Για 29η χρονιά συνεχίζεται και φέτος το καλοκαίρι ο καλλιτεχνικός θεσμός του Σαϊνοπουλείου Αμφιθεάτρου Σπάρτης με συνδιοργανωτή και πολύτιμο αρωγό του το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Σπάρτης.

Ακόμα ένα καλοκαίρι το Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο ανοίγει και μας καλεί να παρασυρθούμε στη μαγεία της τέχνης  και του Πολιτισμού.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει  μοναδικές βραδιές με θεατρικά δρώμενα, συναυλίες, μουσικά αφιερώματα και μουσικοχορευτικές παραστάσεις καταξιωμένων καλλιτεχνών αλλά και διάφορες καλλιτεχνικές δραστηριότητες τοπικών φορέων της Λακωνίας υπό την Αιγίδα του Σαϊνοπουλείου Ιδρύματος.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Τετάρτη 29 Ιουνίου & ώρα 9.15μ.μ.

Παιδική Θεατρική Παράσταση «Ο Κουρέας της Σεβίλλης»
από την Κάρμεν Ρουγγέρη

Φέτος η  Κάρμεν Ρουγγέρη ανοίγει τις εκδηλώσεις του 29ου Πολιτιστικού Καλοκαιριού του Σαϊνοπουλείου με τον «Κουρέα της Σεβίλλης», ένα θεατρικό έργο του Μπωμαρσαί που έγινε πασίγνωστο όταν ο σπουδαίος Ιταλός συνθέτης Τζοακίνο Ροσσίνι το διάλεξε για να το κάνει ΌΠΕΡΑ.

Έργο διασκευασμένο με τη μεγαλύτερη δυνατή προσοχή, κρατάει τα πιο μελωδικά μέρη της όπερας και μετατρέπει της άριες σε τραγούδια δημιουργώντας μία όμορφη μουσικά θεατρική παράσταση, όπου σε συνδυασμό με σκηνικά που χορεύουν και πολύχρωμα κουστούμια- με άρωμα εποχής- κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών.

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ:8€

————————————————————

Τετάρτη  2 Ιουλίου & ώρα 9.30μ.μ.

«Η Λίμνη των Κύκνων» Russian Ballet Theater

Το κλασικό αριστούργημα περιοδεύει σε επιλεγμένες πόλεις στην Ελλάδα! Μετά από τις sold out παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το διασημότερο μπαλέτο όλων των εποχών, το αριστούργημα του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, «η Λίμνη των Κύκνων», του φημισμένου «Russian Ballet Theater» φιλοξενείται και στο Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 20€, μειωμένο 15€

swan_lake_2016_06_005

————————————————————

Τετάρτη 6 Ιουλίου & ώρα 9.30 μ.μ

Συναυλία Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Σπάρτης

Η Δημοτική Φιλαρμονική Ορχήστρα Σπάρτης παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στο μουσικοσυνθέτη Σταύρο Ξαρχάκο.

Διευθύνει ο Αρχιμουσικός Σαράντος Κανελλάκος

Τραγούδι:
Βελδέκη Τζίνα, Καππάκος Ηλίας Κουτσοβασίλης Σπύρος, Χριστοφιλάκη Ειρήνη

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

————————————————————

Δευτέρα 25 Ιουλίου & ώρα 9.30 μ.μ.

Συναυλία Νατάσσας Μποφίλιου

Ύστερα από τις επιτυχημένες παραστάσεις του χειμώνα που συζητήθηκαν όσο λίγες στην Αθήνα η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Θέμης Καραμουρατίδης και ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος παρουσιάζουν την ξεχωριστή «Βαβέλ» το καλοκαίρι στη Σπάρτη. Η πιο δυναμική τριάδα της σύγχρονης μουσικής θα συστήσει τα νέα τραγούδια του ομώνυμου δίσκου στους χιλιάδες θαυμαστές της.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: Προπώληση 13€,   Είσοδος 15€,  παιδικό- φοιτητικό- ανέργων- πολυτέκνων- ΑΜΕΑ 13€

mpofiliou_live_2015_09_032

————————————————————

Κυριακή 31 Ιουλίου & ώρα 9.30 μ.μ.

