15/4/2011
www.musiccorner.gr

Την Τρίτη 12 Απριλίου στο χώρο του βιβλιοπωλείου «Ιανός» ανάμεσα σε δημοσιογράφους και φίλους μουσικούς, ο Γιώργης Χριστοδούλου παρουσίασε το νέο του άλμπουμ “«Flâneur*».

Ο μουσικοκριτικός Μάρκος Φράγκος, μιλώντας για «μια άριστη παραγωγή με εξαιρετικούς μουσικούς» τόνισε πως η πρώτη αίσθηση που είχε ακούγοντας αυτά τα τραγούδια ήταν πως «ο Γιώργης Χριστοδούλου δεν είναι απλώς ένας μουσικός που έκανε την βόλτα του στη Μεσόγειο για να παρουσιάσει αυτό το δίσκο αλλά είναι ένας μεσογειακός μουσικός, όπως απέδειξε πως ήταν στην εποχή του ο Ζώρζ Μουστακί».

Ο Θάνος Φουργιώτης, διευθυντής της εταιρείας Ankh από την οποία διανέμεται το άλμπουμ στην Ελλάδα, περιέγραψε την κεντρική ιδέα της δουλειάς, καθώς και την έννοια «flâneur», μίλησε για την δοκιμασία αυτών των τραγουδιών στις ζωντανές εμφανίσεις του Γιώργη τα τελευταία δύο χρόνια σε περιοδείες σε όλη την Ισπανία και την Ελλάδα, έδωσε πληροφορίες για την πορεία του άλμπουμ στο εξωτερικό και την έκδοση του στην Ισπανία, την Αργεντινή το ερχόμενο καλοκαίρι, αλλά και στη Γαλλία και το Βέλγιο.

Τέλος, ο ποιητής Γιώργος Χρονάς, με πολύ συγκινητικά λόγια αναφέρθηκε στην πορεία του Γιώργη, «ενός τραγουδοποιού που τραγουδάει με την μελαγχολία που έχουν στην φωνή τους οι αληθινοί καλλιτέχνες», τονίζοντας το ενδιαφέρον στοιχείο που έχουν τα τραγούδια αυτά σε λατινογενείς γλώσσες σε μια εποχή όπου η αγγλοσαξονική κουλτούρα φαίνεται να έχει σκεπάσει τα πάντα.

Ο συνεργάτης του Γιώργη και γνωστός ισπανός τραγουδοποιός Alberto Mate έστειλε τους χαιρετισμούς του από κάμερα μέσα από το προσωπικό στούντιο του στη Μαδρίτη.

Η εκδήλωση έκλεισε με την ζωντανή παρουσίαση έξη τραγουδιών του άλμπουμ από τον Γιώργη Χριστοδούλου και την μπάντα του.

——-

Το πρώτο video clip του single «Flâneur*», από το ομώνυμο νέο άλμπουμ του Γιώργη Χριστοδούλου είναι «on air».  Σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Συλβέστρου, το “Flâneur*” παραπέμπει σε παραγωγή  ταινίας μικρού μήκους με κεντρικό μοτίβο τις καθημερινές στιγμές ενός «επαγγελματία σουλατσαδόρου-παρατηρητή», ενός “flâneur” από το θρόνο του… ένα παγκάκι! Το γαλλόφωνο αυτό τραγούδι σε στίχους της Marthelene Gabon και μουσική σύνθεση του Γιώργη Χριστοδούλου, εμφανίζει τον τραγουδοποιό στο ρόλο του παρατηρητή, ενώ η ομάδα «Athens Lindy Hop» γεμίζει το πλάνο με φιγούρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο βραβευμένος από την Ακαδημία Κινηματογράφου Βασίλης Μπαρμπαρίγος, επιμελήθηκε τα κουστούμια των πρωταγωνιστών, μεταφέροντας μας σε μια εποχή όπου η Αθήνα φάνταζε πιο φιλόξενη, ρομαντική και κοσμοπολίτικη.

——-

O Γιώργης Χριστοδούλου συνεχίζει τις εμφανίσεις του στο café-bistro Γιασεμί, όλες τις Πέμπτες του Απριλίου και ώρα 22:00 μεταφέροντας μας στην ατμόσφαιρα των Ευρωπαϊκών πόλεων και σε μια πιο φιλόξενη, ρομαντική και κοσμοπολίτικη Αθήνα…


2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here