Η πολιτιστική εταιρία ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑΡΙΚΑ ΠΟΥΛΙΑ παρουσιάζει στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, στον ΚΑΤΩ ΧΩΡΟ, από τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη μέχρι την Τρίτη 24 Νοεμβρίου, την παράσταση «Ο ΜΙΚΡΟΣ ΧΙΤΛΕΡ» του Άρνολντ Μπέρνφελντ.

Λίγα λόγια για την παράσταση:
Τι θα συνέβαινε, αν μια μέρα ο νεαρός αποτυχημένος ζωγράφος Αδόλφος Χίτλερ περνούσε την πόρτα του ιατρείου του πατέρα της ψυχανάλυσης Ζίγκμουντ Φρόυντ; Κι αν αποφάσιζε να ξεκινήσει το ταξίδι στον κόσμο του υποσυνειδήτου, ξαπλώνοντας αναπαυτικά στο διάσημο ντιβάνι; Θα γραφόταν άραγε διαφορετικά η ιστορία του 20ού αιώνα; Μήπως η πορεία της ανθρωπότητας θα έπαιρνε διαφορετική κατεύθυνση; Ή τίποτα δεν θα άλλαζε; Υποθέσεις…

Ο Γερμανός συγγραφέας με τη μυστική ταυτότητα και το ψευδώνυμο Άρνολντ Μπέρνφελντ, στο σπουδαίο του έργο Ο μικρός Χίτλερ, δίνει ζωή σε μια φανταστική συνάντηση μεταξύ δύο σημαντικών προσωπικοτήτων της Ιστορίας. Ανακατεύοντας πραγματικά γεγονότα και μυθοπλασία, μέσα από μια αλληλουχία χιούμορ και φιλοσοφίας, φέρνει αντιμέτωπες δύο παγκοσμίως αναγνωρίσιμες μορφές, τον Φρόυντ και τον Χίτλερ, σε μια μεταβατική και κρίσιμη φάση της ζωής  τους, αλλά και της ίδιας της παγκόσμιας ιστορίας.

Το έργο, γραμμένο το 1993 μα άγνωστο στην Ελλάδα, συστήνουν στο ελληνικό κοινό ο Γεράσιμος Μιχελής και ο Γιώργος Χριστοδούλου, ενσαρκώνοντας τους δύο ήρωες και υπογράφοντας παράλληλα και τη σκηνοθεσία.

Από τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου μέχρι την Τρίτη 24 Νοεμβρίου
Κάθε Δευτέρα & Τρίτη

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΜΙΧΕΛΗΣ
Ο Γεράσιμος Μιχελής γεννήθηκε στην Αθήνα. Φοίτησε στα ΤΕΙ Χαλκίδας, Διοίκηση Επιχείρησης. Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Βεάκη. Παρακολούθησε το 3χρονο εργαστήριο αρχαίου δράματος του αείμνηστου Λευτέρη Βογιατζή που κατέληξε στο ανέβασμα της παράστασης της Αντιγόνης του Σοφοκλή. Μέσα από τον χορό, ερμήνευσε τον Κρέοντα, σε σκηνοθεσία Λ. Βογιατζή. Έχει δουλέψει επί μακρόν σε κρατικές και ημικρατικές σκηνές, καθώς επίσης και στο ελεύθερο θέατρο. Συνεργάστηκε με πολλούς σκηνοθέτες, Έλληνες και ξένους, ερμηνεύοντας σημαντικούς ρόλους. Συμμετείχε σε ταινίες μικρού & μεσαίου μήκους και σε κάποιες τηλεοπτικές σειρές. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με την ομάδα του Στάθη Λιβαθινού και συμμετείχε στην πολυταξιδεμένη «Ιλιάδα» και στον επιτυχημένο «Γάμο του Φίγκαρο», σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού. Η πιο πρόσφατη συνεργασία του είναι η «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή που παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Αθηνών φέτος το καλοκαίρι σε σκηνοθεσία Κωσταντίνου Ντέλλα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
Αποφοίτησε από τη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου το 2009. Έχει συνεργαστεί με τον Μιχαήλ Μαρμαρινό, τον Δημήτρη Λιγνάδη, τον Χρίστο Λύγκα, τον Κωσταντίνο Ντελλα και άλλους. Από το 2011 που συνεργάζεται με τον Στάθη Λιβαθινό έχει δουλέψει σε έργα όπως ο «Ερωτόκριτος» του Κορνάρου, ο «Ηλίθιος» του Ντοστογιέφσκι και η «Ιλιάδα» του Ομήρου που ταξίδεψε σε μεγάλα φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού.

mikros_hitler_2015_10

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Μετάφραση: Ευαγγελία Νάνου
Σκηνοθεσία: Γεράσιμος Μιχελής, Γιώργος Χριστοδούλου
Σύμβουλοι κειμένου: Χριστόφορος Λιοντάκης, Αριστοτέλης Χαϊτίδης
Δραματουργική επεξεργασία: Σέβη Ματσακίδου
Σκηνικά: Γιάννης Θεοδωράκης
Κοστούμια: Τίνα Τζόκα
Μουσική: Χαράλαμπος Γωγιός
Επιμέλεια κίνησης: Ζωή Χατζηαντωνίου
Βοηθός σκηνοθέτη: Δομνίκη Μητροπούλου

ΠΑΙΖΟΥΝ:
Γεράσιμος Μιχελής, Γιώργος Χριστοδούλου

Θέατρο του Νέου Κόσμου
Αντισθένους 7 & Θαρύπου, Αθήνα
Τηλ. 210 9212900

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 85 λεπτά

ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ: Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15

ΩΡΕΣ ΤΑΜΕΙΟΥ:
Δευτέρα – Παρασκευή 17:00 – 22:00
Σάββατο 14:00 – 22:00
Κυριακή 10:00 – 22:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
Κανονικό: 12€
Φοιτητικό / Άνω των 65 ετών: 10€
Ανέργων: 8€

Εισιτήρια για την παράσταση προπωλούνται:
viva.gr, 11876, καταστήματα Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots, Ιανός, Reload Stores, Media Markt

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here