Γράφει η Κατερίνα Γεωργίου
Φωτογράφηση: Ιωάννα Μπρατσολιά

Ήρθε η μέρα, μάλλον η νύχτα, που περίμενα εδώ και καιρό, να ακούσω δηλαδή τρία από τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής, μαζί στην ίδια σκηνή. Πρεμιέρα στην «Ιερά οδό», λοιπόν, και τα ονόματα στη λεζάντα γνωστά σε όλες τις ηλικίες και εξίσου αγαπητά, όπως διαπιστώσαμε ρίχνοντας μια ματιά στα γύρω τραπέζια.

Νταλάρας – Γλυκερία – Βιτάλη ή Βιτάλη – Νταλάρας – Γλυκερία ή Γλυκερία – Νταλάρας – Βιτάλη ή όπως, τέλος πάντων, θέλει ο καθένας! Στη μαρκίζα θα τα χαλάσουμε; Άλλωστε, το σχήμα δεν έχει πρώτα και δεύτερα ονόματα και αυτό έγινε αντιληπτό από την ομαδική εμφάνιση τους στην πίστα γύρω στις 23:30, για το καθιερωμένο καλωσόρισμα του κοινού με ένα μίνι ποτ πουρί τραγουδιών τους.

dalaras_vitali_glykeria_live_12_2014_002

Το πρόγραμμα ανοίγει η Γλυκερία, με την αναλλοίωτη, κατά γενική ομολογία, στα χρόνια φωνή της. Τα «Σμυρνέικα τραγούδια» και η «Λίμνη Αχερουσία» μάς έβαλαν στο κλίμα της βραδιάς για να υποδεχτούμε την Ελένη Βιτάλη που μας υπενθυμίζει πως «Αυτά παθαίνει μάτια μου όποιος πολύ αγαπάει». Ξεσηκώνει τον γυναικείο πληθυσμό με το «Μια γυναίκα μπορεί» και δεν χάνει ευκαιρία με το «Ξενάκι» να περάσει το αντιρατσιστικό της μήνυμα στον κόσμο που τη χειροκροτεί.

dalaras_vitali_glykeria_live_12_2014_011

Το ρολόι δείχνει πια 00:30 και κάπου εκεί παίρνει τη σκυτάλη ο Γιώργος Νταλάρας με τα «Χρόνια της υπομονής», «Μια βραδιά στο Λεβερκούζεν», «Οι ελεύθεροι και ωραίοι», καθώς και τα «Βεγγαλικά σου μάτια» και το «Φως του έρωτα» που τραγουδήθηκαν απ’ όλους (κι εμένα μαζί!)

dalaras_vitali_glykeria_live_12_2014_008

Το playlist της βραδιάς ατελείωτο, δεν έχει νόημα να το αναφέρουμε ολόκληρο, να αφήσουμε και κάτι σαν έκπληξη για όταν αποφασίσετε κι εσείς να τους απολαύσετε από κοντά…

dalaras_vitali_glykeria_live_12_2014_004

Ανεπιφύλακτα προτεινόμενο σχήμα, λοιπόν, για όσους ενδιαφέρεστε να ακούσετε ποιοτικό ελληνικό τραγούδι από τρεις από τις ωραιότερες φωνές που διαθέτουμε ως χώρα, με συνοδεία μιας 16μελούς ορχήστρας και ενός «σκηνικού» γεμάτου μηνύματα για την καθεστηκυία τάξη της Ελλάδας… Διαλέξτε μέρα, Παρασκευή ή Σάββατο και… καλή διασκέδαση!

dalaras_vitali_glykeria_live_12_2014_020

—————-

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από την παράσταση

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here