Ο Βασίλης Βασιλάκης μετά τις παραστάσεις ΑΣΚΗΤΙΚΗ (παρουσιάστηκε για πέντε χρόνια σχεδόν σε όλη την Ελλάδα ) και Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ – εν χορώ και οργάνοις (Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης) επανέρχεται – σε συνεργασία με την ομάδα Mist – και παρουσιάζουν τον «ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΙΧΑΛΗ».

Ένα από τα πλέον δημοφιλή έργα του Νίκου Καζαντζάκη επιλέξαμε να μεταφέρουμε σε μορφή Θεατρικής Παράστασης για να τιμήσουμε έτσι και εμείς τα 60 χρόνια από το θάνατο του μεγάλου Έλληνα στοχαστή.

Στο μυθιστόρημα του Νίκου Καζαντζάκη, οι θεμελιακές αντιθέσεις των προσώπων, το αγνό πατριωτικό αίσθημα, ο έρωτας, η καθημερινότητα (βίαιη και κωμική ταυτόχρονα), οι αλλεπάλληλες εξεγέρσεις και ματαιώσεις , μας αποκαλύπτουν το ανθρωπολογικό βάθος του έργου και το τοποθετούν χρονικά έξω από το ιστορικό του πλαίσιο, καθιστώντας το διαχρονικό και επίκαιρο όσο ποτέ.

Η παράσταση παρουσιάζεται από πέντε – 5 – ηθοποιούς οι οποίοι και ντύνουν μουσικά την παράσταση (κρουστά – πνευστά) και βασίζεται στις δράσεις – σχέσεις των κύριων προσώπων: Καπετάν Μιχάλης – Νουρήμπεης – Εμινέ – Καπετάν Πολυξίγκης – Μανούσακας – Καπετάν Σήφακας – Κοσμάς.

Ο αέρας της Αφρικής , ο αρχαϊκός χαρακτήρας των προσώπων, οι μάσκες, τα πολυφωνικά τραγούδια, -Νίκη Δουλγεράκη, Τίνα Τζάθα- τα μοιρολόγια, η ζωντανή μουσική, – Ηλίας Τσατσαρώνης- οι ήχοι, ο μεταφυσικός κόσμος της μαριονέτας, ο σκηνικός χώρος πού μεταμορφώνεται και μεταμορφώνει, καθορίζουν τη δομή της παράστασης που στοιχεία της συγγενεύουν με την αρχαία ελληνική τραγωδία.

kapetan_mixalis_2017_05

Συντελεστές
Διασκευή – Σκηνοθεσία : Βασίλης Βασιλάκης
Σκηνικά – Κατασκευές: της Ομάδας
Μάσκες – Μαριονέτες: Μαίρη Τρακάκη – Βασίλης Βασιλάκης
Μουσική – Ήχοι : Τίνα Τζάθα
Φωτισμοί: της Ομάδας
Κοστούμια: Μαίρη Τρακάκη

Φωτογραφίες: Χριστίνα Σαρλάμη
Δημιουργικό – Αφίσα: Πένυ Κτενά
Οργάνωση Παραγωγής: Κωνσταντίνα Κουτουλάκη

Παίζουν οι ηθοποιοί
Κωνσταντίνα Κουτουλάκη, Νίκη Δουλγεράκη, Ηλίας Τσατσαρώνης, Τίνα Τζάθα, Βασίλης Βασιλάκης

Από Τετάρτη 17 έως Κυριακή 21 Μαΐου 2017

Ημέρες & ώρες παραστάσεων
Τετάρτη 17/5, Πέμπτη 18/5, Παρασκευή 19/5, Σάββατο 20/5 στις 21:00
Κυριακή 21/5 στις 19:00

Θέατρο ΑΛΦΑ – Ιδέα
Πατησίων 37 και Στουρνάρη, Αθήνα
Τηλ. 210 5221444

Διάρκεια παράστασης 90 λεπτά

Τιμές εισιτηρίων
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: 8 €
ΤΑΜΕΙΟ: 12 € γενική είσοδος, 8 € φοιτητικό & ανέργων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here