«Και ψάχνω τώρα να βρω το μέλλον. Ή τον προορισμό. Τουλάχιστον το όνειρο. Το όνειρο μου φτάνει. Το όνειρο είναι αρκετό. Είναι ώρα να πάω το όνειρο απέναντι. Τι ώρα περνάει το καράβι»;

Η “Ελλαδογραφία” δεν είναι καύχημα, δεν είναι έπος, δεν είναι αποστασιοποιημένη ιστορία. Είναι ένα κείμενο – φόρος τιμής σε όλους εκείνους, γνωστούς και άγνωστους, που έζησαν κάτω από αυτόν τον ήλιο με σεβασμό και με μόνη πρόθεση να βαδίσουν πάνω στην έννοια της δικαιοσύνης και της αξιοπρέπειας.

elladografia_theater_2018_01_001_vouros

Στην πορεία του ελληνισμού από τη γέννησή του μέχρι σήμερα. Ένας αναδρομικός προβολέας φωτίζει πρόσωπα και καταστάσεις, που ίσως να ξέφυγαν από τους φακέλους της αιωνιότητας.

Κείμενο γραμμένο από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Γιάννη Βούρο, από το οποίο ξετυλίγεται η μακραίωνη ιστορία της Ελλάδας, με τις αιμάτινες στιγμές, τις νίκες και τους κατακερματισμούς, το ορθό ανάστημα και τον συλλαβισμό της υπερηφάνειας από όσους, αγαπώντας τη ζωή, στάθηκαν στο ύψος του χρέους. Η ελληνικότητα, η ρωμιοσύνη αλλιώς, είναι ζήτημα αγωγής και δεν εντοπίζεται στα προφανή και τα προβλεπόμενα, αλλά στην αρχέγονη δύναμη όλων των ελεύθερων, όλων των ανυπότακτων, όλων των ποιητών. Το μόνο σαφές και σίγουρο: «Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα».

Συντελεστές παράστασης
Κείμενο-Ερμηνεία: Γιάννης Βούρος
Σκηνοθεσία: Μανώλης Ιωνάς
Σκηνικά-Κοστούμια: Αντώνης Χαλκιάς
Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ
Ηχητικός σχεδιασμός: Κώστης Κόντος
Βοηθός σκηνοθέτη: Δόμνα Μπαρούνη
Φωτογραφίες: Αγγελική Κοκκοβέ
Γραφιστική επιμέλεια: Γιάννης Στιβανάκης
Επικοινωνία: Άντζυ Νομικού

Προγραμματισμένη πρεμιέρα 29 Ιανουαρίου
Προγραμματισμένη λήξη 27 Μαρτίου (παγκόσμια ημέρα θεάτρου)
Παραστάσεις κάθε Δευτέρα & Τρίτη στις 21:30
Διάρκεια παράστασης 70’ χωρίς διάλειμμα

Θέατρο Αλκμήνη
Αλκμήνης 8 -Γκάζι
2103428650

Τιμή εισιτήριου 10€

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here