Με τίτλο «Μυστήριο η αγάπη» κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group το νέo ψηφιακό album του αξιόλογου ερμηνευτή Σωτήρη Ξυδά σε παραγωγή και ενορχήστρωση του διακεκριμένου συνθέτη και κορυφαίου σολίστα της κιθάρας Μανόλη Ανδρουλιδάκη.

Τις περισσότερες συνθέσεις υπογράφει ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης, ο οποίος διασκευάζει και τέσσερα τραγούδια που περιέχονται στον δίσκο, «Μυστήριο η αγάπη», των συνθετών Απόστολου Καλδάρα, Ευγένιου Δερμιτάσογλου και Φίλιππου Πατίρη.

Οι στίχοι είναι των Νίκου Αναγνωστάκη, Βασίλη Κανιάρη, Μαριλίζας Λούντζη, Θανάση Πλαταμώνα, Ευτυχίας Παπαπαγιαννοπούλου, Μαρίας Κατσικούλη, Μανόλη Ανδρουλιδάκη, και Έφης Φλωτσίου.

Ο δίσκος «Μυστήριο η αγάπη» ξεχωρίζει για την αρτιότητα της παραγωγής, τις εξαιρετικές διασκευές και συνθέσεις του Μανόλη Ανδρουλιδάκη και των καταξιωμένων συνθετών καθώς και τον εμπνευσμένο λόγο των στιχουργών του. Ο Σωτήρης Ξυδάς ερμηνεύει με εκφραστική δύναμη και άψογη τεχνική, που πλαισιώνει ιδανικά το μεγάλο του ταλέντο, όπως ακριβώς ταιριάζει σε έναν ολοκληρωμένο καλλιτέχνη.

Βιογραφικό
Ο Σωτήρης Ξυδάς είναι ένας καλλιτέχνης που όλη η ζωή του είναι συνυφασμένη με τη μουσική. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στις Σέρρες όπου και κατοικεί μόνιμα. Με τη μουσική ασχολείται από μικρή ηλικία.
Σπoύδασε Ανώτερα θεωρητικά στο Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας είναι κάτοχος πτυχίων Αρμονίας Αντίστιξης και Ενοργάνωσης πνευστών οργάνων. Είναι αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής του Δήμου Νέας Ζίχνης.
Έχει συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες διευθύνοντας ή τραγουδώντας. Ο Σωτήρης Ξυδάς είναι, εκτός των άλλων ιδιοτήτων του, ένας γνήσιος λαϊκός ερμηνευτής με ιδιαίτερο ηχόχρωμα και μεγάλες φωνητικές δυνατότητες, άξιος σύγχρονος συνεχιστής της μεγάλης παράδοσης του λαϊκού μας τραγουδιού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here