Μετά το β’ Βραβείο Καλύτερου Τραγουδιού από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, ο Γιάννης Μαθές βάζει τα ακουστικά του και “φορτώνει” Έλληνες ποιητές στο mp3 στο Θέατρο Αργώ, στο Μεταξουργείο. Από την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου, στη μουσική παράσταση Ποιητές.mp3, οι σημαντικότεροι Έλληνες ποιητές φωτίζονται και πάλι μέσα από τη νέα ενορχηστρωτική άποψη του Γιάννη Μαθέ αλλά και την ευαίσθητα ανατρεπτική ματιά της χορογράφου/σκηνοθέτη Αποστολίας Παπαδαμάκη.

mathes_afisa_2015_12_001

Ο ιδιαίτερος ήχος από το “πειραγμένο” βιολοντσέλο, τα πολυμορφικά πλήκτρα, τα τύμπανα και ηλεκτρονικά κρουστά, διαμορφώνουν πρωτότυπες διασκευές πάνω σε γνωστά μελοποιημένα ποιήματα, από τη Σαπφώ, τον Καρυωτάκη, τον Ελύτη, τον Καβάφη, τον Λειβαδίτη, τον Γκάτσο, τον Ελευθερίου και τη Νικολακοπούλου μέχρι τους λαϊκούς ποιητές Παπαδόπουλο και Παπαγιαννοπούλου.

Σημεία στην παράσταση, το καινούριο τραγούδι “Λοξά” και οι βραβευμένοι “Αιρετικοί” σε στίχους του Μάνου Σαγκρή, καθώς και δύο ποιήματα του Ναπολέοντα Λαπαθιώτη και Μίλτου Σαχτούρη που μελοποίησε ο Γιάννης Μαθές, μετά από παραγγελία της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών και του Ελληνικού Σχεδίου.

Σκηνοθεσία: Αποστολία Παπαδαμάκη
Ενορχηστρώσεις – Ερμηνεία: Γιάννης Μαθές
Φωτισμοί: Γιάννης Κωνσταντακόπουλος, Ηχοληψία: Γιώργος Παπαγεωργίου
Artwork: Μάνος Σαγκρής, Επικοινωνία: Αλέξανδρος Καραμαλίκης

παίζουν οι μουσικοί: Γιάννης Καφετζόπουλος [πιάνο-πλήκτρα] Σταύρος Παργινός [βιολοντσέλο-μαντολίνο], Λουκάς Κερκύρας [κοντραμπάσο], Αντρέας Φαρμάκης [τύμπανα]

Θέατρο Αργώ
Ελευσινίων 15, Μεταξουργείο (μετρό Μεταξουργείο)

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου στις 8:00 μμ
και Τετάρτες 23, 30 Δεκεμβρίου και 6 Ιανουαρίου στις 9:00 μμ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here