NEWCOMERS
Το Music Corner σας συστήνει τους πιο
ελπιδοφόρους πρωτοεμφανιζόμενους καλλιτέχνες,
στην ελληνική δισκογραφία!

—————————————-

 

ΣΤΕΛΛΑ ΠΙΛΑΤΗ

«Δε θα μπορούσα να βγαίνω στο δρόμο και ο κόσμος να με αναγνωρίζει χωρίς να έχω κάνει τίποτα. Να μην έχω ένα δίσκο…»

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην Μαριάννα Πουτακίδου
Φωτογράφηση: Βασιλική Αλεξανδρή
Music Corner – 31/5/2010

Η νεαρή τραγουδοποιός Στέλλα Πιλάτη άφησε τα έδρανα της Φιλοσοφικής και μας συστήνεται μέσα από την πρώτη της δισκογραφική δουλειά που έχει τίτλο «Αυτός ο κόσμος θα μείνει αρσενικός»!

Μία ελπιδοφόρα παρουσία στα μουσικά πράγματα, καλλιτέχνης με μουσικές αλλά και κοινωνικές ευαισθησίες, μας μίλησε στο φιλόξενο και ιδιαιτέρως όμορφο χώρο του Breeze Café Restaurant στη Μαρίνα του Φλοίσβου, για το δισκογραφικό της ντεμπούτο, την ανταπόκριση του κόσμου προς το διαφορετικό ύφος που παρουσιάζει αλλά και για την κρίση της δισκογραφίας και της κοινωνίας γενικότερα…

 


Δείτε βιντεοσκοπημένα αποσπάσματα από τη συνέντευξη της Στέλλας Πιλάτη στο MusicCorner.gr

Music Corner: Θες να μας πεις δυο λόγια για τον εαυτό σου; Να μάθουμε κάτι παραπάνω για σένα;
Στέλλα Πιλάτη: Πριν από λίγους μήνες κυκλοφόρησε η πρώτη μου δισκογραφική δουλειά από την Warner Music, με τίτλο «Αυτός ο κόσμος θα μείνει αρσενικός». Έχει κυκλοφορήσει και ένα video clip από τους Lokey το οποίο παίζει αυτή τη στιγμή και αυτό τον καιρό κάνω τις ζωντανές μου εμφανίσεις.

Music Corner: Η δουλειά ήδη από τον τίτλο της κάνει αίσθηση; Πώς έγινε η επιλογή του;
Στέλλα Πιλάτη: Ο στίχος αυτός είναι από ένα τραγούδι, το «Δε με νοιάζει πια», που ήδη έγινε και το promo του CD. Ο τίτλος αυτός προέκυψε γιατί θεωρήσαμε ότι εκφράζει γενικότερα τη δουλειά και τη θέση μου ως άνθρωπο.

Music Corner: Είναι όμως και θέμα promotion; Είναι ένας τίτλος που κάνει αίσθηση. Συνήθως οι πρωτοεμφανιζόμενοι θα βάλουν το όνομά τους…
Στέλλα Πιλάτη: Δεν ήταν αυτό το κίνητρο. Ήταν περισσότερο κάτι που με εκφράζει και αντιπροσωπεύει αυτό που κάνω.

Music Corner: Η ενασχόλησή σου με τη μουσική πώς ξεκίνησε;
Στέλλα Πιλάτη: Η ενασχόλησή μου με τη μουσική υπήρχε πάντα. Δε θυμάμαι πότε ξεκίνησα να ασχολούμαι συγκεκριμένα. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ασχολούμαι με τη μουσική. Απλά μεγαλώνεις και όσο μεγαλώνεις εξελίσσεσαι.

Music Corner: Υπάρχει το γονίδιο στην οικογένεια;
Στέλλα Πιλάτη: Επαγγελματικά όχι, αλλά γενικά υπήρχε αγάπη για τη μουσική από την οικογένειά μου.

