25/10/2011
www.musiccorner.gr

Την Παρασκευή 4 και το Σαββάτο 5 Νοεμβρίου 2011, στις 21:00, το Θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης θα γεμίσει με ποιητικές μελωδίες της Πηγής Λυκούδη. Τη μουσική αυτή επικοινωνία της συνθέτριας με τους Έλληνες ποιητές θα γνωρίσουν στο κοινό μία από τις αυθεντικότερες γυναικείες φωνές, συνδεδεμένης ερμηνευτικά με την ποίηση, η Ρίτα Αντωνοπούλου και ο ταλαντούχος Νίκος Καρακαλπάκης.

Με την συνθέτρια στο πιάνο, θα συμπράξουν οι σολίστες μουσικοί της «Ορχήστρας των στιγμών» Χρήστος Χουβαρδάς (έγχορδα), Δημήτρης Κουζής (βιολί), Νίκος Χατζόπουλος (μπάσο) και Γιάννης Νοταράς (κρουστά).

Για τις δύο συναυλίες σημειώνει η Πηγή Λυκούδη: “Οι μουσικές αυτές παραστάσεις είναι η προσπάθειά μας να σταθούμε αντίθετα στο ρεύμα που δημιουργεί η πολιτική μιζέρια και η κοινωνική κατήφεια, σε μία περίοδο που θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη της αφύπνισης, επιτακτική την ανάγκη να ξαναβρούμε τις χαμένες ευαισθησίες μας και τα οράματά μας“.

Στο δίωρο περίπου πρόγραμμα, η συνθέτις θα μας οδηγήσει στους δικούς μουσικούς της  δρόμους που χαρακτηρίζονται από την αρμονική συνύπαρξη των δυτικών και ανατολικών μουσικών στοιχείων. Θα συναντήσουμε μελοποιημένα ποιήματα των Κωστή ΠΑΛΑΜΑ, Γεωργίου ΔΡΟΣΙΝΗ, Ζαχαρία ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ, Λάμπρου ΠΟΡΦΥΡΑ, ΜΥΡΤΙΩΤΙΣΣΑΣ, Ναπολέοντα ΛΑΠΑΘΙΩΤΗ, Γιάννη ΡΙΤΣΟΥ, Νικηφόρου ΒΡΕΤΤΑΚΟΥ, και των σύγχρονων Λευτέρη ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, Φίλιππου ΓΡΑΨΑ, Μιχάλη ΓΚΑΝΑ και Γιάννη Π. ΙΩΑΝΝΙΔΗ.

Το πρόγραμμα μεταξύ των άλλων περιλαμβάνει επιλογή τραγουδιών της από την ενότητα «Οίνος Άκρατος» που αναφέρεται σε ποιήματα για το κρασί.

Η ενότητα «Μουσική στην ποίηση με τα μάτια μιας γυναίκας» θα μπορούσε να θεωρηθεί μία δημιουργική συνέχεια στην μεγάλη παράδοση σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού και στην πορεία των κλασσικών συνθετών και τραγουδοποιών του 60 κα του 70 που μελοποίησαν σπουδαίους ποιητές και στιχουργούς.

Παρασκευή 4 & Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011, στις 21:00

«Μουσική στην ποίηση με τα μάτια μιας γυναίκας»

Ένας μαγικός περίπατος στους δρόμους της ποίησης με την συνθέτρια Πηγή Λυκούδη

Πηγή Λυκούδη

Συμμετέχουν: Ρίτα Αντωνοπούλου τραγούδι
Νίκος Καρακαλπάκης τραγούδι
Πηγή Λυκούδη: πιάνο

«Ορχήστρα των στιγμών»:  Χρήστος Χουβαρδάς (έγχορδα),
Δημήτρης Κουζής (βιολί),
Νίκος Χατζόπουλος (μπάσο)
Γιάννης Νοταράς (κρουστά)

Αίθουσα: Θέατρο
Διάρκεια: 70′
Τιμή Εισιτηρίου: €15

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα
τηλ. 210.3418550

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here