1/7/2011
Γράφει η Ζωή Σεμερτζίδου
Φωτογράφηση: Γρηγόρης Θανόπουλος
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Μας συστήθηκε το 1987 με τον πρώτο προσωπικό δίσκο με τίτλο “Μπλε μωρό”. Ακολούθησαν τα “Τρύπια Καπέλα”, το “Κάτι να γυαλίζει”, “Βόρειο Λιμάνι” και πολλοί ακόμα! Ο λόγος για τον “Bob Dylan” της Ελλάδας (επάξιος, νομίζω, ο χαρακτηρισμός!), δηλαδή για τον Βασίλη Καζούλλη, έναν από τους αντιπροσωπευτικότερους τραγουδοποιούς της γενιάς του στην έντεχνη και ροκ μουσική σκηνή της δεκαετίας του ’80.

Μετά από μία επιτυχημένη μουσική διαδρομή, θα συναντηθεί στην Τεχνόπολη στο Γκάζι με φίλους του για να γιορτάσει τα 25 χρόνια μουσικής του πορείας και δημιουργίας. Στις 29 Ιουνίου του 2011, σε μία μέρα δύσκολη και κρίσιμη (δεν μπόρεσα να βρω πιο επιεικείς χαρακτηρισμούς) ο Βασίλης Καζούλλης αποφάσισε πως ο καλύτερος τρόπος συμπαράστασης και συμπόρευσης είναι η μουσική του φωνή και η κιθάρα του παρά η σιωπή. Και συμφωνήσαμε μαζί του όλοι όσοι βρεθήκαμε εκεί, αφού η μουσική (και ίσως να είναι η μόνη) μπορεί να μας εξιλεώσει από τον πόνο, την αγανάκτηση και το θυμό για όλα αυτά που συμβαίνουν και αφορούν εμάς αλλά αποφασίζονται χωρίς εμάς!

Ήταν μια βραδιά, λοιπόν, που τα είχε όλα! Χαρά, συγκίνηση, εκπλήξεις, απρόοπτα αλλά και μουσικές συναντήσεις αγαπημένων τραγουδιστών. Ακούσαμε επιλεγμένα τραγούδια από την προσωπική δισκογραφία του Καζούλλη αλλά και τραγούδια των προσκεκλημένων φίλων του, οι οποίοι ένας ένας έβγαιναν στη σκηνή για να τον τιμήσουν. Η αρχή έγινε με τον Παναγιώτη Μάργαρη, έναν από τους κορυφαίους δεξιοτέχνες της κλασικής κιθάρας. Τη σκυτάλη έδωσε στον Αντώνη Μιτζέλο και στην ηλεκτρική του κιθάρα, ο οποίος έδωσε πρώτος  ροκ αέρα στη βραδιά. Λίγο αργότερα, ο Βασίλης Καζούλλης υποδέχεται τον παλιό του φίλο Γιάννη Νικολάου τραγουδώντας τραγούδια που έχουν συνθέσει μαζί. Ακολούθησε ο πάντα απρόβλεπτος Γιάννης Ζουγανέλης ο οποίος μας τραγούδησε τη δική του «Κυβέρνηση», το καινούριο επίκαιρο τραγούδι για την πολιτική κατάσταση της χώρας μας δίνοντας χιουμοριστική και ευχάριστη διάθεση στο κοινό. Τη διάθεση αυτή έρχονται να απογειώσουν τα Κίτρινα Ποδήλατα, ο Γιώργος και ο Αλέξανδρος, που μας έδωσαν “φόρα για κλωτσιές στην ανηφόρα”! Λίγο πιο μετά έρχονται τα “Σμυρνέικα τραγούδια” του Παντελή Θαλασσινού, η “Μπόρα” του Νίκου Ζιώγαλα, το “γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον” του Διονύση Τσακνή, ο “Παλιοφλώρος” του Γιάννη Μηλιώκα, η “Μοναξιά” του Φίλιππου Πλιάτσικα και η “Φανή” με τη φωνή του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Μία ακόμα δυνατή στιγμή ήταν όταν ανέβηκε στη σκηνή ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου “παίζοντας ακόμα το παιχνίδι του” και ερμηνεύοντας με τον τραγουδιστή, αλλά και με όλους εμάς, τα “Αεροπλάνα”!

Η αναπάντεχη, όμως, έκπληξη της βραδιάς ήταν η στιγμή που ο τραγουδιστής κάλεσε στη σκηνή τον Σταμάτη Κόκκοτα! Ένας κρυφός καλεσμένος, που ενθουσίασε τον Βασίλη Καζούλλη με την παρουσία του αλλά και όλους εμάς με τις χαρακτηριστικές του ερμηνείες που τόσο μας έχουν λείψει! Περίτρανη απόδειξη του ότι η μουσική δεν έχει όρια ούτε ηλικίες αλλά θέληση και ψυχή!

Κάπως έτσι, λοιπόν, κύλισε το βράδυ της 29ης Ιουνίου για όλους εμάς που παρεβρεθήκαμε στη γιορτή του Βασίλη Καζούλλη στην Τεχνόπολη στο Γκάζι. Μετά τις πρωινές αναθυμιάσεις, τους κουκουλοφόρους, την αγανάκτηση και την οργή, ο Βασίλης Καζούλλης ήταν εκεί για να μοιραστεί μαζί μας ευχάριστα μουσικά διαλείμματα με την κιθάρα του και τη μελωδική φωνή του. Χαρήκαμε που βρεθήκαμε σε μία ατμόσφαιρα με αφενός ανάμεικτα συναισθήματα και αφετέρου με μουσική από έναν τραγουδιστή που τον έχουμε αγαπήσει όλοι μας από τα τραγούδια του αλλά και από το ήθος και τη συνέπειά του στα μουσικά δρώμενα!

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live


***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here