«Πλούτος» του Αριστοφάνη

Μετά την πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Επιδαύρου οι Γιώργος Κιμούλης, Γιάννης Μπέζος, Πέτρος Φιλιππίδης με 12μελή χορό ηθοποιών και μουσικών παρουσιάζουν ένα νέο, φιλόδοξο ανέβασμα του έργου του Αριστοφάνη «Πλούτος» και στο Σαϊνοπούλειο. Η σκηνοθεσία και η διασκευή είναι του Γιώργου Κιμούλη.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ:15€, μειωμένο 13€

ploutos_theater_2016_06_002

————————————————————

Τρίτη 9 Αυγούστου & ώρα 9.30 μ.μ.

«Συρανό ντε Μπερζεράκ» του Εντμόν Ροστάν

Ένα από τα πιο συναρπαστικά και δημοφιλή έργα του παγκόσμιου δραματολογίου, που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για κινηματογραφικές ταινίες, έργα όπερας και μπαλέτου, μουσικές συνθέσεις, ακόμη και σειρές κόμικ, ζωντανεύει ξανά σε μία παράσταση που σημείωσε τεράστια επιτυχία με ρεκόρ εισιτηρίων στην Αθήνα και γνώρισε την ανταπόκριση κοινού και κριτικών.

Σκηνοθεσία : Γιάννης Κακλέας
Πρωταγωνιστούν: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Δήμητρα Ματσούκα κ.ά.
Μουσική :Ευανθία Ρεμπούτσικα.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 16€, Μειωμένο 13€

————————————————————

Παρασκευή 19 Αυγούστου & ώρα 9.30μ.μ.

«Άσε με πάλι να σου πω» – Συναυλία Γιώργου Νταλάρα

 «Μη μου θυμώνεις μάτια μου», «Ένας κόμπος η χαρά μου», «Οι ελεύθεροι και ωραίου», «Όλα καλά», «Στα χρόνια της υπομονής», «Το πουκάμισο το θαλασσί»… Και δεν είναι μόνο αυτά, αλλά και δεκάδες άλλα τραγούδια που μας άφησε πολύτιμη παρακαταθήκη ο σπουδαίος συνθέτης Σταύρος Κουγιουμτζής σε στίχους δικούς του  και άλλων σπουδαίων στιχουργών και –ποιητών.

Καλεσμένοι σε αυτή τη συναυλία οι πανάξιοι τραγουδιστές Ζαχαρίας Καρούνης και Ασπασία Στρατηγού.

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 15€

afieroma_ston_toka_badminton_2016_04_003_ntalaras

————————————————————

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΦΟΡΕΩΝ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΣΑΪΝΟΠΟΥΛΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ

Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του Αμφιθεάτρου φιλοξενούνται εκδηλώσεις σχολείων της πόλεως και του νομού μας, καθώς και φορέων με αξιόλογη πολιτιστική δραστηριότητα και σε ημερομηνίες (εφόσον υπάρχουν) προ της ενάρξεως ή μετά τη λήξη του Φεστιβάλ. Η παραχώρηση αυτή γίνεται στους φορείς για να παρουσιάσουν τη δραστηριότητά τους.

Για το φετινό Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί η παράσταση ο «Πλούτος» του Αριστοφάνη από το Θεατρικό Εργαστήρι Νέων Δήμου Μονεμβασίας.

Τετάρτη 31 Αυγούστου & ώρα 8.30μ.μ.

Θεατρικό Εργαστήρι Νέων Δήμου Μονεμβασίας
Αριστοφάνη  «Πλούτος»

Ο θεός Πλούτος είναι τυφλός και χωρίς να το θέλει πηγαίνει στα χέρια των επιτήδειων και των πονηρών. Μέχρι που οι άνθρωποι του μόχθου αποφασίζουν να τον βοηθήσουν να ξαναβρεί το φως του. Σοβαρότατα πράγματα, ειπωμένα με αστείο τρόπο, γρήγορο ρυθμό και μεγάλη ζωντάνια.

Σκηνοθεσία – Επιμέλεια: Ολυμπία Λαμπούση

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here