Ένα ολοκαίνουριο τραγούδι σε μουσική της Πηγής Λυκούδη και στίχους του Φίλιππου Γράψα που ερμηνεύει ο Νίκος Καρακαλπάκης.

Στις 19 Μαρτίου του 2015 κυκλοφόρησε η νέα δισκογραφική δουλειά της συνθέτριας Πηγής Λυκούδη με τον τίτλο «Εν ονόματι του χρόνου».

Τους στίχους των 13 τραγουδιών υπογράφει ο γνωστός στιχουργός, Φίλιππος Γράψας.

Είναι η πρόσφατη γνωστή συνθετική δουλειά της Πηγής Λυκούδη, μιας συνθέτριας με πολύχρονη δημιουργική παρουσία στο χώρο της λόγιας – συμφωνικής μουσικής καθώς και με κύκλους και ενότητες τραγουδιών σε στίχους ελλήνων ποιητών που την κατατάσσουν αβίαστα στους συνεχιστές της «έντεχνης» λαϊκής μουσικής με πολλές συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

karakalpakis_lykoudi_2015_10

H Πηγή Λυκούδη, εκτός από την συνεργασία της με τον Νίκο Καρακαλπάκη, έχει συνεργαστεί με πολλούς σημαντικούς έλληνες ερμηνευτές όπως τους Μανώλη Μητσιά, Δημήτρη Μπάση, Νένα Βενετσάνου, Πένυ Ξενάκη, Αλέξανδρο Χατζή, Ελένη Πέτα, Ρίτα Αντωνοπούλου, Μόρφω Τσαϊρέλη, Σπύρο Κλείσσα, Γεωργία Βεληβασάκη κ.α.

Ο Νίκος Καρακαλπάκης είναι ένας από τους πιο πολλά υποσχόμενους σύγχρονους ερμηνευτές με πλούσια φωνητική γκάμα, αισθαντικότητα, έκφραση και έντονη σκηνική παρουσία. Έχει ήδη μια σημαντική και διακριτή πορεία στον χώρο. Εκτός από τη συνεχή συνεργασία του με την Πηγή Λυκούδη, αξίζει να αναφέρουμε τις μακροχρόνιες συνεργασίες του με δύο σπουδαίους έλληνες συνθέτες που είναι ο Γιώργος Χατζηνάσιος και ο Γιάννης Σπανός.

Ο Νίκος Καρακαλπάκης συνεχίζει σταθερά την πορεία του με προσεκτικά βήματα και ποιοτικές επιλογές ετοιμάζοντας τον πρώτο του προσωπικό δίσκο.

Στο CD της Πηγής Λυκούδη ερμηνεύει συνολικά 3 τραγούδια.

Το τραγούδι «Να μη θυμάσαι τους σταθμούς» οπτικοποιήθηκε σε σκηνοθεσία του Θάνου Λυμπερόπουλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here