Music Corner: Πότε ξεκίνησες να το βλέπεις επαγγελματικά το θέμα με τη μουσική;
Στέλλα Πιλάτη: Επαγγελματικά από τότε που υπέγραψα συμβόλαιο με την εταιρεία.

Music Corner: Σαν πρώτη δισκογραφική δουλειά είσαι ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα; Είναι αυτό που περίμενες;
Στέλλα Πιλάτη: Είμαι 100% ευχαριστημένη.

Music Corner: Συνθετικά και στιχουργικά υπογράφεις εσύ τα τραγούδια του δίσκου…
Στέλλα Πιλάτη: Το μεγαλύτερο μέρος. Υπάρχει και ένα τραγούδι μέσα που μοιράζομαι τη μουσική με τον Δημήτρη Παπαβομβολάκη, ο οποίος μαζί με τον αδερφό του τον Αντώνη, κοινώς “Πήγασος”, έχουν αναλάβει και την ενορχήστρωση και την επιμέλεια της παραγωγής.

Music Corner: Είναι ρίσκο όμως ως νέος καλλιτέχνης να στηριχθείς στις δυνάμεις σου και να μην εμπιστευτείς κάποιον καταξιωμένο δημιουργό για την πρώτη σου δουλειά;
Στέλλα Πιλάτη: Είναι ρίσκο. Αλλά για μένα είχε μεγαλύτερη σημασία να βγει κάτι που να με εκφράζει. Ήθελα γενικά να έχω την ευθύνη και της μουσικής και των λόγων μου σ’ ένα τραγούδι.

Music Corner: Έχεις πει σε κάποια συνέντευξη ότι με τη δισκογραφική σου εταιρεία υπήρχε αμοιβαία κατανόηση, συνεννόηση και αν σκεφτεί κανείς ότι κάποιες από τις ηχογραφήσεις έγιναν στο Tennessee και το Λονδίνο, όλο το θέμα φαντάζει πάρα πολύ εύκολο.
Στέλλα Πιλάτη: Δεν είναι καθόλου εύκολο. Απλά χρειάζεται πάρα πολύ επιμονή και υπομονή και αν έχεις αυτά τα δύο κάποια στιγμή θα βρεις τους ανθρώπους να σε καταλάβουν και να μη θέλουν να σε αλλάξουν και να σου δώσουν ένα ρόλο. Από την άλλη, υπάρχουν καθημερινά πάρα πολλοί λόγοι που σε αποθαρρύνουν να κάνεις αυτό που κάνεις και απλά εσύ προσπαθείς να μένεις στους λόγους που σε ενθαρρύνουν.

Music Corner: Ένας λόγος είναι και αυτό που λένε ότι οι νέοι καλλιτέχνες είναι δέσμιοι των δισκογραφικών;
Στέλλα Πιλάτη: Όχι πλέον απαραίτητα των δισκογραφικών. Νομίζω ότι έχει αλλάξει η εποχή. Περισσότερο του χώρου. Είναι δύσκολα τα πράγματα για έναν νέο καλλιτέχνη μέχρι να φτάσει στον κόσμο.

Music Corner: Και όμως κάποιοι ισχυρίζονται ότι είμαστε πλέον σε μια φάση που έχουμε γεμίσει τραγουδιστές. Ότι είναι, ειδικά και μέσα από τα τηλεοπτικά show, πάρα πολύ εύκολο να γίνει κάποιος τραγουδιστής.
Στέλλα Πιλάτη: Ναι. Αυτό που είναι δύσκολο όμως είναι να υπάρχεις με δική σου μουσική, δικό σου στίχο και να έχεις και διάρκεια.

Music Corner: Δηλαδή αυτό που κάνει επιτυχημένο έναν τραγουδιστή είναι η διάρκεια;
Στέλλα Πιλάτη: Έναν καλλιτέχνη γενικότερα. Φυσικά και είναι η διάρκεια, γιατί ο κόσμος μπορεί να σου εξασφαλίσει πόσο θα μείνεις στο χώρο και σε ποια θέση θα βρίσκεσαι.

