Το άλμπουμ «Nouvelle Passion» έρχεται να μας συστήσει την νέα τραγουδίστρια Λίνα Ροδοπούλου. Αποτελεί την πρώτη δισκογραφική της δουλειά στην οποία ερμηνεύει μοναδικά δέκα αγαπημένα γαλλικά τραγούδια.

Εμπνευστής αυτής της ιδιαίτερης μουσικής πρότασης είναι ο διεθνούς φήμης κιθαρίστας Παναγιώτης Μάργαρης που έχει αναλάβει τις διασκευές, την εκτέλεση των κομματιών, καθώς και την επιμέλεια του δίσκου.

Μέσα από τη φωνή της Λίνας και τα κιθαριστικά ηχοχρώματα του Παναγιώτη Μάργαρη, ανακαλύπτουμε νέες πτυχές τραγουδιών όπως το «Youkali», το «Je ne veux pas travailler», το «Dans le porte d’ Amsterdam» και ταξιδεύουμε νοερά στη Γαλλία ακολουθώντας τους μουσικούς δρόμους που οι δύο καλλιτέχνες έπλασαν για εμάς.

Η μαγεία του γαλλικού τραγουδιού «κλεισμένη» σ΄ ένα δίσκο που κυκλοφορεί από τη General Music.

Λίγες σκέψεις της Λίνας:
Η αγάπη μου για το γαλλικό τραγούδι μετράει αρκετά χρόνια πίσω, από την εποχή των σπουδών μου στη μουσική… όταν αναζητούσα νέους ορίζοντες… Η αγάπη μου για τη γαλλική γλώσσα πηγαίνει ακόμη πιο παλιά, ίσως στην πρώτη μου επαφή με αυτήν, όταν ήμουν ακόμη παιδί… Έτσι λοιπόν, με τρόπο για εμένα φυσικό, το γαλλικό ρεπερτόριο είχε πάντα εξέχουσα θέση στις εμφανίσεις μου και πάντοτε κέρδιζε τις εντυπώσεις των ακροατών ως ένα είδος που μου ταιριάζει και με αντιπροσωπεύει…

Η παρουσία του Παναγιώτη Μάργαρη υπήρξε καταλυτική στο χρονικό αυτό σημείο της μουσικής μου πορείας. Γνωρίζοντας με σαν ερμηνεύτρια, αντιλήφθηκε πολύ σύντομα όλα τα παραπάνω και έδωσε πνοή στην υπέροχη ετούτη ιδέα που κρατάτε τώρα στα χέρια σας… Μια δισκογραφική συνεργασία, με αγαπημένα τραγούδια και των δύο, υπό τον αισθαντικό ήχο που αποπνέουν οι κιθάρες και η μουσικότητα του.

Νιώθω λοιπόν διπλά τυχερή, τόσο γιατί μου δόθηκε η ευκαιρία να δημιουργήσω έναν προσωπικό δίσκο με μία σπουδαία σφραγίδα και μουσική ποιότητα, όσο γιατί κατάφερα μέσα από αυτόν να εκφραστώ όπως πραγματικά νιώθω και να είμαι ο εαυτός μου, ερμηνεύοντας αυτά τα υπέροχα και προσεκτικά επιλεγμένα τα τραγούδια με την ειλικρίνεια που τους ταιριάζει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here