Ο κορυφαίος συνθέτης Μίμης Πλέσσας στο πιάνο και ο ερμηνευτής Μαυρίκιος Μαυρικίου θα μας ταξιδέψουν στον μουσικό κόσμο του “Λυρικού Μίμη Πλέσσα” στον ζεστό και εναλλακτικό χώρο του ΙΑΝΟΥ.

Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα ακουστούν άριες από τα λυρικά έργα του συνθέτη “Ζευς” (λιμπρέτο Γιάννη Καλαμίτση), “Ορφέας και Ευρυδίκη” (λιμπρέτο Κώστα Κινδύνη), “Κοσμάς ο Αιτωλός” (λιμπρέτο Ιάκωβου Αυλητή), “Λουκιανού Νεκρικοί Διάλογοι” (σε ποίηση Κώστα Βίρβου) καθώς και διαχρονικές μελωδίες του συνθέτη από την δισκογραφία και τον κινηματογράφο. Τον σχεδιασμό του ρεπερτορίου υπογράφει η Λουκίλα Καρρέρ-Πλέσσα.

plessas_mavrikios_2018_04_001

Γνωστή και αγαπημένη, η μουσική παρακαταθήκη του Μίμη Πλέσσα παραμένει διαχρονική και σύγχρονη έως τις μέρες μας. Στις σπάνιες πλέον ευκαιρίες που έχουμε να τον δούμε και να τον ακούσουμε από κοντά να αγγίζει τα πλήκτρα του πιάνου με τον μοναδικό και μαγευτικό του τρόπο, όλοι μας θυμόμαστε, αισθανόμαστε, σιγοτραγουδάμε και ταξιδεύουμε μελωδικά.

Ο Μαυρίκιος, εμπνευσμένος από το έργο του μεγάλου δημιουργού, θα καταθέσει με σεβασμό την προσωπική του ερμηνεία στο λυρικό πρόσωπο του Μίμη Πλέσσα αλλά και σε γνωστά και αγαπημένα τραγούδια που έχουν γίνει βιωμένη μνήμη από μεγάλες και σπουδαίες φωνές της Ελλάδας.

Τέλος, συνθέτης και ερμηνευτής θα παρουσιάσουν και καινούργιες συνθέσεις που εμπιστεύτηκε ο Μίμης Πλέσσας στον Μαυρίκιο, σε στίχους της Λουκίλας Καρρέρ-Πλέσσα που επιμελείται και το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της βραδιάς.

Στο πιάνο ο Μίμης Πλέσσας
Ερμηνεία: Μαυρίκιος Μαυρικίου
Ιδέα – Επιμέλεια προγράμματος: Λουκίλα Καρρέρ-Πλέσσα

plessas_plessa_mavrikios_2018_04_001

Σάββατο 28 Απριλίου 2018
Ώρα προσέλευσης: 21.00 / Ώρα έναρξης: 21.30

IANOS
Σταδίου 24 – Αθήνα
τηλ. 210 32 17 810

Είσοδος (με κρασί ή μπύρα): 13€

Προπώληση εισιτηρίων στα ταμεία του ΙΑΝΟΥ:
Σταδίου 24 & Golden Hall (Λ. Κηφισίας 37Α, Μαρούσι)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here