Ο Γιαν Βαν ξαναχτυπά στο Faust, την Πέμπτη 12 Μαρτίου.

Βασικός άξονας του live το κατά βάση synthpop EP «Κακό Ποίημα», πρόσφατη κυκλοφορία σε συνεργασία με τον Παύλο Παυλίδη, σε συνδυασμό με το παλαιότερο ρεπερτόριο, από το ομώνυμο άλμπουμ «ΓΙΑΝ ΒΑΝ» και την πειραγμένη λαïκοδημοτική παράδοση, καθώς και τον χαρακτηριστικό προσωπικό τόνο στις μίνιμαλ διασκευές σε -γνωστά ή μη- τραγούδια της λαϊκής παράδοσης της δεκαετίας του 70.

Συνδυασμός που φτιάχνει ένα εντελώς νέο, πολυδιάστατο και ζωντανό ηχητικό σύμπαν που επιδιώκει να εμπλέξει ενεργά και τους ακροατές. Ο ήχος της μπάντας συνδυάζει τα αναλογικά συνθεσάιζερ του Βαγγέλη Στεφανόπουλου, τις εμμονικές μπασο-γραμμές του Παρασκευά Κίτσου και το έντονα ρυθμικό στοιχείο του ΓΙΑΝ ΒΑΝ, ισορροπώντας μεταξύ εσωστρέφειας και εξωστρέφειας. Ο Φώτης Σιώτας στο ηλεκτρικό βιολί ολοκληρώνει το κουαρτέτο και γίνεται ο βασικός ερμηνευτής των τραγουδιών με τη φωνή του.

Το mini album «ΚΑΚΟ ΠΟΙΗΜΑ», το οποίο κυκλοφορεί σε βινύλιο σε όλα τα κεντρικά δισκοπωλεία, αποτελείται από έξι πρωτότυπες συνθέσεις του ΓΙΑΝ ΒΑΝ, τρεις σε στίχους του ίδιου και τρεις σε στίχους του Ευθύμη Φιλίππου. Ο προσωπικός στίχος συνυπάρχει με τον «πολιτικό», η ποπ κουλτούρα με ένα κάποιο hip-hop, η χορευτική μουσική με το synth pop, και το σκοτάδι με το φως -αν αυτό μπορεί να αποδοθεί ηχητικά.

Φώτης Σιώτας: φωνή, βιολί
Βαγγέλης Στεφανόπουλος: πιάνο, synths
Παρασκευάς Κίτσος: μπάσο, φωνή
Jan Van de Engel (ΓΙΑΝ ΒΑΝ): τύμπανα, φωνή

Πέμπτη 12 Μαρτίου
Ώρα έναρξης: 22:30

FAUST Bar- Theatre – Arts
Καλαμιώτου 11 και, Αθηναΐδος 12, Αθήνα
Tηλέφωνο κρατήσεων: 210 32 34 095

Είσοδος: 5€ (δεν περιλαμβάνει ποτό)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here