Γράφει η Εβίτα Μπουρμά
Φωτογραφίες: Αφροδίτη Ζαγγανά

Ο χώρος της είναι οικείος, η σκηνή το ίδιο, πρώτη φορά όμως ανέλαβε τον πρωταγωνιστικό ρόλο! Η Μιρέλα Πάχου μας υποδέχτηκε στο club του Σταυρού του Νότου για να μας επιβεβαιώσει αυτό που ήδη έχουμε υποψιαστεί, αυτό το κορίτσι θα μας απασχολεί μουσικά για πολλά χρόνια!

Σε ένα πρόγραμμα που ξέφυγε από το συνηθισμένο, που έχει καταντήσει αναμενόμενο κι ίσως λιγάκι κουραστικό, ξέρετε.. Σωκράτης-Θανάσης, Θανάσης-Σωκράτης και πάμε πάλι, κατάφερε να μας χαρίσει ένα όμορφο βράδυ Πέμπτης και ξεδίπλωσε τα στοιχεία που την κάνουν τόσο ξεχωριστή καλλιτεχνικά.

Mirela Paxou_01_15_004

Η βραδιά ξεκίνησε με το «Μι Ρε Λα» και μέρες μετά ακόμα αναρωτιέμαι πως γίνεται τόσοι άνθρωποι να τραγουδούν με πάθος ένα τραγούδι με το οποίο είναι εξαιρετικά απίθανο να ταυτίζονται. Έχουμε συνηθίσει να τραγουδάμε στίχους που μας αγγίζουν και ξεχάσαμε το ενδεχόμενο να μας αγγίξει ο ίδιος ο καλλιτέχνης. Προφανώς το κατάφερε, άλλη εξήγηση δεν βρήκα.

Η βραδιά είχε καλεσμένους, είχε όμως και επισκέπτες που δεν ήταν επίσημα εκεί. Τα Κίτρινα Ποδήλατα ανέβηκαν, έπιασαν κιθάρα και μικρόφωνο, μας ξεσήκωσαν και μας έκαναν να τα δούμε όλα λίγο πιο αισιόδοξα. “Πάμε μπροστά, το βλέμμα ψηλά, η αλήθεια γιατρεύει το τραύμα..” μας τραγούδησαν μεταξύ άλλων, από τον πρώτο δίσκο της Μιρέλας.

Mirela Paxou_kitrina podilata_01_15_014

Μίλτο είσαι εδώ; Λέμε να πειράξουμε ένα τραγούδι σου.” είπε και κοίταξε τον Μίλτο Πασχαλίδη που δεν θα μπορούσε να λείπει από το πλευρό της αυτή τη βραδιά κι ας είναι επίσημα καλεσμένος της στο επόμενο live. “Νιώθω τα μάτια σου να με τραβάνε πίσω, να μ’αγαπάνε δυο φορές για να γυρίσω, σαν βυθισμένες άγκυρες επάνω στο κορμί μου” τραγούδησε και μας έκανε να νιώσουμε όμορφα που το «πείραγμα» στο οποίο αναφέρθηκε ήταν μια τόσο συναισθηματικά γεμάτη ερμηνεία.

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας βρέθηκε στο πλευρό της στη σκηνή. Σκεπτόμενοι την πορεία του, η οποία ξεκίνησε αρκετά χρόνια πριν καν γεννηθεί η Μιρέλα, εντυπωσιάζει το γεγονός ότι την στηρίζει, ότι είναι εκεί να τραγουδήσει μαζί της και να την στηρίξει διακριτικά χωρίς να την επισκιάζει με την στάση του ούτε για μια στιγμή την πρωταγωνίστρια της βραδιάς.

Mirela Paxou_Maxairitsas_01_15_016

Μετά από τόσα χρόνια που μοιράζονται την ίδια σκηνή, δεν θα μπορούσαν να μην το κάνουν αυτή τη βραδιά. Ο «είναι ανεπίσημα εδώ», όπως η ίδια είπε, Μίλτος Πασχαλίδης, μοιράστηκε μαζί της αγαπημένους στίχους του Άλκη Αλκαίου “Μείνε ακόμα λίγο, μέχρι που να ξεφύγω και κράτησέ με αν θες, όσο κρατάει ένας καφές..” και μας άφησε σε μια γλυκιά αναμονή για το επόμενο live της Πέμπτης και το τι να περιμένουμε στην επίσημη παρουσία του.

Μια μικρή αναστάτωση, με κεφάλια να γυρίζουν και σκουντήγματα μεταξύ φίλων, μας έκανε να εντοπίσουμε τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου μέσα στο κοινό. “Mια φορά μου `χες πει δεν μπορεί θα το νιώσανε κι άλλοι, πριν το τέλος πως μοιάζει η σιωπή σαν αγάπη μεγάλη..”, ένα αγαπημένο τραγούδι εδώ και δεκαετίες και μια ευχή “Καλή πορεία, για σένα υπάρχει μεγάλος δρόμος” για τη Μιρέλα, ήταν όσα μοιράστηκε μαζί μας από τη σκηνή.

Mirela Paxou_Pasxalidis_Papakonstantinou_01_15_019

«Μπαμπά;» είπε παιχνιδιάρικα και ο Αγαπητός Πάχος, ο άνθρωπος που την παρότρυνε και την ενθάρρυνε σε όλη τη μέχρι τώρα διαδρομή της, όπως μας είχε πει σε συνέντευξη της, ανέβηκε στη σκηνή μαζί με τον Ηλία Μαντικό, που τους συνόδευσε μουσικά παίζοντας κανονάκι. Η ερμηνεία του δυνατή, με ήθος και έντονα φορτισμένη συναισθηματικά, μας φανέρωσε ότι κάποια στοιχεία, όσο κι αν προσπαθήσεις, αποκτούνται μόνο γονιδιακά.

“Μόνο ο Bob Dylan δεν ήρθε απόψε” είπε κάποια στιγμή αστειευόμενος ο Μίλτος Πασχαλίδης. Το σπουδαίο της υπόθεσης όμως ήταν πως όλοι οι καλλιτέχνες που βρέθηκαν στο πλευρό της, ήταν εκεί για εκείνη. Ενώ με τόσο σημαντικούς ανθρώπους στον χώρο, οι αναμνήσεις της βραδιάς θα μπορούσαν να έχουν διάφορα ονόματα (Μίλτος, Λαυρέντης, Βασίλης..), χάρη στην στάση όλων τους, έχουν μόνο ένα, το δικό της.

Περισσότερες φωτογραφίες του MusicCorner από το live

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here