Δύο χρόνια μετά το Μπλουμ η Nalyssa Green επιστρέφει με το δεύτερο ελληνόφωνο album της (τέταρτο album στην δισκογραφία της), που έχει τον τίτλο Ταξίδι Αστρικό.

Η τραγουδοποιός τολμά για άλλη μια φορά να ταράξει τα νερά της ελληνικής μουσικής σκηνής με ένα άλμπουμ εναλλακτικής ηλεκτρονικής ποπ, στο οποίο όμως έχουν παρεισφρήσει αρκετά στοιχεία ελληνικής μουσικής. Με συνταξιδιώτη τον Βασίλη Ντοκάκη, που υπογράφει την παραγωγή, και έχοντας σαν βασικό στόχο να διατηρήσουν το πρωτόλειο συναίσθημα που είχαν τα demo των τραγουδιών, δημιουργούν το μουσικό τοπίο μέσα στο οποίο (επι)δρουν οι στίχοι της Nalyssa Green που είναι οι πρωταγωνιστές αυτού του δίσκου.

Το Ταξίδι Αστρικό είναι ένα ταξίδι προσωπικής έκφρασης, που παρασέρνει τον ακροατή σε μια μουσική αστρική προβολή. Αστρικό ταξίδι, μέσα στο δωμάτιο, μέσα στο μυαλό. Όσο πιο μέσα τόσο πιο μακριά, όσο ζουμάρεις στο βάθος η κλίμακα γιγαντώνεται. Βρίσκεσαι στο υπερπέραν χωρίς να κουνηθείς. 10 κομμάτια, μία περιπλάνηση ενδοσκόπησης, μία ηρωίδα που ενσαρκώνει αμέτρητες ηρωίδες του χθες και του σήμερα, από την γυναίκα της διπλανής πόρτας ως την Τίνκερμπελ και την Οφηλία. Ένα άλμπουμ γλυκό και αλλόκοτο που εξερευνά γνωστά αλλά και αχαρτογράφητα κομμάτια της ύπαρξης.

Κυκλοφορεί σε LP, CD και Digital album από την Inner Ear.

Ήμουν ο πλανήτης ο άγνωστος
ήρθες σαν κομήτης ανάρμοστος
και θέλεις γη να εκμεταλλευτείς
να γίνεις ο κατακτητής
κι έπειτα ευθύς να φύγεις

Eκτόξευση σε μπλε τροχιά
με δορυφόρους αγκαλιά
η νύχτα κλαίει σιωπηλά
κι αχνίζει φως στα μάγουλά σου
πετάς για αστέρια εξωτικά
καθώς γελάς εκστατικά
μπορεί να πέσεις σε καρφιά
ή σύννεφα ζαχαρωτά

Κι έκατσα να φτιάξω ατμόσφαιρα
και να μεγαλώσω κι εγώ φτερά
μα θα ‘ταν λίγο πιο ωραία η ζωή
αν είχαμε όλοι ενσυναίσθηση
ή αν ήσουν κάποιος άλλος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here