20/4/2010
www.musiccorner.gr 

Alpha Blondy

Η απόλυτη απόδειξη για την ένωση και τη συνεύρεση των πολιτισμών είναι το ίδιο το line up των ημερών, που φτιάχνει με τον πιο πειστικό τρόπο ένα πολυσυλλεκτικό μουσικό χαρμάνι. Οι ήχοι της Αφρικής και της Γαλλίας θα συναντήσουν αυτούς από Ελλάδα και Τζαμάικα.

 Dub, reggae κι ethnic θα αναμειχθούν για να μας δώσουν ένα αποτέλεσμα που θα μιλήσει στην καρδιά και την ψυχή μας.

 Ετοιμαστείτε να εισέλθετε στο μοναδικό ηλιακό σύστημα του Alpha Blondy& The Solar System. Εκεί που γαλαξίας είναι η εκπληκτική μουσική του και πλανήτες τα τραγούδια του. Μια από τις εμβληματικότερες μορφές της reggae έρχεται για 2 μαγικές αφρικανικές νύχτες σε Βοτανικό και Μύλο αίθριο αντίστοιχα.

 Ο κορυφαίος αφρικανός καλλιτέχνης με τις έντονες κοινωνικο – πολιτικές ανησυχίες αποτελεί τη σύγχρονη φωνή της reggae και πολλοί τον έχουν χρίσει διάδοχο του Bob Marley. Εξαίρετος μουσικός, καταπληκτικός συνθέτης ποτέ δεν έχει σταματήσει να εξελίσσει τη μουσική του. Μέχρι και βιολί και τσέλο έχει χρησιμοποιήσει στις μελωδίες του. Οι 17 δίσκοι του μιλούν ξεκάθαρα για τη πορεία αυτού του πραγματικά φανταστικού καλλιτέχνη και τιμητή της γνήσιας Αφρικανικής αλλά και γιατί όχι Τζαμαϊκανής παράδοσης.

 Εφευρετικός και χιουμορίστας «πλάθει» στίχους που στέλνουν δυνατά πολιτικά μηνύματα και διακρίνονται από μια μοναδική αίσθηση χιούμορ. Έχει εφεύρει για παράδειγμα τη λέξη “democrature” που σημαίνει “δημοκρατορία“, δηλαδή δικτατορία ντυμένη ως δημοκρατία, για να περιγράψει το καθεστώς που υπάρχει σε ορισμένες αφρικανικές χώρες. Είναι αναμφίβολα ένας από τους πιο σεβαστούς και αγαπητούς Αφρικανούς δημιουργούς με έντονη φιλανθρωπική δράση και θρησκευτικές αναζητήσεις.

 Ο Βοτανικός κι ο Μύλος θα πλημμυρίσουν από εκπληκτικές μελωδίες, αυτή τη φορά των Jerusalem, Sebe Allah Y’E, Peace in Liberia, Come Back Jesus, Cocody Rock, Masada και πολλών άλλων από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των Alpha Blondy & The Solar System που είναι βέβαιο πως θα μας απογειώσουν και θα μας ταξιδέψουν στην Jamaica και την Αφρική ανοίγοντας τον δρόμο για το καλοκαίρι που έρχεται  με τον καλύτερο τρόπο.

 Πριν τον Alpha Blondy κοντά μας θα βρίσκονται δυο σπουδαίοι μουσικοί. Ο σπουδαίος Michael Prophet ένας από τους πιο αγαπημένους τραγουδιστές της Τζαμάικα κι ο εκρηκτικός Matic Horns με το φλογισμένο τρομπόνι του. Οι roots reggae καταβολές του Prophet είναι έντονες και θα μας παρασύρει με το ιδιαίτερο ηχόχρωμα που διαθέτει, γνωστό ως “crying” tenor vocal. Σε συνδυασμό με τον ήχο του Matic Horns που αποτελεί απόσταγμα 30 χρόνων reggae ιστορίας μεταλλαγμένο σε κοφτερό μοντέρνο reggae ήχο που είναι δυνατός και μελωδικός τα πράγματα προβλέπονται καυτά. Ο τελευταίος μάλιστα έχει συνεργαστεί με την αφρόκρεμα της Τζαμαϊκανής μουσικής, από τον Gregory Isaacs και τον McGregor έως τους John Holt και Luciano, αλλά και μ’ αυτήν της Αγγλίας  από τον Aswad και τον Maxi Priest έως τους UB40 και τους Soul II Soul.

 
 

Michael Prophet

Μια διαφορετική παρουσία θα είναι αυτής της πραγματικά ιδιαίτερης κι εξαιρετικά πνευματικής περσόνας που ονομάζεται Sistacaro. Η πρώτη dubποιήτρια της Γαλλίας Θα μας τραγουδήσει από κοντά τις ιστορίες και τα dub ποιήματα της καθώς επίσης reggae και dub.  