Music Corner: Παρόλα αυτά αν δεν κατάφερνες να μπεις στη δισκογραφία θα πήγαινες σε κάποιο από αυτά τα τηλεοπτικά show;
Στέλλα Πιλάτη: Νομίζω πως όχι.

Music Corner: Τι είναι αυτό που σε κάνει αρνητική;
Στέλλα Πιλάτη: Κατ’ αρχήν σε όλα αυτά τα show δεν υπάρχει και αν υπάρχει δεν ενθαρρύνεται η καλλιτεχνικότητα που έχουν τα παιδιά. Ξεκινάνε έχοντας κάποια προσωπικότητα, κάποιοι από αυτούς, η οποία προσωπικότητα στη διάρκεια και την εξέλιξη των show αυτών διαλύεται και τους δίνουν να υπηρετήσουν διάφορους ρόλους που θεωρούν εκείνοι ότι είναι αρεστοί. Πέρα από αυτό όμως, το σημαντικότερο για μένα είναι ότι θα χαλούσε την ισορροπία μου το να γίνω πρώτα γνωστή χωρίς να έχω κάποια δουλειά. Δε θα μπορούσα να βγαίνω στον δρόμο και ο κόσμος να με αναγνωρίζει χωρίς να έχω κάνει τίποτα. Να μην έχω ένα δίσκο. Να μην έχω ένα λόγο ύπαρξης καλλιτεχνικά. Δε νομίζω ότι θα μπορούσα να το χειριστώ αυτό το πράγμα.

Music Corner: Ποια πιστεύεις ότι είναι τα εφόδια που κάνουν ένα καλλιτέχνη να έχει διάρκεια;
Στέλλα Πιλάτη: Κατ’ αρχήν να είναι ταλαντούχος, να είναι αυθεντικός και να συνεργάζεται με τους σωστούς ανθρώπους. Δεν υπάρχει συνταγή για τη διάρκεια. Αλλιώς θα είχαμε γεμίσει επιτυχημένους καλλιτέχνες που θα τους είχαμε πολλά χρόνια κοντά μας! Ο καθένας λειτουργεί και κάνει αυτό που νομίζει σωστό.

Music Corner: Ξέρω ότι έχεις κάνει μουσικές σπουδές. Οι σπουδές για έναν καλλιτέχνη που σέβεται τον εαυτό του είναι εφόδιο;
Στέλλα Πιλάτη: Σαφώς ναι. Αν και εγώ δεν έχω κάνεις σπουδές με την κλασική έννοια. Για μένα ξεκίνησε ερασιτεχνικά όλο αυτό. Όπως όλοι αρχίζουμε να παίζουμε λίγο κιθάρα. Απλά κάποια στιγμή έκανα κάποια μαθήματα για να οργανώσω λίγο αυτά που είχα στο μυαλό μου.

Music Corner: Είσαι στη φιλοσοφική, αλλά είπες ότι η μουσική είναι κάτι που υπήρχε στη ζωή σου από πάντα. Δε φαντάζεσαι τον εαυτό σου με το πτυχίο της φιλοσοφικής να κάνει κάτι διαφορετικό;
Στέλλα Πιλάτη: Νομίζω ότι θα ήμουν κακή σε κάτι άλλο. Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να κάνει κάτι πέρα από τη μουσική. Καμιά φορά μου λένε «τα πράγματα δεν πάνε καλά, δεν ξέρεις πώς θα είναι με τη μουσική, μήπως να πάρεις το πτυχίο σου, να δουλέψεις…»

Music Corner: Για καλό και για κακό…
Στέλλα Πιλάτη: Ναι, αυτό το «για καλό και για κακό» γενικά δε λειτούργησε ποτέ σε μένα. Η αλήθεια είναι ότι πάντα θα ασχολούμαι με την μουσική είτε παίζω για δύο άτομα είτε παίζω για εκατό.

