Η Νεφέλη Φασούλη κυκλοφορεί το πρώτο προσωπικό της album “Ο Κόσμος Σου” από τη United We Fly σε μουσική και στίχους του Φοίβου Δεληβοριά και μας καλεί να γνωρίσουμε τον κόσμο της.

Το album κυκλοφορεί σε ψηφιακή μορφή και σε βινύλιο δύο όψεων. Ο «κόσμος» της βρίσκεται στριμωγμένος κάπου ανάμεσα στα τζαζ βινύλια που μαζεύει από μικρή και στο λαϊκό των τζουκ μποξ που με έναν τρόπο ακούγεται κάτω απ’ το βήμα της την ώρα που περπατάει στους δρόμους. Αυτές τις δύο όψεις προσπάθησε να αποκαλύψει και να εκφράσει ο Φοίβος Δεληβοριάς με τους στίχους και τη μουσική του. Υπογράφει μάλιστα το σύνολο της δουλειάς, κάτι που κάνει για πρώτη φορά για μη προσωπικό του δίσκο.

Τα 10 τραγούδια του δίσκου είναι στιγμιότυπα μιας ζωής σε μια πόλη που αντιλαμβάνεται τον εαυτό της ως θάλασσα, ενός μικρού δωματίου που είναι από μόνο του μεγαλούπολη. Από το “Για ένα καλοκαίρι” που κυκλοφόρησε δύο χρόνια πριν και εν αγνοία μας έγινε το soundtrack του τελευταίου καλοκαιριού πριν αλλάξει ο κόσμος όπως τον ξέραμε, στην “Βόλτα” που κυκλοφόρησε φέτος δείχνοντάς μας πως θα έπρεπε να είναι η σωστή “Μετακίνηση 6”, στο ομότιτλο “Ο Κόσμος Σου” στο οποίο η Νεφέλη αφέθηκε στην ματιά και τη σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Βούλγαρη (The Boy) ο οποίος μας αποκάλυψε τον κόσμο της αλλά και σε όλα τα τραγούδια, η αδιαίρετη μουσική ομάδα, το σπουδαίο τρίο των Κωστή Χριστοδούλου – Σωτήρη Ντούβα – Γιοέλ Σότο με τη συμμετοχή 4 σημαντικών soloists: του αγαπημένου της συνθέτη Αντώνη Απέργη, του Τάκη Πατερέλη, του Κώστα Παντέλη και του Δημήτρη Σιάμπου, συνεργάστηκαν στενά για το όμορφο αποτέλεσμα που μας συμπληρώνει το παζλ της Νεφέλης Φασούλη.

Τιμητική και ξέφρενη η συμμετοχή του φοβερού και τρομερού Δημήτρη Μεντζέλου σε ένα τραγούδι-φόρο τιμής στο παρεξηγημένο «λαϊκό της Ομόνοιας» της δεκαετίας του 70, το “Εγώ θα σου πω” το οποίο σύντομα θα κυκλοφορήσει με το video clip που του αξίζει.

Ο δίσκος ηχογραφήθηκε μια κι έξω στο στούντιο AntArt από το Νίκο Κόλλια και παραδόθηκε στο Γιάννη Πετρόλια που μιξάρισε προσωπικά και με έμπνευση.

Ακούστε τη Νεφέλη Φασούλη, μπείτε στον κόσμο της με προσοχή και αγάπη, όπως ο δημιουργός και οι συμμετέχοντες. Είναι σίγουρο πως στο τέλος θα σας πάρει τη φωνή με τη φωνή της.

TRACKLIST
1. Βόλτα
2. Δεν Ξέρω Με Τι Μοιάζει
3. Ο Κόσμος Σου
4. Η Φωνή
5. Για Ένα Καλοκαίρι
6. Στην Αχερουσία
7. Όταν Θα Πέσεις
8. Θα Σου Πω Εγώ ft. Δημήτρης Μετζέλος
9. Casa Malaparte
10. Η Ζωή Και Η Σκηνή ft. Φοίβος Δεληβοριάς

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here