Ο Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης, ένας από τους κορυφαίους δεξιοτέχνες ντράμερ και εκφραστής της τζαζ σκηνής στην Ελλάδα, σημαντικός ενορχηστρωτής αλλά και ανερχόμενος συνθέτης, συστήνει στο κοινό την τελευταία του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Κύκλοι» και υπότιτλο «έξι τραγούδια κι έξι ορχηστρικά», σε μια ξεχωριστή συναυλία στον Κήπο του Μεγάρου, την Παρασκευή 2 Ιουλίου στις 9:00 το βράδυ, στην οποία θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

Το άλμπουμ κυκλοφόρησε τον περασμένο Απρίλιο από την Panik Oxygen και αγαπήθηκε ήδη από την πρώτη ακρόαση. Τα τραγούδια του δίσκου παρουσιάζουν ζωντανά στον Κήπο η νεαρή ερμηνεύτρια Δήμητρα Σελεμίδου, αλλά και ο επίσης νεαρός ερμηνευτής, τραγουδοποιός και βιολονίστας, Παναγιώτης Λάμπουρας (στο CD, αλλά όχι στην ψηφιακή έκδοση, ένα από τα τραγούδια ερμηνεύει η Μαρίνα Σάττι). Τους πλαισιώνουν ένα κουαρτέτο τζαζ και μια ορχήστρα δωματίου υπό την καθοδήγηση του μαέστρου Στάθη Σούλη. Τους στίχους των τραγουδιών, εκτός από τον συνθέτη, υπογράφουν η Ελένη Φωτάκη και η Λήδα Ρουμάνη.

 

Στις δημιουργίες του Αλέξανδρου Δράκου Κτιστάκη, που έχουν τον χαρακτήρα ενός σύγχρονου κλασικού έργου, συνυπάρχουν αρμονικά οι μεγάλες του αγάπες, η jazz, η κλασική και η παραδοσιακή μουσική. Εκτός από τα κομμάτια των «Κύκλων», στη συναυλία στον Κήπο, θα ακουστούν και κάποιες άλλες συνθέσεις του, καθώς και αντιπροσωπευτικά τραγούδια των νεότερων ερμηνευτών, διασκευασμένα από τον ίδιο.

Αυτό το καλοκαίρι, που μας καλεί να θυμηθούμε την ομορφιά των συναυλιών σε έναν υπέροχο χώρο στην καρδιά της πόλης όπως ο Κήπος του Μεγάρου, ο αγαπημένος τζαζίστας και οι φίλοι του μας υπόσχονται μια πολύ ιδιαίτερη συναυλία με μελωδίες και ερμηνείες δροσερές σαν καλοκαιρινό αεράκι που θα ομορφύνουν τη βραδιά μας!

————–

Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης | ενορχηστρώσεις – επιμέλεια προγράμματος

Νίκος Κόλλιας | επιμέλεια ήχου
Μαρία Βενετάκη |φωτισμοί
Μαρία Σαρρή | Poster and Photo credit | Με την ευγενική παραχώρηση του portal www.zvoura.gr
Κωνσταντίνος Γεωργαντάς | Artwork

Οργάνωση και Επιμέλεια Παραγωγής: Άννα Γιώτη, Λήδα Ρουμάνη

Artist Management: Λήδα Ρουμάνη

Συμπαραγωγή: PURE AMKE – ΜΜΑ

Παρασκευή, 2 Ιουλίου 2021
Ώρα: 21:00

Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ (γενική είσοδος)

Προπώληση: τηλ. 210 7282333, megaron.gr και σε όλα τα καταστήματα Public

Η προπώληση έχει ήδη αρχίσει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here