Denis Rodkin & friends”. Μια παράσταση μπαλέτου που έχει κατακτήσει όλο τον κόσμο έρχεται στο Ηρώδειο. Ένα γκαλά μπαλέτου γεμάτο από τις αξεπέραστες κορυφαίες στιγμές των διάσημων παραστάσεων «Λίμνη των Κύκνων», «Ζιζέλ», «Δον Κιχώτης», «Σπάρτακος» κ.ά.

Πρωταγωνιστής ένας από τους σπουδαιότερους principal soloists των μπαλέτων Μπολσόι, ο Ντενίς Ρόντκιν (Denis Rodkin), πλαισιωμένος από σπουδαίους χορευτές, principal soloists και πρώτοι σολίστ από τα τρία σπουδαία θέατρα, το Μπολσόι της Μόσχας, το Μαριίνσκι της Αγίας Πετρούπολης και τη Λα Σκάλα του Μιλάνου.

Ο Ντένις Ρόντκιν είναι από τους σπουδαιότερους πρώτους χορευτές των Μπαλέτων Μπολσόι σήμερα. Γεννήθηκε στη Μόσχα. Το 2009 αποφοίτησε από την Κρατική Ακαδημία Χορογραφίας της Μόσχας «Γκζελ» και έγινε δεκτός στο Θέατρο Μπολσόι. Το 2013, αποφοίτησε από το εκπαιδευτικό τμήμα της Ακαδημίας Χορογραφίας της Μόσχας. Εκγυμναστής του ήταν ο Νικολάι Τσισκαρίντζε και σήμερα ο Γιούρι Βλαντίμιροφ.

Εξελίχθηκε πολύ γρήγορα σε έναν απίστευτα εκφραστικό χορευτή, γεγονός που του έδωσε τη δυνατότητα να ενσαρκώσει σπουδαίους πρωταγωνιστικούς ρόλους στο κλασικό ρεπερτόριο. Χαρακτηριστικοί ρόλοι: Σπάρτακος, Πρίγκιπας Ζίγκφριντ («Λίμνη των κύκνων»), Πρίγκιπας Καρυοθραύστης («Καρυοθραύστης»), Ζαν ντε Μπριέν («Ραϊμόντα»), Ονιέγκιν («Ευγένιος Ονιέγκιν»), Τορεαντόρ («Δον Κιχώτης») κ.ά.

Η εμβληματική σκηνική παρουσία του Ρόντκιν αποτελεί τρανή απόδειξη των ιδιοτήτων του: η υπερχειλίζουσα ενέργειά του, η απαράμιλλη τεχνική του και η εκφραστικότητά του τον έχουν δικαιολογημένα καταστήσει έναν από τους καινούργιους μύθους στο χώρο του κλασικού μπαλέτου.

Στην Αθήνα τον απολαύσαμε ως Πρίγκιπα Καρυοθραύστη τον Δεκέμβριο του 2017 (Μέγαρο Μουσικής) στον «Καρυοθραύστη» του Γιούρι Γκριγκορόβιτς και τον Οκτώβριο του 2018 (Ηρώδειο) στον «Σπάρτακο» του Γιούρι Γκριγκορόβιτς, στον ομώνυμο ρόλο.

Η παράσταση αποτελεί μια συρραφή των στιγμών κορύφωσης στις πιο διάσημες παραστάσεις κλασικού μπαλέτου, στιγμές που για τους χορευτές αποτελούν το οξυγόνο τους και για μας τους θεατές ένα δώρο της τέχνης.

Τα πιο διάσημα pas de deux του κλασικού μπαλέτου, ο «χορός για δύο» από τη «Λίμνη των Κύκνων» αλλά και από την «Ωραία Κοιμωμένη» ή την «Ζιζέλ» παρουσιάζονται κάτω από την Ακρόπολη.

 • Ντενίς Ρόντκιν – Denis Rodkin (Principal) Πρώτος Χορευτής των Μπαλέτων Μπολσόι
 • Άννα Νικούλινα – Anna Nikulina (Principal) Πρώτη Χορεύτρια των Μπαλέτων Μπολσόι
 • Γιούλια Στεπάνοβα – Yulia Stepanova (Principal) Πρώτη Χορεύτρια των Μπαλέτων Μπολσόι
 • Μιχαήλ Λομπούχιν – Mikhail Lobukhin (Principal) Πρώτος Χορευτής των Μπαλέτων Μπολσόι
 • Ελιζαβέτα Κρουτελιόβα – Elizaveta Kruteleva (Soloist) Σολίστ των Μπαλέτων Μπολσόι
 • Ντάρια Μποτσκόβα – Daria Boshkova (Soloist) Σολίστ των Μπαλέτων Μπολσόι
 • Ντενίς Ζαχάροβ – Denis Zakharov (Soloist) Σολίστ των Μπαλέτων Μπολσόι
 • Ρενάτα Σακίροβα – Renata Shakirova (First Soloist) Πρώτη Χορεύτρια των Μπαλέτων Μαριίνσκι
 • Αλεξέι Τιμοφέγιεφ – Alexei Timofeyev (Soloist) Σολίστ των Μπαλέτων Μαριίνσκι
 • Νικολέτα Μάνι – Nikoleta Manny (Principal) Πρώτη Χορεύτρια του Μπαλέτου Λα Σκάλα
 • Τιμοφέι Αντριτζασένκο – Timofej Andrijashenko (Principal) Πρώτος Χορευτής του Μπαλέτου Λα Σκάλα

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020
στις 21:00

ΗΡΩΔΕΙΟ

Τιμές εισιτηρίων
ΣΤ΄ ζώνη: 25 ευρώ
Ε΄ ζώνη: 30 ευρώ
Δ΄ ζώνη: 35 ευρώ
Γ΄ ζώνη: 45 ευρώ
Β΄ ζώνη: 55 ευρώ
Α΄ ζώνη: 70 ευρώ
Διακεκριμένη ζώνη: 85 ευρώ
Φοιτητικά – ΑμΕΑ: 22 ευρώ (Μόνο με τηλεφωνική κράτηση στο 211 7701700)

Προπώληση: τηλ. 211 7701700, viva.gr

*Στην εκδήλωση θα τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας που επιβάλλει η πολιτεία και το Υπουργείο Υγείας.

Συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση, 1 – 1, 5 ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης, για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού. Μετά την έναρξη της παράστασης, η είσοδος δεν θα επιτρέπεται σε αργοπορημένους θεατές. Οι διαδρομές και οι πύλες εισόδου και εξόδου των θεατών έχουν διαφοροποιηθεί, όπου είναι εφικτό, έτσι ώστε να μην σημειώνεται μεγάλη συγκέντρωση κοινού έξω από τα θέατρα, ενώ έχει προβλεφθεί περισχοίνιση για την τήρηση απόστασης 1,5 μέτρου μεταξύ των θεατών κατά την προσέλευση και την αποχώρησή τους από τους χώρους. Σύμφωνα με τις ισχύουσες οδηγίες, οι θεατές θα πρέπει να φορούν μάσκα κατά την είσοδο και την παραμονή τους στο θέατρο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα ειδικά μέτρα που έχει λάβει το Φεστιβάλ Αθηνών για την προστασία από την πανδημία του Covid-19 επισκεφτείτε τη σελίδα greekfestival.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here