«Λέγομαι Ελπίδα Καραλή (Eli Kay) είμαι τραγουδοποιός, τραγουδίστρια και παίζω ηλεκτρικό μπάσο και ukulele. Γεννήθηκα στην Αθήνα και μεγάλωσα στην Νέα Σμύρνη. Από μικρή ηλικία με ενδιέφερε η δημιουργία μουσικής και το γράψιμο στίχων. Στα δεκατρία μου ήμουν πια σίγουρη ότι η μουσική είναι αυτό που με εκφράζει και αυτό με το οποίο θέλω να ασχοληθώ. Εκείνη την εποχή άκουγα τους Gorillaz και έτσι άρχισα μαθήματα κιθάρας ενώ παράλληλα έκανα τις πρώτες μου προσπάθειες να γράψω στίχους και να συνθέσω την δική μου μουσική. Σαν μαθήτρια επηρεάστηκα πολύ από την post rock music όπως: The Cure, Siouxie and the Banshees, Joy Division, Bauhaus και τον Nick Cave. Όμως τον πιο σημαντικό ρόλο στην εξέλιξή μου έπαιξε η Amanda Palmer η οποία ήταν η αφορμή για να ασχοληθώ  με το ukulele.

Το καλοκαίρι του 2009 πέρασα στο τμήμα της Λαϊκής και Παραδοσιακής μουσικής (ΤΕΙ Ηπείρου/Άρτα) και διάλεξα σαν κύριο όργανό μου το ηλεκτρικό μπάσο. Τότε άρχισα να διευρύνω τους ορίζοντές μου στην μουσική και να πειραματίζομαι με πολλά είδη όπως:  blues, jazz, darkjazz, indie, folk, psychedelic, electro…. Μερικά αγαπημένα μου συγκροτήματα εκείνη την εποχή ήταν: The XX, Ladytron, Infected Mushroom, Bohren and the Club of Gore, Caravan Palace, Modest Mouse, Eurythmics και οι Cocorosie.

Αμέσως μόλις τελείωσα τις σπουδές μου, το καλοκαίρι του 2014, σκέφτηκα ότι ήταν καιρός να ηχογραφήσω κάποια απ’ τα κομμάτια που είχα ήδη γράψει και έτσι δημιούργησα το πρώτο μου demo στο στούντιο του Κώστα Παρίση. Μέχρι τότε δεν είχα σκεφτεί ποτέ να τραγουδήσω,  αλλά μετά από προτροπή του Κώστα έφυγα τον Ιανουάριο του 2015, για Λονδίνο, όπου έμεινα 3 μήνες και έκανα κάποια workshops για φωνητικά, μπάσο και μουσική παραγωγή. Αυτή την περίοδο άκουγα πάρα πολύ indie/alternative μουσική και επηρεάστηκα από μουσικούς όπως οι Syd Matters, Marble Sounds, Alt-J, Mogwai, Sparklehorse και Massage to Bears. Όλες αυτές οι εμπειρίες και τα ακούσματα με βοήθησαν να δημιουργήσω το προσωπικό μου στυλ.

Μόλις γύρισα στην Αθήνα, άρχισα αμέσως να δουλεύω τα κομμάτια μου μαζί με τον Κώστα Παρίση και τον Μιχάλη Κεχαγιά και τους ευχαριστώ πολύ για την υποστήριξη και την βοήθειά τους.

Τον Σεπτέμβριο του 2015 έφυγα ξανά για Λονδίνο όπου κάνω το μεταπτυχιακό μου στο Kingston University  in production of popular music, και ασχολούμαι με τη σύνθεση μουσικής για soundtracks»

elli_kay_2016_02_001

—————-

Ένα νέο κορίτσι λοιπόν, όπως καλά διαβάσατε, κάνει τα πρώτα της βήματα στη δισκογραφία με τέσσερα πρωτότυπα, ιδιαίτερα αγγλόφωνα τραγούδια που κυκλοφορούν σε Digital Album από την MLK.

Στίχους σε όλα τα κομμάτια έχει γράψει η ίδια και η μουσική στο πρώτο single που θα ακούσετε, το “Echoes”, είναι της Eli Kay & του Μιχάλη Κεχαγιά.

Τρία ακόμα τραγούδια συμπληρώνουν το πρώτο puzzle του άλμπουμ της: “If love is a sin” & “Wonderful world” (σε μουσική της Eli Kay), & το “Our song” (σε μουσική Eli Kay & Μιχάλη Κεχαγιά).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here