Music Corner: Από την άλλη πάλι έχεις πει ότι: «όταν κάνεις τέχνη ξέρεις ότι δε θα ζήσεις από αυτό». Δεν αντιφάσκει λίγο το ένα με το άλλο;
Στέλλα Πιλάτη: Εννοώ ότι δεν μπορείς να το δεις βιοποριστικά. Είναι πάρα πολλές οι θυσίες που κάνεις όταν αποφασίζεις να ασχοληθείς με αυτό που αγαπάς, το οποίο ποτέ δε θα γίνει επάγγελμα και ποτέ δε θα σου εξασφαλίσει κάτι. Αυτό εννοώ στην ουσία, ότι δεν είσαι ποτέ εξασφαλισμένος, άρα δεν μπορείς να λες ότι ζεις από αυτό. Απλά παίρνεις το ρίσκο και τα καταφέρνεις με κάποιο τρόπο.

Music Corner: Η πρώτη σου δουλειά κινείται κάπου μεταξύ pop και rock ύφους, αλλά έχει και στοιχεία country μουσικής. Αν πούμε ότι το pop και το rock το κατέχουμε, είναι κάτι που το ακούμε, τη folk και την country μουσική δεν την έχουμε συνηθίσει. Δε φοβήθηκες να βάλεις τέτοια στοιχεία στην πρώτη σου δισκογραφική δουλειά, ότι μπορεί να μην έχει αποδοχή από τον κόσμο;
Στέλλα Πιλάτη: Στη φάση της δημιουργίας του CD θεώρησα ότι πρωταρχική σημασία είχε να ακούσω το τελικό αποτέλεσμα και να αντιπροσωπεύει εμένα. Θα στεναχωριόμουν πάρα πολύ αν στο τέλος άκουγα κάτι που θα ήταν αρεστό στον κόσμο ή θα ήταν πιο πολύ της μόδας, αλλά δε θα αναγνώριζα εμένα μέσα σε αυτό. Το CD αυτό περιέχει ήχους και μουσικές που έχω μεγαλώσει μαζί τους και που αγαπάω, οπότε εφόσον είναι όλο δικό μου, έχει τα δικά μου τραγούδια δε θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο. Αν αρέσει στον κόσμο, σημαίνει ότι θα τους αρέσω εγώ. Αν έκανα κάτι το οποίο θα ήταν αρεστό στον κόσμο, έμπαινα σε αυτό τον δρόμο και σήμερα άρεσε πάρα πολύ με την έννοια του hit, δε θα του άρεσε για τους σωστούς λόγους. Δε θα διάλεγαν ν’ ακούσουν εμένα θα διάλεγαν το ρόλο που αποφάσισα να έχω. Έχει μεγάλη σημασία το να επιλέγει εμένα ο κόσμος και να ξέρει τι επιλέγει. Προς το παρόν ευτυχώς έχω ακούσει πολύ θετικά σχόλια.

Music Corner: Αυτό ήθελα να ρωτήσω. Ποια είναι η ανταπόκριση του κόσμου;
Στέλλα Πιλάτη: Είναι πάρα πολύ καλή. Πολύ καλύτερη απ’ ότι μπορούσα να περιμένω. Στις ζωντανές εμφανίσεις είναι πάρα πολύ θερμός. Γενικά έχω ακούσει πολλά καλά σχόλια.

Music Corner: Και η αντιμετώπισή σου από τα μέσα;
Στέλλα Πιλάτη: Και αυτά κάνουν ότι μπορούν!

Music Corner: Είσαι ευχαριστημένη, δεν υπάρχει κάποιο παράπονο;
Στέλλα Πιλάτη: Όσο ευχαριστημένος μπορεί να είναι ένας πρωτοεμφανιζόμενος καλλιτέχνης.

