Η Ελληνίδα εκπρόσωπος του ethnic rock είναι ποντιακής καταγωγής, γεννημένη στην Τσάλκα της Γεωργίας σε μία μουσική οικογένεια με σπουδές στο κλασικό τραγούδι στο μουσικό Πανεπιστήμιο του Ρουστάβι και στη Λυρική Σκηνή της Τιφλίδας .
Η Μήδεια Χουρσουλίδου μας προσφέρει ένα “διαφορετικό” πολύγλωσσο πρόγραμμα, ένα απίστευτο μουσικό ταξίδι, μοναδική προσφορά σε “ώτα” που ξέρουν να ακούν και να εκτιμούν το καλό τραγούδι.

Με μια ερμηνεία χαρακτηριστική που εκφράζεται μέσα από διαφορετικά μουσικά ρεύματα και επιρροές από rock, jazz παρουσιάζει ένα εκρηκτικό μουσικό πρόγραμμα που εκπλήσσει θετικά.
Aκούσματα παραδοσιακά που σε ταξιδεύουν από την Σμύρνη, την Κορσική φθάνοντας ως τον Καύκασο τον Πόντο και την Αρμενία, καλπάζοντας δίχως όρια αγγίζει την λευτεριά των τσιγγάνικων ρυθμών με το τεράστιο μέγεθος της χροιάς της. Επεκτείνεται σε rock, jazz ,έντεχνο και κλασικό σε πολλές γλώσσες και κουλτούρες με την συνοδεία πνευστών, παραδοσιακών οργάνων και όχι μόνο… με λίγα λόγια … ethnic !

midia_2015_12

Όταν αναζητάς ένα διαφορετικό άκουσμα από μια κρυστάλλινη φωνή που δεν περιορίζεται σε στάνταρ και στεγανά, όταν εκεί που σταματούν κάποιοι καλλιτέχνες εκείνη τολμά επάξια την υπέρβαση απογειώνοντας ακόμα και το πιο απαιτητικό κοινό σε μια συνεχή εγρήγορση δημιουργίας και εναλλαγών προκαλώντας δίψα για την χροιά της και την προέκταση των ερμηνευτικών της ικανοτήτων και τον αυθορμητισμό των πηγαίων αυτοσχεδιασμών που χαρακτηρίζει τους μουσικούς, τις συνθέσεις τις ενορχηστρώσεις και τις διασκευές …

Από την πρώτη προσωπική της δουλειά “Σ’ αγαπώ κι ας έφυγες” και την συνεργασία της μέ τους Λίνα Νικολακοπούλου, Γιάννη Σπάθα, Νίκο Αντύπα εως το   νέο της CD που ετοιμάζει η Μήδεια ξέρει πολύ καλά να πατάει στα πόδια της και να εκφράζεται μέσα από την μεγάλη της αγάπη…το τραγούδι.
Η Μήδεια προσκαλεί καλλιτέχνες ποντιακής καταγωγής, από όλες τις μορφές της Τέχνης  στην παράσταση της  να παραβρεθούν  στην ανακοίνωση της  έναρξης του  φεστιβάλ νέων καλλιτεχνών ποντιακής καταγωγής.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Μήδεια Χουρσουλίδου – φωνή, συνθέσεις
Περικλής Παλαμιώτης – κιθάρα, συνθέσεις, ενορχήστρωση
Tigran Sargsyan – φωνή, παραδοσιακα πνευστά
Θάνος Μανωλόπουλος – κιθάρα, φωνητικά
Χάρης Μπουτσελάκης – μπάσο
Σπύρος Τσούτσης – τύμπανα– τύμπανα

ΙΛΙΟΝ plus
Γεν. Είσοδος : 8 ευρώ
Φοιτητικό/ ανέργων: 6 ευρώ
Έναρξη ώρα: 21.00

Κοδριγκτώνος 17 Αθήνα  10434

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here