Ο Ηλίας Ζούτσος παρουσιάζει για πρώτη φορά στη μουσική σκηνή Σφίγγα, την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, τη νέα του δισκογραφική δουλειά «Κρητιδική εποχή» που κυκλοφόρησε αυτές τις μέρες από την δισκογραφική εταιρία του Θανάση Παπακωνσταντίνου, «Αχός».

Στο άλμπουμ «Κρητιδική εποχή» γράφει μουσική και διασκευάζει παραδοσιακά μουσικά μοτίβα και στίχους γνωστών ή άγνωστων λαϊκών ποιητών της Κρήτης, διαμορφώνοντας 9 κομμάτια – εικόνες διαφορετικές μεταξύ τους, ενοποιημένες όμως στο σύνολο καθώς συνθέτουν τις βασικές μουσικές επιρροές του (κλασική, παραδοσιακή και ροκ).

Ο συνδυασμός της φωνής όπως τη συναντάμε στην Κρήτη αλλά και στα πολυφωνικά τραγούδια του κόσμου, με τον ήχο της ακουστικής κιθάρας μέσα από πετάλια και εφέ, αποτελεί αφετηρία ανακάλυψης ενός νέου μουσικού ιδιώματος, που συνδυάζει ήχους σύγχρονου αστικού τοπίου με αρχέγονες μουσικές φόρμες.

zoutsos_2016_12

Πέρα από τα τραγούδια του καινούργιου του CD, ο Ηλίας Ζούτσος θα παρουσιάσει επιλογές από τις προηγούμενές του δισκογραφικές δουλειές “Time”, «Ρίζα» και «Σημείο», καθώς και αγαπημένα του τραγούδια, διασκευασμένα και εναρμονισμένα στο προσωπικό του ιδιαίτερο ηχητικό περιβάλλον.

Μαζί του οι μουσικοί Μιχάλης Βρέττας (βιολί, φωνητικά), Γιώργος Μπουλντής (μπάσο) και Παναγιώτης (Τσίκο) Κατσικιώτης (τύμπανα, κρουστά). Ο ίδιος θα παίζει κιθάρα και κρητική λύρα. Τον ήχο επιμελείται ο Γιάννης Παξεβάνης.

Μουσική σκηνή Σφίγγα
Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής (είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13), Αθήνα
Τηλ. κρατήσεων: 211 4096149, 6987844845

Ώρα έναρξης: 21:30

Τιμή εισόδου: 12 ευρώ με μπύρα ή κρασί

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here