Λευκός Οίκος, μήνα Νοέμβριο. Προεκλογική περίοδος. Ο καταφανώς αποτυχημένος εν ενεργεία πρόεδρος των ΗΠΑ Τσαρλς Π. Σμιθ θέλει να επανεκλεγεί. Η πρώτη του θητεία κρίνεται αδιαμφισβήτητα και αντικειμενικά ως ανεπιτυχής. Κατά συνέπεια, βρίσκεται αντιμέτωπος με την πιθανή του αποχώρηση από την «θέση».

Οι οικονομικοί του υποστηρικτές τον έχουν εγκαταλείψει και τα polls του δίνουν πολύ μικρές πιθανότητες επανεκλογής. Στην προσπάθειά του να μαζέψει χρήματα για να υποστηρίξει την καμπάνια του, μηχανεύεται και επιδιώκει εξωφρενικές οικονομικές συμφωνίες με εκπροσώπους της οικονομικής ελίτ.

Το έργο αποκαλύπτει την φαρσοκωμωδία που παίζεται πίσω από κλειστές πόρτες, με θύμα πάντα, τους πολίτες κάθε κοινωνικής θέσης και ταυτότητας. Ξεμπροστιάζει τις οικονομικές συμφωνίες μεγάλων λόμπι, τη διάδοση ψευδών ειδήσεων (fake news) από κυβερνήσεις προς τον λαό, την πλήρη αδιαφορία των ανθρώπων που κάνουν κουμάντο απέναντι στα ανθρώπινα δικαιώματα και τέλος, την ικανότητα του εξουσιαστή να κάνει τον πολίτη να πιστεύει ότι ο εχθρός είναι ο άλλος πολίτης και όχι η εξουσία.

Συγγραφέας: David Mamet
Μετάφραση -Σκηνοθεσία: Μιχάλης Σιώνας
Σκηνικά – Κοστούμια: Κέννυ Μακλέλαν
Φωτισμοί: Βασίλης Κλωτσοτήρας
Μουσική: Φώτης Σιώτας
Βοηθός Σκηνοθέτη: Άγγελος Νεράντζης

Ηθοποιοί: Σταύρος Σβήγκος, Κώστας Καζανάς, Μαρία Χάνου, Νίκος Τουρνάκης, Δημήτρης Ραφαήλος

Ημέρες παραστάσεων: Τετάρτη 21:15, Παρασκευή 21:00, Σάββατο 18:30, Κυριακή 21:15

Θέατρο «Τζένη Καρέζη»
Ακαδημίας 3, Αθήνα
τηλ.: 2103636144, 2103644921

Εισιτήρια από 15 ευρώ

Προπώληση: more.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here