Ο Διονύσης Σαββόπουλος θα βρεθεί στο Λονδίνο στις 30 Ιανουαρίου για μια συναυλία στο Union Chapel!

Στο Λονδίνο θα παρουσιάσει τραγούδια από όλα τα χρόνια της δημιουργίας του με τον δικό του μοναδικό τρόπο, συνοδεία μουσικών που ο καθένας τους αποτελεί μορφή στα μουσικά πράγματα της Ελλάδας. Στήνουν μια παράσταση που ξεπερνάει τα σύνορα και δίνει νέο νόημα σε αυτό που αποκαλούμε “worldmusic”.

Ξεχωριστή παρουσία δίπλα του η νέα τραγουδοποιός και συνθέτης, η Κατερίνα Πολέμη, που έχει ξεκινήσει ήδη το δικό της συναρπαστικό μουσικό ταξίδι. Έχει ξεχωρίσει παγκοσμίως με την βράβευση της για τη μουσική στην κινηματογραφική ταινία «Νύφες» του Παντελή Βούλγαρη. Πραγματοποιεί παραστάσεις τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Βραζιλία. Οι στίχοι της και η μουσική της, έρχονται κατευθείαν από την κουλτούρα των νέων ανθρώπων που μετακινούνται σε όλο τον κόσμο σαν να είναι σπίτι τους και γράφει με άνεση στίχους στα ελληνικά, στα αγγλικά και στα πορτογαλικά.

savvopoulos_afisa_2018_01

Ο Διονύσης Σαββόπουλος είναι ο πρωτεργάτης ενός μουσικού ρεύματος που στην Ελλάδα ονομάστηκε «Έλληνες τραγουδοποιοί». Το 1963 πρωτοπαρουσίασε τραγούδια που ερμήνευε ο ίδιος σε στίχους και μουσική δική του. Τα τραγούδια του συνιστούν τομή για την ελληνική μουσική γιατί εγκαινίασαν ένα είδος που δεν υπήρχε μέχρι τότε, συγχρονίζοντας το αίσθημα της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής με τα σύγχρονα παγκόσμια μουσικά ρεύματα. Οι ερμηνείες και οι ενορχηστρώσεις του θεωρούνται μοναδικές και αξεπέραστες.

Ο Διονύσης Σαββόπουλος επέλεξε από την αρχή της καριέρας του να σκηνοθετεί ο ίδιος τις παραστάσεις του κι έτσι συνεχίζει έως σήμερα. Οι παραστάσεις του έγιναν σημεία αναφοράς για τη σκηνοθεσία τους αλλά και για τους χώρους που επέλεγε για να τις παρουσιάσει. Ανακάλυπτε χώρους που είχαν άλλη χρήση, δημιουργούσε μουσικές σκηνές που διαμορφώνονταν όπως εκείνος οραματιζόταν και εγκαινίασε τους πιο σπουδαίους συναυλιακούς χώρους της Αθήνας τα τελευταία χρόνια: τον κήπο του Μεγάρου Μουσικής και το πάρκο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ιστορικές είναι για την Ελλάδα η συναυλία του στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας το 1983 (το στάδιο όπου μετέπειτα έγιναν οι τελετές των Ολυμπιακών αγώνων του 2004 στις οποίες πρωτοστάτησε) και πέρσι το καλοκαίρι στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, με τη συμμετοχή εξήντα χιλιάδων θεατών.

Τα τραγούδια του ερμηνεύονται στις συναυλίες πολλών ομοτέχνων του, διδάσκονται στα ελληνικά σχολεία, κυκλοφορούν μελέτες για το έργο του και στίχοι του διδάσκονται μεταφρασμένοι στα Ιταλικά από την έδρα Ελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Sapienza της Ρώμης. Πρόκειται για ένα μουσικό μύθο στην Ελλάδα. Δημοσιογράφοι και κοινό μάλιστα τον αποκαλούν «Έλληνα Ντύλαν». Ο ίδιος προτιμά να λέει ότι είναι ο «Έλληνας Σαββόπουλος».

Ο Διονύσης Σαββόπουλος για την παράσταση του στο Λονδίνο, διάλεξε πάλι έναν παραμυθένιο χώρο. Το Union Chapel. Θα είναι εκεί με τους συνεργάτες του την Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2018!

Συμμετέχουν:
Γιώτης Κιουρτσόγλου: μπάσο
Βαγγέλης Καρίπης: κρουστά
Στάθης Αννινός: πλήκτρα

Ήχος: Γιάννης Τούντας
Φώτα: Περικλής Μαθιέλης

Μanagement: Ελένη Καλέση
Παραγωγή: Ark4Art

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here