Music Corner: Ως νέα παρουσία στα μουσικά πράγματα αλλά και ως ακροάτρια ποια είναι η γνώμη σου το επίπεδο της ελληνικής μουσικής;
Στέλλα Πιλάτη: Σίγουρα αυτό τον καιρό βρισκόμαστε σε μια στροφή και σ’ ένα ξεκαθάρισμα. Η αλήθεια είναι ότι η ελληνική μουσική περνάει κρίση πολύ καιρό τώρα. Η δισκογραφία και ο χώρος περνάνε κρίση πολλά χρόνια πριν έρθει η οικονομική κρίση, οπότε δεν κάνει μεγάλη διαφορά για μας αυτό που γίνεται τώρα. Κρίση περνάνε οι δισκογραφικές εταιρείες πολύ καιρό. Από την άλλη όμως υπάρχουν διάφορα παιδιά και σχήματα και συγκροτήματα που ασχολούνται με τις μουσικές σκηνές. Έχουν ανοίξει πάρα πολλές μουσικές σκηνές. Παλιότερα δεν μπορούσες να βρεις εύκολα μια μουσική σκηνή να παίξεις rock. Ήταν πολύ λίγες και πολύ επιλεγμένες. Υπάρχει ένα νέο ρεύμα αυτό τον καιρό και κυρίως νέα παιδιά που έχουν το δικό τους ήχο, τις δικές τους μουσικές και στηρίζονται στα πόδια τους.

Music Corner: Αναφέρθηκες στην κρίση της δισκογραφίας. Πού πιστεύεις ότι οφείλεται αυτή η κρίση;
Στέλλα Πιλάτη: Αυτή είναι μια συζήτηση ωρών. Σίγουρα ξεκίνησε από το ξεφούσκωμα της λαϊκο-ποπ. Ο κόσμος άρχισε να ζητάει καλύτερα πράγματα, η νέα γενιά άρχισε να ακούει άλλα πράγματα. Άρχισε να ακούει ξένη μουσική περισσότερο απ’ ότι παλιά. Ήθελε να ακούει περισσότερη pop, με τη διεθνή έννοια, περισσότερη rock. Ο κόσμος άρχισε να ζητάει ένα άλλο επίπεδο και ξεπεράστηκε πλέον ο τρόπος διασκέδασης και το performing των καλλιτεχνών. Γενικά, θεωρώ ότι περάσαμε μια δεκαετία περίεργη. Το ’90 πούλαγαν τραγούδια χωρίς περιεχόμενο. Δεν προβαλλόταν από την άλλη η rock σκηνή. Σήμερα την ακούμε και δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι τότε δεν ασχολούνταν ο τύπος με μπάντες. Κάποια στιγμή θα βαλτώναμε.

Music Corner: Υπάρχει ελπίδα;
Στέλλα Πιλάτη: Βεβαίως πάντα υπάρχει ελπίδα. Χωρίς την ελπίδα δεν θα έκανε κανένας τίποτα. Εγώ πιστεύω ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει προς το καλύτερο και ίσως να μας κάνει και καλό όλη αυτή η κρίση στον χώρο.

Music Corner: Είπες ότι η νέα γενιά προσέχει πλέον τι επιλογές κάνει. Εσύ το βλέπεις αυτό; Είσαι μια νέα κοπέλα, είσαι σε μια σχολή με νέα παιδιά. Βλέπεις τον κόσμο να προσέχει περισσότερο πού θα αφήσει τα λεφτά του;
Στέλλα Πιλάτη: Γενικά έχει αλλάξει ο τρόπος διασκέδασης. Ο κόσμος φυσικά δεν αγοράζει πλέον CD. Ίσως το CD σε λίγα χρόνια να μην υπάρχει σαν προϊόν. Σίγουρα ο κόσμος είναι πιο επιλεκτικός και αναγκάζεται να είναι πιο επιλεκτικός λόγω της κρίσης.

