Το Εθνικό Θέατρο, πιστό στο εβδομαδιαίο του ραντεβού με τους δεκάδες χιλιάδες θεατών που συντονίζονται με την «ψηφιακή» του σκηνή από διαφορετικές χώρες ανά τον κόσμο, συνεχίζει τις διαδικτυακές προβολές σημαντικών έργων από το παγκόσμιο και ελληνικό ρεπερτόριο, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Μένουμε σπίτι» με τον Πολιτισμό.

Το πρόγραμμα για την τρέχουσα εβδομάδα διαμορφώνεται ως εξής:

  • Δεύτερη προβολή, «Ο Πρίγκιπας και ο φτωχός» της Τζέμα Κένεντι, βασισμένο στο έργο του Μαρκ Τουαίην, σε σκηνοθεσία Σοφίας Βγενοπούλου. Ένα κλασικό έργο στην πιο γλαφυρή, τολμηρή, επίκαιρη, αλλά και ξεκαρδιστική εκδοχή του παρασύρει όλη την οικογένεια σε μια συναρπαστική περιπέτεια του Μαρκ Τουαίην.

Παρασκευή 1 Μαΐου, από τις 12:00 το μεσημέρι, έως την ίδια ώρα του Σαββάτου 2 Μαΐου.

  • “Βοssa Novaτου Κωνσταντίνου Ρήγου. Στη Βραζιλία, στα τέλη της δεκαετίας του ‘50, ένα νέο μουσικό κύμα γεννιέται καθώς η «λαϊκή» σάμπα δίνει τη θέση της στη Bossa Nova –στο νέο κύμα–, στη μουσική των εύπορων παραλιακών προαστίων. Οι Βραζιλιάνοι αστοί χορεύουν και η λατινοαμερικάνικη μουσική σκηνή απογειώνεται. Το έργο παρουσιάστηκε το 2008 στο Θέατρο Rex, Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη», σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου.

Σάββατο 2 Μαΐου, από τις 13:00 το μεσημέρι, έως την ίδια ώρα της Κυριακής 3 Μαΐου.

  • «Φορτουνάτος» του Μάρκου Αντώνιου Φόσκολου, μια ξεκαρδιστική κωμωδία του κρητικού θεάτρου που αφορά στους μηχανισμούς που στήνει η Τύχη και κινεί με εύθυμη διάθεση τα νήματα της ανθρώπινης ζωής. Το έργο παρουσιάστηκε το 2009 στη Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος», σε σκηνοθεσία Μάρθας Φριντζήλα.

Κυριακή 3 Μαΐου, από τις 14:00 το μεσημέρι, έως και την ίδια ώρα της Δευτέρας 4 Μαΐου.

Οι παραπάνω παραστάσεις θα προβληθούν στο www.n-t.gr και στο www.culture.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here