Δυο χρόνια μετά την τελευταία τους ζαριά, ο Σαμουήλ Ακίνολα και ο Στέφανος Μουαγκιέ, κάθονται στην αυλή τους και ανοίγουν ξανά «Το τάβλι».

Η άκρως ρεαλιστική και σπαρακτική κωμωδία, του Δημήτρη Κεχαίδη, αφού παίχτηκε με μεγάλη επιτυχία στο «Ακαδημία Πλάτωνος», ανεβαίνει από τα Αθηναϊκά Θέατρα σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λάλου, στο θέατρο Αποθήκη, τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου.

Δύο κολλητοί, φίλοι και συγγενείς, τσακώνονται, γελάνε, φιλοσοφούν και κάπου-κάπου συμφωνούν. Επιδίδονται σε ένα γνήσιο ελληνικό σπορ: Το τάβλι. Ο Φώντας είναι ο εγκέφαλος πίσω από το τρομερό σχέδιο που θα τους φέρει χρήματα και θα τους «μπάσει» αυτόν και τον Κόλια στην ελίτ της κοινωνίας.

«Εγώ δεν είμαι για μικρομάγαζα και λιμανάκια ήσυχα. Κατάλαβες; Εγώ είμαι καμικάζι!»

Ο Δημήτρης Λάλος, προσεγγίζει το έργο του Δημήτρη Κεχαΐδη, επιλέγοντας δύο παράδοξους πρωταγωνιστές και έτσι το «απελευθερώνει».

«Μεταφέρουμε το κέντρο του έργου, φωτίζοντας όχι μόνο το ρατσιστικό και ταξικό θέμα που θέτει ο Κεχαΐδης με αυτό το εμβληματικό κείμενο, αλλά το προχωράμε και λίγο παρακάτω. Δηλαδή όχι μόνο πώς μπορεί να εκμεταλλευτεί η μία φυλή την άλλη ή μια τάξη την άλλη, αλλά τελικά πώς ο άνθρωπος είναι έτοιμος να πουλήσει τον άνθρωπο με κάθε κόστος!», τονίζει ο σκηνοθέτης.

Είναι η πρώτη φορά που ένα νεοελληνικό έργο ανεβαίνει απο δύο Έλληνες, αφρικανικής καταγωγής και με αυτόν τον τρόπο αποδεικνύεται ότι η σκέψη ενός λαού δεν είναι θέμα χρώματος, δεν είναι θέμα DNA, είναι απλώς μεταδοτική: Αυτοσαρκάζονται, ακροβατώντας ανάμεσα στην αιώνια ελληνική τσαντίλα, τη φιλία και την αλληλεξάρτηση.

«Γιατί, θέλεις να εκμεταλλευτείς έναν άνθρωπο; Βοήθησέ τον».

to_tavli_2017_10

Πρωταγωνιστούν:
Σαμουήλ Ακίνολα – Στέφανος Μουαγκιέ

Συντελεστές παράστασης:
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Λάλος
Σκηνικά: En Route Architects – Hannes Livers Gutberlet – Κατερίνα Κούρκουλα
Κοστούμια: Κριστέλ Καπερώνη
Σχεδιασμός Φωτισμών: Αλέξανδρος Αλεξάνδρου
Μουσική Επιμέλεια: Γιώργος Μαυρίδης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Κριστέλ Καπερώνη
Παραγωγή: Αθηναϊκά Θέατρα

Πρεμιέρα: Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου

Ημέρες & ώρες παραστάσεων:
Δευτέρα: 20:00
Τρίτη: 21:00

Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά

Θέατρο Αποθήκη
Σαρρή 40, Ψυρρή
Τηλ. 210 3253153

Εισιτήρια: 15 € έως 17 €

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here