Μουσικός και ερμηνευτής με λαϊκή στόφα, ο Δημήτρης Γαλίτης υπογράφει τον πρώτο του δίσκο με τον τίτλο «Της νύχτας τα Ευαγγέλια» μουσική, ενορχήστρωση, παραγωγή- και 12 τραγούδια σε στίχους Μαρίας Παπαδάκη και Αναστασίας Βαφειάδου.

Πρόκειται για μια σημαντική, όσο και ενδιαφέρουσα δουλειά, την οποία υποστηρίζουν με τις ερμηνείες τους η Λένα Αλκαίου, η Μαρία Αναματερού, η Σαββέρια Μαργιολά, ο Μανώλης Μητσιάς, η Μαρία Σουλτάτου, η Μόρφω Τσαϊρέλη, ο Μπάμπης Τσέρτος και ο ίδιος ο Δημήτρης Γαλίτης.

Όλοι τους, εμπιστεύτηκαν τον 30χρονο Δημήτρη Γαλίτη, ο οποίος για τον δίσκο «Της νύχτας τα Ευαγγέλια» συνεργάστηκε με εξαίρετους μουσικούς, ανάμεσά τους και ο δεξιοτέχνης στο μπουζούκι, Μανώλης Καραντίνης. Ο δίσκος αυτός αναμένεται να αποτελέσει μια ξεχωριστή στιγμή στην ελληνική δισκογραφία.

galitis_cover_2016_07

Δημήτρης Γαλίτης
Η Αθήνα είναι η αγαπημένη του. Εδώ γεννήθηκε, εδώ κατοικεί. Ο Δημήτρης αγάπησε από μικρός τη μουσική. Φοίτησε στο Μουσικό Λύκειο Παλλήνης έχοντας πάρει σε νεαρή ηλικία μαθήματα Κλασικής Κιθάρας, τα οποία και συνέχισε… Στη συνέχεια, εμβαθύνοντας στις μουσικές του σπουδές, απέκτησε πτυχίο στην Κλασική Κιθάρα, πτυχία Ανώτερων Θεωρητικών (Ωδικής, Ειδικού Αρμονίας, Αντίστιξης, Ενοργάνωσης Πνευστών Οργάνων και Φούγκας) και συνέχισε τη Σύνθεση με καθηγητή τον Αλέξανδρο Στουπάκη.

Έχοντας μακρινές ρίζες απ’ τη Μικρά Ασία ήταν φυσικό να έχει ανακαλύψει από πολύ νωρίς την παραδοσιακή μουσική, το ρεμπέτικο και λαϊκό τραγούδι. Έτσι ασχολήθηκε και με το μπουζούκι παίρνοντας κάποια μαθήματα από έναν μεγάλο δεξιοτέχνη, τον Μανώλη Καραντίνη. Παράλληλα, ασχολήθηκε και με άλλα έγχορδα όπως: Ηλεκτρική κιθάρα, Ακουστική κιθάρα, λαϊκή κιθάρα κ.λπ.

Μουσικές σπουδές και καλή φωνή ήταν εκείνα που έφεραν στο δρόμο του πολύ σημαντικές συνεργασίες όπως αυτές με τους: Μίμη Πλέσσα, Θανάση Πολυκανδριώτη, Σταμάτη Κραουνάκη, Αντώνη Μιτζέλο, Μανώλη Μητσιά, Πίτσα Παπαδοπούλου, Μπάμπη Τσέρτο, Γιώτα Νέγκα, Μπάμπη Στόκα, Σοφία Παπάζογλου, Τζώρτζια, Αργυρώ Καπαρού, Αντώνη Ρεπάνη, Λάκη Χαλκιά, Γεράσιμο Ανδρεάτο, Λένα Αλκαίου, Μαρία Σουλτάτου, Μόρφω Τσαϊρέλη, Σοφία Βόσσου, Σαββέρια Μαργιολά, Μάγδα Πένσου, Μαρία Αναματερού, Αρετή Κετιμέ, Αγνή, Γιάννη Θωμόπουλο, μουσικό σύνολο «Οι Επόμενοι», φωνητικό σύνολο «Εν φωναίς» κ.λπ.) σε συναυλίες και φεστιβάλ (Θέατρο Ρεματιάς, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, κ.λπ.) νυχτερινά μαγαζιά και μουσικές σκηνές (Αρχιτεκτονική, Αυλαία, Αστροφεγγιά, κ.λπ.).
Εργάζεται ως καθηγητής από το 2011 σε ωδεία, μουσικές σχολές κ.λπ. Έχει επίσης σπουδάσει: Ηχοληψία (δίπλωμα), Μουσική με Τεχνολογία (δίπλωμα).

Συντελεστές
Μανώλης Καραντίνης: Μπουζούκι, Μπαγλαμά
Ντίνος Χατζηιορδάνου: Ακορντεόν
Νίκος Παραουλάκης: Νέυ, Φλογέρες
Θοδωρής Δαμουράκης: Ηλεκτρική Κιθάρα
Λευτέρης Χαβουτσάς: Κλασική Κιθάρα
Δημήτρης Γαλίτης: Ακουστική, Κλασική Κιθάρα
Θεολόγος Μιχελής: Βιολί
Γιώργος Παππάς: Ούτι, Λαούτο
Τάσος Πούλιος: Κανονάκι
Γιώργος Σαλτάρης: Πιάνο
Γιώργος Βεντουρής: Κοντραμπάσο
Μιχάλης Μπακάλης: Κρουστά
Δημήτρης Μποσινάκος: Drums

Studio Antart
Ηχοληψία (Ηχογράφηση – Μίξη – Μάστερ): Γιάννης Μπαξεβάνης

Κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here