Πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος από την κυκλοφορία του concept album «Η Μπαλάντα της Φυλακής», οι KollektivA επιστρέφουν με ένα νέο release.

Πρόκειται για ένα mini digital album με τίτλο «The Revolution Sessions» και περιλαμβάνει τολμηρές διασκευές σε πολιτικά τραγούδια από διάφορες χώρες που βρέθηκαν στο επίκεντρο των εξελίξεων τα τελευταία χρόνια. Ιστορικές δημιουργίες από την Ελλάδα και  την Τουρκία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Ιρλανδία αλλά και τις ΗΠΑ, γίνονται ένα εκρηκτικό σύνολο τραγουδιών.

cd_kollektiva_2015

Οι KollektivA συντονίζουν τα ρολόγια τους με μία εποχή που αναζητά τη μεγάλη μετάβαση. Επιλέγουν να αντλήσουν ορμή από τραγούδια που βρέθηκαν στα χείλη χιλιάδων ανθρώπων, στην αναζήτησή τους για ελπίδα και ελευθερία.

Τα τραγούδια αλλά και τις χώρες προέλευσης επέλεξαν οι KollektivA όχι τυχαία, θέλοντας μέσα από την ιστορία που κουβαλά το καθένα από αυτά, αλλά και με το σύνολό τους σε ένα album, να στείλουν το δικό τους ηχηρό μήνυμα:

  1. Μικρόκοσμος (μουσική: Θάνος Μικρούτσικος, στίχοι: Ναζίμ Χικμέτ, μετάφραση: Γιάννης Ρίτσος)
  2. The wind that shakes the barley (Robert Dwyer Joyce / παραδοσιακό Ιρλανδίας)
  3. El ejercito del Ebro (Ay Carmela) (παραδοσιακό Ισπανίας)
  4. Bella Ciao (παραδοσιακό Ιταλίας)
  5. Which side are you on? (μουσική/στίχοι: Florence Reece)

Το «The Revolution Sessions» κυκλοφορεί σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες και θα ακουστεί live για πρώτη φορά στη συναυλία των KollektivA στο Fuzz, το Σάββατο 7/3.

kollektiva_2015_02_01

Οι KollektivA είναι οι: Θανάσης Χουλιαράς: φωνή, Φάνης Μαργαρώνης: κιθάρες, φωνές, Γιώργος Θεοφάνους: κιθάρες, πλήκτρα, Γιώργος Παύλου: μπάσο, Δημήτρης Γιαννούχος: τύμπανα, φωνές, Μάκης Κρέτσης: κρουστά, φωνές

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here