 

Sistacaro

 Και πάλι η Ελληνική παρουσία δε θα μπορούσε να λείπει. Με μεγάλη μας χαρά θα ανέβουν στη σκηνή οι Razastarr, ένα από τα πλέον ιστορικά Ηip – Ηop σχήματα στην Ελλάδα κι άμεσα συνδεδεμένο με τις ρίζες της Ηip- Ηop κουλτούρας στην χώρα μας. Είναι από τους πρωτοπόρους στην Ελλάδα στο θέμα Ηip – Ηop αφού τόλμησαν αλλαγές στη μουσική του που ελάχιστοι έχουν κάνει στη χώρα μας. Οι μουσικές επιρροές τους καλύπτουν πέρα από το hip-hop της ανατολικής ακτής των Η.Π.Α, ένα ευρύ φάσμα από drum’n’bass μέχρι reggae, dub, funk, έντεχνη και παραδοσιακή ελληνική μουσική καθώς και ορχηστρική μουσική για soundtrack. 

Razastarr

Μια reggae collectiva που ενώνει ανθρώπους από Κούβα, Κένυα, Ελλάδα αποτελεί τη δεύτερη ελληνική συμμετοχή. Οι Fundracar διαθέτουν μια reggae, dubrock και indie αισθητική, ενώ ο ρυθμός τους βασίζεται σ’ όλα τα είδη της “μαύρης μουσικής” (reggae – dub – funky), δίνοντας τον καθαρόαιμο μουσικό της χαρακτήρα, γεγονός  που οφείλεται στην καταγωγή των μελών της μπάντας.  

 

Fundracar

Τέλος στη Θεσσαλονίκη, στο stage της Αποθήκης όπου θα γίνει και το after show, θα έρθει για λίγο στην επιφάνεια ένα από τα καλά κρυμμένα μυστικά της undergound σκηνής της πόλης. Οι Paranaue είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά live set που έχετε δει. Δημιουργήθηκαν το 2003 κυρίως ως group κρουστών οργάνων κι από τότε έχουν διανύσει αρκετό δρόμο. Αποτελούνται από 20 μέλη που παίζουν όλοι αφροβραζιλιάνικα κρουστά σε ρυθμούς sambareggae κι είναι άτομα που λατρεύουν τη βραζιλιάνικη κουλτούρα.

ΑΝD LAST BUT NOT LEAST…The Young Warrior 

Μετά το τέλος των live και στις δύο πόλεις θα ακολουθήσει after party με τον Young Warrior, από τις μεγάλες ελπίδες της νέας γενιάς της reggae και γιό του αξεπέραστου dub θρύλου Jah Shaka. Παίζοντας πολλά χρόνια στην Ευρώπη έχει δημιουργήσει το δικό του ξεχωριστό ήχο στυλ, ενώ τα Dj set του έχουν έναν εκμοντερνισμένο ήχο της παλιάς σχολής παίζοντας roots & culture dub από τα 70’s έως τα ’00. Ετοιμαστείτε να σας ξεσηκώσει σε ένα after party που θ’ αφήσει ιστορία. 

Ready to catch Alpha Blondy’s musical rainbow? 

Προπώληση από τις 20 Απριλίου 

Τιμές  εισιτηρίων:
Για τα πρώτα 500 εισιτήρια και στις 2 πόλεις: 25e
Μετά την εξάντληση των 500 πρώτων εισιτήριων και στις 2 πόλεις: 30e
Ταμείο: 35e 

Παρασκευή 14 Μαΐου 2010
Βοτανικός
Ιερά Οδός & Σπύρου Πάτση, Αθήνα 

Alpha Blondy & The Solar System (CIV/West Sahara)
Michael Prophet Dub Asante (JAM/UK) feat Matic Hornes (UK)
Sistacaro (FRA)
Razastarr (GR)
Fundracar (GR) 

Young Warrior (UK) – After Party 

DJ SETS:
DJ Ιωσήφ Βάγγερ (GR)
DJ Alex Afanas (GR)
Dj Mrs HCN (GR) 

Σάββατο 15 Μαΐου 2010
ΜΥΛΟΣ2 stages
Αίθριο Βαβυλωνία και Αποθήκη
Ανδρέου Γεωργίου 56, Θεσσαλονίκη 

Alpha Blondy & The Solar System (CIV/West Sahara)
Michael Prophet Dub Asante (JAM/UK) feat Matic Horns (UK)
Sistacaro (FRA)
Paranaue (GR)
Fundracar (GR) 

Young Warrior (UK) – After Party 

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.00

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here