Η άγνωστη ιστορία της αδελφής του Αμαντέους Μότσαρτ. Μια γυναίκα που δεν της επέτρεψαν να πραγματοποιήσει το όνειρό της. Ένα παιδί-θαύμα που έμεινε στην αφάνεια.

Η Πέμη Ζούνη και η Βάνα Πεφάνη συναντιούνται ξανά. Αφορμή η Νάνερλ Μότσαρτ. Μια γυναίκα του 18ου αιώνα και οι δύο σύγχρονες γυναίκες και καλλιτέχνιδες, δημιουργούν, σχεδιάζουν και συνομιλούν με το τότε και το σήμερα, μοιράζονται τις ανησυχίες τους, εξερευνούν τρόπους αφήγησης και επικοινωνίας, ανακαλύπτοντας ομοιότητες και διαφορές για τη θέση της γυναίκας στο κοινωνικό σύνολο.

«Δεξιοτέχνης, ταλέντο, διάνοια, παιδί θαύμα». Με αυτές τις λέξεις υμνούσαν στη δεκαετία του 1760 ένα μέλος της οικογένειας των Μότσαρτ. Όχι τον Βόλφγκανγκ Αμαντέους, αλλά την αδελφή του Νάνερλ Μότσαρτ. Έχει αποδειχτεί ότι πάνω στις δικές της παρτιτούρες έμαθε μουσική ένας από τους κορυφαίους μουσουργούς, τη στιγμή που και η ίδια θεωρούνταν μια από τις καλύτερες πιανίστριες της Ευρώπης. Μαζί όργωσαν ολόκληρη την Ευρώπη και γνώρισαν την αποθέωση ως «παιδιά θαύματα». Μέχρι τη χρονιά που η Νάρνελ έκλεισε τα δεκαοκτώ της χρόνια. Σύμφωνα με τα ήθη της εποχής ήταν πλέον σε ηλικία γάμου. Έτσι αυτή η σπουδαία μουσικός πέρασε στο περιθώριο…

Τα παιδικά χρόνια του Αμαντέους και της Νάνερλ, η ανέλιξη τους, η σχέση με τον πατέρα τους, θα παρασταθούν σ’ έναν αρμονικό συνδυασμό Θεάτρου και Μουσικής με τις μελωδίες του Μότσαρτ στο πιάνο από τον Διονύση Μαλλούχο.

Η Μουσική Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στεγάζει μια μουσικο-θεατρική σκηνική περιπέτεια, που μιλά για ακυρωμένες επιθυμίες, αδελφικές σχέσεις, το «ταλέντο» και τη καλλιτεχνική υπεροψία, τον έρωτα και τη μοναξιά. Μια βαθιά ανθρώπινη ιστορία, γνωστή σε ελάχιστους, που αφορά όλους τους ανθρώπους, από την εφηβεία έως την τρίτη ηλικία.

Κείμενο: Μηνάς Βιντιάδης
Σκηνοθεσία – Δραματουργική επεξεργασία – Φωτισμοί: Βάνα Πεφάνη
Ηθοποιοί: Πέμη Ζούνη, Έλιο-Φοίβος Μπέικο
Στο πιάνο: Ο Διονύσης Μαλλούχος

Βοηθός σκηνοθέτις: Ντέπυ Παγκά
Σκηνικά – Κοστούμια: Γιώργος Λυντζέρης
Πρωτότυπη μουσική – Ηχοί: Orestis
Video Art/Trailer: Νίκος Γιαβροπουλος
Κινησιολογία: Κυριάκος Κοσμίδης
Επικοινωνία – Δημόσιες σχέσεις: Νταίζη Λεμπέση
Φωτογραφίες: Γιώτα Εφρεμίδου
Hair Design: Κωνσταντίνος Σαββάκης

Σάββατο 18 & 25/11, 02, 09 & 16/12 — 21:00
Τρίτη 26, Τετάρτη 27, Πέμπτη 28 & Παρασκευή 29/12 — 21:00
Κυριακή 19 & 26/11, 03, 10 & 17/12 — 20.00
Δευτέρα 25 & Σάββατο 30/12 — 20.00

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» – Αίθουσα Διδασκαλίας

Τιμές εισιτηρίων:
€18.00, €14.00 Εκπτωτικό

Προπώληση: ticketservices
– Τηλεφωνικά: 2107234567

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here