Μια ανεπανάληπτη βραδιά προς τιμήν του Λευτέρη Παπαδόπουλου έζησε το κατάμεστο θέατρο “Ολύμπια” με την Μπέττυ Χαρλαύτη να ερμηνεύει  μοναδικά τα τραγούδια του κορυφαίου μας στιχουργού, παρουσία του ίδιου, αλλά και του Δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα, ο οποίος του απένειμε τιμητική πλακέτα.

«Ο πατριάρχης των Ελλήνων ποιητών που γράφουν τραγούδια», όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Αθηναίων δανειζόμενος τα λόγια του Μίκη Θεοδωράκη, «ο άνθρωπος που με τον στίχο του ομόρφυνε την Ελλάδα», όπως είπε η Μπέττυ Χαρλαύτη, «που μας έχει χαρίσει σχεδόν 2000 τραγούδια και είναι μέσα στις καρδιές όλων μας».

Η καταξιωμένη ερμηνεύτρια, ντυμένη στα κίτρινα, ίσως συμβολικά καθώς και αυτή και ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, αλλιώς «Πρόεδρος», περιλαμβάνονται στη λίστα των επώνυμων υποστηρικτών της ΑΕΚ, επιμελήθηκε και παρουσίασε, σε σύμπραξη με το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων, ένα πλούσιο πρόγραμμα όπου, όπως ομολόγησε επί σκηνής, «πολλά έμειναν έξω».

Η φωνή της Μπέττυς Χαρλαύτη, από το πρώτο κιόλας τραγούδι, που ξεκίνησε να σιγοτραγουδά από την πλατεία του θεάτρου, πλάι στον τιμώμενο στιχουργό, ενώθηκε με αυτή του κοινού, που δεν σταμάτησε να τραγουδά καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς και να χειροκροτά με ενθουσιασμό.

Η εκδήλωση, με τίτλο «Η Μπέττυ Χαρλαύτη ερμηνεύει Λευτέρη Παπαδόπουλο», διοργανώθηκε πριν λίγες μέρες από τον ΟΠΑΝΔΑ και έρχεται σε συνέχεια της συνεργασίας της ερμηνεύτριας με τον Λευτέρη Παπαδόπουλο, καθώς έχει δισκογραφήσει σε πρώτη εκτέλεση το τραγούδι, με τίτλο «Θέλω να τραγουδήσω», σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη.

Η ξεχωριστή αυτή βραδιά σφραγίστηκε με τη φανερή  συγκίνηση ερμηνεύτριας και κοινού προς τον Λευτέρη Παπαδόπουλο, σε μια από τις σπάνιες εμφανίσεις του, αλλά και τον ολοφάνερο ενθουσιασμό του καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here