Γράφει η Μαρία Αβραμίδου

Το 1947, έχοντας αποσυρθεί από την ενεργό δράση, ο διάσημος ντετέκτιβ Hercule Poirot (Kenneth Branagh), ζει μοναχικά στη Βενετία. Η επίσκεψη από την παλιά του φίλη, συγγραφέα Ariadne Oliver (Tina Fey), τον μπλέκει ξανά σε μια υπόθεση που θα βάλει σε δοκιμασία τα μικρά φαιά του κύτταρα…

Ο Kenneth Branagh σκηνοθετεί το «Μυστήριο στη Βενετία» (“A Haunting in Venice”), ταινία που βασίζεται στο μυθιστόρημα της Agatha Christie, «Πάρτι για Δολοφόνους» (“Hallowe’en Party”), το οποίο κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Σε μια εμπνευσμένη επιλογή, ο Branagh μεταφέρει τη δράση του έργου σε ένα  βενετσιάνικο palazzo και κινηματογραφεί ακολουθώντας όλους τους κλασικούς κώδικες της ταινίας τρόμου: παιχνίδι με τις σκιές, χρήση ευρυγώνιου φακού και πολλά contre-plongé, πλάνα δηλαδή στα οποία η κάμερα τραβά από χαμηλά, με φορά προς τα επάνω. Ως αποτέλεσμα, χάρη και στην διεύθυνση φωτογραφίας του ελληνικής καταγωγής μόνιμου συνεργάτη του, Haris Zambarloukos, το φιλμ είναι ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό, ενώ το σενάριο του Michael Green κρατά σωστό ρυθμό τόσο χρονικά, όσο και ως προς τα μυστικά που σταδιακά αποκαλύπτονται.

Kenneth Branagh as Hercule Poirot in 20th Century Studios’ A HAUNTING IN VENICE. Photo courtesy of 20th Century Studios. © 2023 20th Century Studios. All Rights Reserved.

Εν ολίγοις, έχουμε να κάνουμε με μία αξιοπρεπέστατη και ψυχαγωγική για το είδος της ταινία, με αξιόλογους ηθοποιούς, μεταξύ των οποίων οι Michelle Yeoh, Riccardo Scamarcio, Kelly Reilley, Camille Cottin, Jamie Dornan, Emma Laird και Jude Hill. Επιπλέον, ο Branagh επιμένει να μας αποκαλύπτει τις πτυχές –και τις πληγές– ενός πιο ανθρώπινου, ευάλωτου Poirot, γεγονός που κάνει τον διαχρονικό αυτό χαρακτήρα ακόμη πιο άμεσο, ενδιαφέροντα και πολύπλοκο.

*Η ταινία προβάλλεται στους κινηματογράφους σε διανομή από την Feelgood Entertainment, από την Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου.

—————

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here