Στο χυτήριο της μουσικής της, η Σάσα δουλεύει ασίγαστα τα βράδια και λιώνει υπομονετικά τα ιερά μέταλλα της τζaζ και της ελληνικής μουσικής παράδοσης για να σφυρηλατήσει ένα νέο κράμα, σύγχρονο, άφθαρτο και δυνατό.

Οι υψηλές θερμοκρασίες, το σημείο τήξης της τέχνης της, παράγουν τελικά το άσπαστο ατσάλι της φωνής και της μουσικής της.

Με ρίζες στη Δράμα και διάθεση να φτάσει παντού, σ’ αυτό το πρώτο της δισκογραφικό εγχείρημα καταπιάνεται με ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια, τα οποία διασκευάζει ευγενικά, ενορχηστρώνει και ανανεώνει με την παγκόσμια γλώσσα της τζαζ.

sasa_papalamprou_2017_03_001

Στο δίσκο παίζουν:

Σάσα Παπαλάμπρου, Πιάνο – Φωνή
Τάσος Πέππας, Τύμπανα
Απόστολος Καλτσάς, Ηλεκτρικό Μπάσο

Συμμετέχουν:

Μαρία Σουλτάτου, Φωνή
Αντώνης Απέργης, Ούτι
Δημήτρης Βασιλάκης, Σαξόφωνο
Απόστολος Βαγγελάκης, Κλαρίνο
Κώστας Καρακατσάνης, Βιολί
Σωτήρης Καστάνης, Κιθάρες
Σόλης Μπαρκή, Κρουστά
Άγγελος Παπαδάτος, Κοντραμπάσο
Μουσικό Παράθυρο, Παιδική Χορωδία

Ο δίσκος είναι διαθέσιμος στα ακόλουθα δισκοπωλεία:

ΑΘΗΝΑ : Μusic Corner (Πανεπιστημίου 56)
Ιανός (Σταδίου 24)

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :
Ιανός (Αριστοτέλους 7), Λωτός (Σκρα 7)

στο E-Shop της Re-Define Productions https://goo.gl/M7Tohf..
Ψηφιακά (από τις 03/04/17) σε iTunes, Google Play, Amazon, eMusic

 

Σάσα Παπαλάμπρου – βιογραφικά στοιχεία:

Η Σάσα Παπαλάμπρου είναι τραγουδίστρια και πιανίστα. Έχει πτυχίο από το τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιόνιου Πανεπιστήμιου της Κέρκυρας και Μεταπτυχιακό της Εθνομουσικολογίας και Πολιτισμικής Ανθρωπολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ παράλληλα είναι καθηγήτρια φωνητικής.
Έχει συνεργαστεί με τους Δημήτρη Βασιλάκη, Μάνο Σαριδάκη, Αντώνη Λαδόπουλο, Βασίλη Ρακόπουλο, Τηλέμαχο Μούσα, και πολλούς άλλους μουσικούς της τζαζ αλλά και της ελληνικής μουσικής σκηνής.
Την άνοιξη του 2017 κυκλοφορεί σε συνεργασία με τη Re-define Productions το cd CRAMA όπου υπογράφει την ιδέα, την ενορχήστρωση και βέβαια την ερμηνεία 7 παραδοσιακών τραγουδιών, διατυπωμένα με το ιδίωμα της τζαζ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here