Ο Γιώργος Μουζάκης, ο τρομπετίστας και μαέστρος που επέβαλε πρώτος στην ελληνική μουσική τις αστραφτερές ορχήστρες και έκανε το κοινό να λικνιστεί σε ρυθμούς όπως η σάμπα, το μάμπο, η ρούμπα και το φοξ τροτ , ήταν ο μεγάλος τιμώμενος στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Τρίτη 5 Μαρτίου.

«Θέλω κοντά σου να μείνω», «Έλα μου κοπέλα μου», «Μάμπο μπραζιλέρο», «Εγώ θα σ’ αγαπώ και μη σε νοιάζει», «Βίρα τις άγκυρες», «Η σκλάβα», «Ένας φίλος ήρθε απόψε απ’ τα παλιά», «Σου σφυρίζω», «Όμορφη που ήτανε η παλιοπαρέα μας», «Έχω απόψε ραντεβού» και δεκάδες άλλα πασίγνωστα και πολυαγαπημένα τραγούδια πλημμύρισαν την Αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Το έργο και οι διαχρονικές επιτυχίες του σπουδαίου συνθέτη, μαέστρου και δεξιοτέχνη τρομπετίστα Γιώργου Μουζάκη ήρθαν ξανά στο προσκήνιο, μέσα από μια νέα ανάγνωση από αγαπημένες φωνές του σήμερα.

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Φοίβος Δεληβοριάς, η Μαρίζα Ρίζου, ο Δώρος Δημοσθένους, ο Σταύρος Σαλαμπασόπουλος και ο Κώστας Χατζηχριστοδούλου μας μετέδωσαν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο τη λάμψη, το μπρίο και το πάθος των τραγουδιών του συνθέτη, τα οποία άφησαν εποχή με την υψηλή αισθητική και την ακαταμάχητη γοητεία τους.

Τους ερμηνευτές συνόδευσε η μπάντα πνευστών «ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΟΥΖΑΚΗΣ TRIBUTE BAND» και καταξιωμένοι σολίστ, ενώ ο Θανάσης Αλευράς κέρδισε το χειροκρότημα ως παρουσιαστής και υποδυόμενος τη Νάκη Αγάθου, μία από τις πρώτες και δημοφιλέστερες παρουσιάστριες της ελληνικής τηλεόρασης.

Ο guest Γιώργος Κατσαρός έδωσε το προσωπικό του στίγμα στις σπουδαίες αυτές μουσικές και τα τραγούδια που ξεσήκωναν το κοινό.

Συγκινητική ήταν η παρουσία του Ζάχου Μουζάκη στη διεύθυνση της ορχήστρας και στην επιμέλεια του μουσικού υλικού τού πατέρα του, ο οποίος μεταλαμπάδευσε στο κοινό το κλίμα της εποχής του μεγάλου σύνθετη, ενώ οι προβολές που γίνονταν παράλληλα με τα ευρηματικά κείμενα της Μυρτώς Κοντοβά, την ιδιαίτερη σκηνοθεσία του Άγγελου Τριανταφύλλου και τα λιτά σκηνικά του Νότη Χριστοδούλου απέδιδαν την ατμόσφαιρα και το μεγαλείο εκείνων των ημερών.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Μπάντα πνευστών: «ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΟΥΖΑΚΗΣ TRIBUTE BAND»

Τραγούδησαν (αλφαβητικά):
Φοίβος Δεληβοριάς
Δώρος Δημοσθένους
Μαρίζα Ρίζου
Σταύρος Σαλαμπασόπουλος
Ελένη Τσαλιγοπούλου
Κώστας Χατζηχριστοδούλου

Παρουσίαση: Θανάσης Αλευράς

Special guest: Γιώργος Κατσαρός

Μουσική επιμέλεια: Ζάχος Μουζάκης
Σκηνοθεσία: Άγγελος Τριανταφύλλου
Κείμενα: Μυρτώ Κοντοβά
Σκηνογραφία – artwork: Νότης Χριστοδούλου
Σχεδιασμός Φωτισμών: Μαρία Αθανασοπούλου
Ενδυματολόγος: Ιωάννα Σαλαμούρα
Ηχοληψία : Γιάννης Παξεβάνης – Αντώνης Ζαχόπουλος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here