Music Corner: Ήσουν ανάμεσα στους καλλιτέχνες που καλωσόρισαν το ελληνικό My Space. Είπες ότι στο μέλλον μπορεί να μην υπάρχει το CD. Πιστεύεις στη διάδοση της μουσικής μέσω του διαδικτύου;
Στέλλα Πιλάτη: Φυσικά. Το διαδίκτυο αυτή τη στιγμή είναι ίσως το βασικότερο μέσο και ενημέρωσης και πληροφοριών για όλα τα πράγματα. Και της μουσικής περισσότερο από κάθε τι. Περισσότερο και από την τηλεόραση και από το ραδιόφωνο. Οπότε ίσως υπάρχουν ψηφιακά κάποιες δουλειές. Θα ήταν πάρα πολύ λογικό.

Music Corner: Αλλάζει σελίδα η δισκογραφία όπως την ξέρουμε;
Στέλλα Πιλάτη: Αναγκαστικά.

Music Corner: Να σταθούμε λίγο σε κάποια κομμάτια της δουλειάς σου. Το ένα λέγεται «Ο βασιλιάς της απραξίας» και είναι ένα κομμάτι κοινωνικής αφύπνισης. Παρακολουθώντας τις εξελίξεις πιστεύεις ότι έχουμε φτάσει σε μία φάση που έχουμε πάψει να βολευόμαστε και να ησυχάζουμε;
Στέλλα Πιλάτη: Είναι περίεργες οι μέρες που διανύουμε. Από τη μία εκεί που είναι όλα ήρεμα, ξαφνικά θα βγούμε όλοι μαζικά στους δρόμους. Σαν να μαζεύουμε λίγο λίγο πράγματα μέσα μας και να μη θέλουμε και πολύ για να βγούμε στο δρόμο. Περάσαμε και περνάμε μια εποχή του καναπέ και του να βλέπουμε τα πράγματα αποστασιοποιημένα από την τηλεόραση. Βάζω και τον εαυτό μου μέσα και όλους. Θεωρώ ότι το πρώτο βήμα για αλλαγή είναι η αυτοκριτική μας και μετά όλα τα άλλα. Πρέπει να κοιτάξουμε μέσα μας να δούμε πού βολευόμαστε και μετά να αρχίσουμε να κρίνουμε τον απέναντι και τον διπλανό. Αυτό λέει στην ουσία το κομμάτι.

Music Corner: Εκτός από θέμα αυτοκριτικής δεν είναι και θέμα παιδείας;
Στέλλα Πιλάτη: Φυσικά.

Music Corner: Πάω λίγο παρακάτω σε ένα άλλο κομμάτι του δίσκου. Στο «Σ’ ένα σχολείο που δεν έμαθε κανείς» λέει σ’ ένα σημείο: «θα ’θελα αυτούς που με δίδασκαν να θαύμαζα». Αν το ακούσει κανείς διακρίνει μια απογοήτευση για το εκπαιδευτικό σύστημα στη χώρα μας.
Στέλλα Πιλάτη: Το εκπαιδευτικό μας σύστημα και η παιδεία γενικότερα είναι το μεγαλύτερο πλήγμα της ελληνικής κοινωνίας. Ήταν πάντα ένα αγκάθι και θα είναι για πολλά χρόνια. Δεν έχουμε ένα σύστημα το οποίο να ενθαρρύνει τα παιδιά, να τα κάνει να αγαπάνε τα βιβλία. Απ’ όλους τους δασκάλους και τους καθηγητές που είχα είναι πολύ λίγοι αυτοί που πραγματικά μου έδωσαν πράγματα, με ενέπνευσαν και θυμάμαι τις προσωπικότητές τους μέχρι σήμερα. Αν και την παιδεία την παίρνουμε και από το σπίτι μας, δεν είναι μόνο το σχολείο υπεύθυνο γι αυτό. Είναι μισή μισή η ευθύνη. Από την άλλη δεν ξέρω κατά πόσο έχουμε να κάνουμε με καθηγητές που βλέπουν το επάγγελμά τους περισσότερο ως λειτούργημα και όχι με ανθρώπους που απλά θέλουν να μπουν στο δημόσιο, να δουλεύουν Δευτέρα ως Παρασκευή και να κάθονται το καλοκαίρι και να πληρώνονται. Είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα. Θα πρέπει να το δούνε λίγο πιο βαθιά όλοι εκείνοι που διδάσκουν τα παιδιά και περνούν τις μισές ώρες της ημέρας μαζί τους.

