Οι ΕΚΜΕΚ από τη Θεσσαλονίκη με το νέο τους album Ο ΦΥΓΑΣ και τo ομότιτλο 1o single μέσα από αυτό, έρχονται να αποδείξουν ότι δικαιωματικά κατέχουν μία υψηλή θέση στην πυραμίδα της ελληνικής δισκογραφίας.

Τρία χρόνια μετά την πρώτη δισκογραφική τους κατάθεση, το δεύτερο αυτό album των ΕΚΜΕΚ περιλαμβάνει επτά τραγούδια σε μουσική και στίχους των ιδίων. Tιμώντας τα καλύτερα στοιχεία της ελληνικής τραγουδοποιίας και επηρεασμένοι ταυτόχρονα από την αγάπη τους για το Μεξικό και τη λάτιν μουσική, οι ΕΚΜΕΚ κέρδισαν απο την αρχή και συνεχίζουν να κερδίζουν την προτίμηση του κοινού ως μία από τις πλέον δημιουργικές μουσικές προτάσεις.

ekmek_cover_2014_10_001

Συνδυάζοντας στη μουσική τους το ελληνικό στοιχείο με έθνικ επιρροές, ροκ νότες και μουσική και στιχουργική πρωτοτυπία, αυτή τη φορά μας προσφέρουν ένα μουσικό διήγημα κι εμείς βιαζόμαστε να χαθούμε στις σελίδες του.

«Ο Φυγάς», ο πρόλογος του διηγήματος, είναι ένα γλυκόπικρο τραγούδι που μιλάει για τη φυγή που όλοι έχουμε κρυμμένη μέσα μας και για το πόσο λυτρωτική είναι όταν την ελευθερώνουμε…

«Θέλω να ζήσω όπως τ’ αστέρια που δε βρήκαν ουρανό να χωρέσει το φως τους…»

Στο δίσκο συμμετέχουν η Κολομβιανή Falom Jimenez, και το ηπειρώτικο φωνητικό σχήμα των “Trio rustique”. Το εξώφυλλο του δίσκου αποτελεί ζωγραφικό έργο του Αχιλλέα Μεσάικου.

Λίστα τραγουδιών:

  1. «Ο φυγάς»
  2. «Θα γίνω αέρας»
  3. «Μέσα μου καίει μια φωτιά»
  4. «Από αλλού»
  5. «Ο Ινδιάνος»
  6. «Ο κήπος της Ελένης»
  7. «Vuelvo a mi dolor»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here