Ο Γιώργος Τσιριγώτης, νέος εξαιρετικός τραγουδιστής, μας παρουσιάζει την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Ο άνεμος», με συνθέσεις των Ανδρέα Κατσιγιάννη και Νίκου Πιτλόγλου σε στίχους των Alice Tori, Ουρανία Δούμου και Γιάννη Γιαβάρα.

Πρόκειται για ένα CD single με τέσσερα τραγούδια που το καθένα από αυτά έχει διαφορετικό ύφος και στη δομή αλλά και στην ενορχήστρωση επηρεασμένα από τη λαϊκή, έντεχνη και παραδοσιακή μας μουσική αλλά και με στοιχεία jazz.

Κυκλοφορεί από την εταιρεία ΕΜΣΕ

tsirigotis_cover_2014_10

Λίγα λόγια για τον Γιώργο Τσιριγώτη
Ο Γιώργος Τσιριγώτης, γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά, όπου έμαθε να παίζει και να τραγουδά τα λαϊκά μας τραγούδια. Συνέχισε τις σπουδές του στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου έζησε για δέκα χρόνια. Εκεί, μελέτησε με εξαιρετικούς δασκάλους φωνητική και μουσική και συνεργάστηκε με γνωστούς μαέστρους της Β. Καλιφόρνιας, διεθνείς μουσικούς και κλασικές ορχήστρες (Zoila Munoz, Michael Goodwin, Marla Volovna), τραγουδώντας όπερες και άριες, κυρίως του ιταλικού ρεπερτορίου. Ταυτόχρονα συμμετείχε σε μικρότερα μουσικά σχήματα παίζοντας παραδοσιακές μουσικές της χώρας μας και της Μεσογείου. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια συνεργάζεται στενά με κάποιους από τους μεγαλύτερους δεξιοτέχνες της ελληνικής μουσικής σκηνής, όπως τους: Κυριάκο Γκουβέντα, Θανάση Βασιλά, Ντάσο Κούρτι, Θανάση Σοφρά καθώς και με τον Μανώλη Καραντίνη και τον Ανδρέα Τσεκούρα, έχοντας παρουσιάσει σε μουσικές σκηνές όπως το “Half Note” και ο “Ρυθμός Stage” αφιερώματα για τον Βασίλη Τσιτσάνη και τον Μίκη Θεοδωράκη αλλά και δικές του μουσικές προτάσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here