«Διασχίζω τον κόσμο και φλέγομαι: Η ιστορία των Magic de Spell»

Το ντοκιμαντέρ (διάρκειας 110’) επιχειρεί να καταγράψει την πορεία του μακροβιότερου ελληνικού ροκ συγκροτήματος, των Magic de Spell, μέσα από δεκάδες συνεντεύξεις και ανέκδοτο αρχειακό υλικό.

Σημείο εκκίνησης είναι η εποχή λίγο πριν την ίδρυση του συγκροτήματος, στα τέλη της δεκαετίας του 1970. Παράλληλα με την αφήγηση της ιστορίας των Magic de Spell, καταγράφονται διακριτικά στο φόντο τα σημαντικότερα γεγονότα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα που καθόρισαν την ιστορία του πλανήτη, αλλά και που έδωσαν το πολιτικό και ιδεολογικό στίγμα του συγκροτήματος, όπως για παράδειγμα ο πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία και η δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

«Θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα ντοκιμαντέρ που να καταγράφει την πορεία αυτής της θρυλικής μπάντας εντός μιας εξελικτικής κοινωνικής, πολιτικής αλλά και τεχνολογικής αφήγησης» σημειώνουν οι δημιουργοί.

Το ντοκιμαντέρ προβλήθηκε με επιτυχία στο Φεστιβάλ LIFT OFF της Νέας Υόρκης, στο 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας, αλλά και σε κεντρικό κινηματογράφο της Λευκωσίας, με σταθερή ροή παραστάσεων.

Μετά το τέλος της προβολής, θα ακολουθήσει συζήτηση που θα συντονίσει ο μουσικός δημοσιογράφος Γιάννης Αλεξίου. Το πάνελ της συζήτησης, θα συμπεριλάβει τους δημιουργούς του ντοκιμαντέρ, αλλά και μουσικούς των Magic de Spell όλων των εποχών, όπως ο Θοδωρής Βλαχάκης, ο Ηλίας Ασλάνογλου, ο Γιώργος Σκαρλάτος, οι οποίοι θα απαντήσουν σε ερωτήσεις.

Τετάρτη 1 Ιουνίου
Ώρα: 20:30
Διάρκεια: 110 λεπτά
Γλώσσα: Ελληνικά

Κινηματογράφος ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ
Λεωφ. Συγγρού 106
τηλ. 210 9230081

Εισιτήριο: 7,5 €

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here