνητικής καθώς και μουσικής κινηματογράφου
Ο Γιώργος Καλόκληρος καταγόμενος από την Κατοχή Μεσολογγίου έδειξε από νωρίς το πάθος και το ταλέντο του για τον ρυθμό και παίζει κρουστά. Έχει παρακολουθήσει επίσης μαθήματα ηλεκτροακουστικής κιθάρας και φωνητικής.
Ο Γιώργος Μεταξάς από την Κατοχή Μεσολογγίου φοίτησε στο Μουσικό Γυμνάσιο Αγρινίου. Επίσης ξεκίνησε από μικρή ηλικία μαθήματα κλασικής και ηλεκτροακουστικής κιθάρας τελικά τον κέρδισε η ηλεκτρική με την οποία ασχολείται μέχρι και σήμερα.
Η Έφη Σκεύη από τον Άγιο Ηλία Μεσολογγίου φιλόλογος και αυτοδίδακτη στο τραγούδι υπογράφει κάποια από τα λόγια τραγουδιών των Μετοίκων

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here