Music Corner: Ακούγοντάς σε να μιλάς, μου βγάζεις πως ότι γράφεις είναι από προσωπικά σου βιώματα.
Στέλλα Πιλάτη: Κυρίως ναι.

Music Corner: Το «Κοριτσάκι όμορφο» πώς έχει προκύψει;
Στέλλα Πιλάτη: Γενικά έχω μία ευαισθησία στα κορίτσια πιο νεαρής ηλικίας, των 14 και 15 ετών. Δεν είναι απαραίτητα προσωπικό. Συνάντησα διάφορες περιπτώσεις κοριτσιών που με συγκίνησαν. Θυμάμαι κι εγώ τον εαυτό μου όταν ήμουν σε αυτή την ηλικία. Όλη αυτή την καταιγίδα διαφημίσεων. Ένα κορίτσι τραβάει μεγάλο ζόρι, αν μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτή τη φράση, σ’ αυτήν την ηλικία. Υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι που μπορεί ένα κορίτσι να μην πιστεύει στον εαυτό του και να αποθαρρυνθεί. Απλά με αυτό το τραγούδι λέω και σε μένα, να το ακούσω κι εγώ, και σε όλες μας, ότι αυτό που έχει σημασία είναι η εσωτερική ομορφιά και ότι ένας άνθρωπος που χαμογελάει από την ψυχή του αποκλείεται να μην είναι όμορφος.

Music Corner: Σε μια εποχή όμως που η εικόνα, και πόσο μάλλον στο δικό σας χώρο, είναι πρωτεύον και δίνουμε τεράστια σημασία, είναι εύκολο να καταρριφθούν κάποια συγκεκριμένα πρότυπα ομορφιάς;
Στέλλα Πιλάτη: Σημασία έχει τι κάνουμε εμείς. Το μήνυμα το δικό μου είναι να γράφουμε στα παλιά μας τα παπούτσια και τις διαφημίσεις και τα πρότυπα. Δεν είμαι κατά της καλυτέρευσης της εικόνας. Απλά θεωρώ πως όταν γίνεται πρέπει να γίνεται γιατί το θέλεις εσύ μόνο και κανείς άλλος. Θα έλεγα στα νέα κορίτσια, αν δεν τους αρέσει ο εαυτός τους, να κάνουν πράγματα να αγαπήσουν κατ’ αρχήν οι ίδιες τον εαυτό τους, αλλά να πηγάζει μόνο από την εικόνα που έχουν εκείνες για τον εαυτό τους και όχι από άλλα πρότυπα ή άλλα πρόσωπα.

Music Corner: Μια που αναφερόμαστε στα πρότυπα, να πάμε λίγο στα μουσικά πρότυπα. Υπάρχει κάποια καριέρα που θαυμάζεις; Να πεις θα ήθελα να είχα την πορεία του τάδε; Ενός καλλιτέχνη που ίσως θαυμάζεις.
Στέλλα Πιλάτη: Δε θα ήμουν εγώ αν έλεγα να είχα κάποια συγκεκριμένη καριέρα. Μια καριέρα είναι σχεδόν μια ολόκληρη ζωή ενός άλλου ανθρώπου. Δε θα έλεγα ποτέ να ήμουν ένας άλλος άνθρωπος. Προσπαθώ γενικά να τα πηγαίνω καλά με τον εαυτό μου και να λύνω τα προβλήματα που έχω με τον εαυτό μου. Είναι πάρα πολλοί οι καλλιτέχνες που θαυμάζω. Θέλω να εμπνέομαι και να παίρνω δύναμη από τους καλλιτέχνες που θαυμάζω, όχι να θέλω να κάνω την καριέρα τους.

