17/3/2011
www.musiccorner.gr

Η πρώτη προσωπική δισκογραφική δουλειά του Γιάννη Τσιμπερίδη (τραγουδιστής των Fanela Rige) αφορά ένα αγαπημένο τραγούδι, το «ΕΛΑ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ» του Χρήστου Κυριαζή σε μία διασκευή άκρως καλοκαιρινή, ως προπομπός του νέου ολοκληρωμένου του album.

Όπως μας λέει και ο Γιάννης… το «Έλα Μωράκι Μου» είναι ένα τραγούδι το οποίο μ’ ακολουθεί από τα εφηβικά μου χρόνια. Θυμάμαι να έχει σημαδέψει τις πιο όμορφες, ανέμελες και ξέγνοιαστες προσωπικές μου στιγμές. Εικόνες από καλοκαιρινές διακοπές, σκασιαρχεία από το σχολείο, «μεγάλους» έρωτες, θα μπορούσαν πολύ εύκολα να συνθέσουν ένα ταινιάκι μικρού μήκους με μουσική υπόκρουση το συγκεκριμένο τραγούδι. Από την άλλη όσο περνάει ο καιρός όλοι μας, και κυρίως τα νέα παιδιά, νιώθουν την πίεση και την αβεβαιότητα του αύριο. Πολλές φορές τους στίχους ο καθένας μας τους μεταφράζει με το δικό του νόημα. Εγώ θα προτρέψω απλά να μην εγκαταλείψουν και να πεισμώσουν ακόμα περισσότερο με όποιο στόχο έχει βάλει ο καθένας και στο τέλος όλα καλά θα πάνε. Στη τελική το λέει και το τραγούδι «Ότι είναι να κάνεις κάνε το, δε γίνεται αλλιώς».

Bio Γιάννη Τσιμπερίδη (Fanela Rige)
Ο Γιάννης Τσιμπερίδης, τραγουδιστής των Fanela Rige, ξεκίνησε το μουσικό του ταξίδι το 1998. Από το 2007 και στα επόμενα τέσσερα χρόνια η φήμη του εξαπλώθηκε γρήγορα μέσα από τα πολυσυζητημένα live με τους Fanela Rige. Τον έχουμε ακούσει να μας τραγουδάει σε όλα τα hot σημεία της Θεσσαλονίκης απ’ όπου κατάγεται, και όχι μόνο, τραγούδια τα οποία ξεχώρισαν όπως το “ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΕ” και ο “ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΣ” από το πρώτο τους CD Single. Η συνεργασία του στην Αθήνα με τον Νίκο Τερζή είχε ως αποτέλεσμα την πρόσφατη κυκλοφορία με το επίκαιρο “ΒΓΕΣ ΑΠ’ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΟΡΙΑ”. Στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως τους: Στέλιο Ρόκκο, Νίκο Nivo Βουρλιώτη, Μιχάλη Εμιρλή, Νίκο Μίχα κά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here