Music Corner: Ποιους καλλιτέχνες θαυμάζεις;
Στέλλα Πιλάτη: Πάρα πολλούς καλλιτέχνες. Την Emmylou Harris και τον Bob Dylan, την Tori Amos, τους Χάρη και Πάνο Κατσιμίχα, τους Πυξ-Λαξ, τα Διάφανα Κρίνα, τα Ξύλινα Σπαθιά. Υπάρχουν πάρα πολλοί καλλιτέχνες εκεί έξω που μπορούμε να ασχοληθούμε και να αγαπήσουμε.

Music Corner: Αν σου έλεγα με ποιους από αυτούς θα ήθελες να συνεργαστείς; Τουλάχιστον από τα ελληνικά ονόματα, ξέρω ότι τα ξένα είναι λίγο δύσκολο…
Στέλλα Πιλάτη: Νομίζω ότι σαν πρωτοεμφανιζόμενη δεν έχω δικαίωμα να λέω με ποιους καλλιτέχνες…

Music Corner: Ο καθένας έχει δικαίωμα στο όνειρο.
Στέλλα Πιλάτη: Ναι, εντάξει. Με πάρα πολλούς καλλιτέχνες θα ήθελα να συνεργαστώ και αν πω τώρα διάφορα ονόματα σίγουρα θα ξεχάσω κάποια άλλα. Είναι πάρα πολλοί καλλιτέχνες, όπως η Θεοδοσία Τσάτσου αλλά και πολλά νέα παιδιά, όπως η Joanna Drigo που πρόσφατα έβγαλε κι αυτή δική της δουλειά…

Music Corner: Σε βλέπω γενικά πολύ χαμηλών τόνων, πολύ κλειστό χαρακτήρα. Με ένα τέτοιο χαρακτήρα σ’ ένα τόσο σκληρό και ανταγωνιστικό χώρο θα μπορούσες να προχωρήσεις;
Στέλλα Πιλάτη: Δε φοβάμαι την αρένα αν αυτό με ρωτάς και ούτε θεωρώ ότι πρέπει να είσαι κάπως για να αντέξεις. Σίγουρα ο χώρος είναι πολύ σκληρός και προσπαθώ καθημερινά να βρίσκω τρόπους να κρατάω την ψυχραιμία μου, να μην χάνω τον εαυτό μου, να μην κάνω πράγματα που δε μου ταιριάζουν. Από την άλλη δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο πέρα από αυτό που είμαι.

Music Corner: Μελλοντικά σχέδια;
Στέλλα Πιλάτη: Προς το παρόν έχουμε τις live εμφανίσεις. Κάποια στιγμή θα ξαναμπώ στο studio γιατί γράφω συνεχώς καινούρια κομμάτια.

Music Corner: Μια μελλοντική δουλειά θα έχει πάλι δικά σου κομμάτια;
Στέλλα Πιλάτη: Σίγουρα θα έχει δικά μου. Δεν ξέρω. Γενικά δε θέλω να λέω σίγουρα πράγματα. Θα έχει δικά μου αλλά ίσως υπάρχουν και τραγούδια άλλων…

————

*** Ευχαριστούμε το Cafe Bar Restaurant “BREEZE” για τη φιλοξενία (Μαρίνα Φλοίσβου, Π. Φάληρο / 210.9889094)…
***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή οπτικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλά αυτό το τραγούδι που παίζει στην αρχή του video, είναι καταπληκτικό! Η ίδια το έχει γράψει; Γενικά φαίνεται πολύ αξιόλογο άτομο με σωστές ιδέες. Και η συνέντευξη πολύ καλή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here